coolis

New member
Re: Pregrijao se i sada javlja grešku

Nema mrlje ispod auta,a motor se opce ne cuje,onaj tk tk tk se cuje samo u kabini i to iza volana i meni to izgleda ka pinkicu ubrzani zvuk od zmigavca. A ovaj glasniji zvuk koji ide uz to nije onaj beep vec ka neko zvono vise,dosta brzo se ponavlja.

RI-C3

New member

auto poludio:wtf:
imam isti auti kao ti,čak i isto godište.
Koliko si km prešao??

coolis

New member

Plus mi je maloprije pocelo javljat jos 2 greske,

Stop brakeing sistem i
Bright sensor

Jel moguće da su u pitanju osiguraci?

Cca 77000 sam preša,ima auto kontakt non stop,ja ga zaverglam ali kad vidim da neide onda prestanem.
Btw koliko dodje taj automat?

Lakii

Well-known member

1. akumulator!
mora biti 100% ispravan, onda mozemo traziti dalje.
Jer, ovako random greske se dogadaju zato sto auto nema stabilan napon.
Opet, moze biti da je alnaser otisao pa vuce puno struje ali to je manje vjerovatno.

...ili mozda auto ne zeli da ga se vozi dok se ne rijesi pregrijavanje i pustanje rashladne tekucine! Vis' ti maloga!

po drugom videu ako ne pali na kablove krepo ti je automat elektrpokretaca...
postoje kablovi i kablovi!

neka ubaci ispravan akumulator unutra prvo! nemora kupiti, neka posudi, isproba barem!

Krky

Lakerski profesionalac

1. akumulator!
mora biti 100% ispravan, onda mozemo traziti dalje.
Jer, ovako random greske se dogadaju zato sto auto nema stabilan napon.
Opet, moze biti da je alnaser otisao pa vuce puno struje ali to je manje vjerovatno.

...ili mozda auto ne zeli da ga se vozi dok se ne rijesi pregrijavanje i pustanje rashladne tekucine! Vis' ti maloga!

postoje kablovi i kablovi!

neka ubaci ispravan akumulator unutra prvo! nemora kupiti, neka posudi, isproba barem!

To bi i ja savjetovao, da se ne bacaju pare bezveze za reparaturu anlasera ako je nešto drugo u pitanju, ako se događa isto i sa drugim ispravnim akomulatorom, onda anlaser dole i može sa kablovima direkt isprobat na zemlji dali anlaser to jest automat ubacuje, i kako anlaser vrti..
..ako je i automat greška, to ne znaći da bi trebal odmah komplet anlaser reparirat, koliko vidim da je auto prošel cirka 70tkm čemu bendix mjenjat ako je ispravan, često električari kad mu doneseš anlaser i kažeš repariraj stavi sve pa ti plati..

coolis

New member

Izgleda da je ipak automat elektropokretača :),uspia sam ga na guranje upalit,sutra je ujutro na servisu,kad završi sa servisom,javim vam.

Marko

Well-known member

Izgleda da je ipak automat elektropokretača
Sitno ali bitno. Dugo pa ti je i izdržal ako je on u pitanju - samo 6 godina.... :hm:
Splitska sol ga je očito dokrajčila !

mirda69

Super Moderator
Uredništvo foruma

A jesi kao moguću grešku,provjerio akumulator ?

S obzirom na javljanje svih ovih poruka na displeju kaj si imal :hmmm:

coolis

New member

Hvala na savjetima,reć ću majstoru da pogleda :)
Cca koliko kuna dođe taj automat? Da znam što očekivat,da me ne prevesla ;)

Marko

Well-known member

A jesi kao moguću grešku,provjerio akumulator ?
Pa to si mu već na početku napisal, "valjda" je čovjek stavil novi akumulator i probal upaliti s novim akumulatorom - da je tak sumnju prebacili na automat. :thinking:

Ja sam početkom godine stavil novi automat - komad i posel su bili cca 130 kn (s time da smo automat za 1.6 iskali bar tjedan dana, to je isto imalo utjecaja na cijenu).

Krky

Lakerski profesionalac

Izgleda da je ipak automat elektropokretača :),uspia sam ga na guranje upalit,sutra je ujutro na servisu,kad završi sa servisom,javim vam.

Nije baš preporučljiva takva paljba, oprez sa puštanjem kvačila, da nebi remen preskočil:disgusted::eek:

coolis

New member

Da :) hvala mu na savjetu,on je cilo vrime sumlja na akumulator. A ja sam je bio elminira jer mi je doša čovik sa kablovima i ništa nisam uspio napravit. Ali bitno da sad radi,btw ovi koji je bia u autu nije ni minjan 6 god ;)

deda

New member

Ubuduće,jedno upozorenje,ako se spaja kablovima drugi akumulator,bilo da je posebno ili direktno sa drugog auta,prvo se sve spoji klemama i onda se "obavezno" moraju skinuti kleme sa akumilatora na auto koji se pali,upravo ste to prije napravili pa vam auto nije htio upalit.Današnji moderni akumulatori kad crknu ili se isprazne naprave kratki spoj i sve sjebu i šlusaju i drugi akumulator koji se spoji i potegnu svu struju,tako da taj drugi akumulator više isto nema snage i drastićno padne napon i od svega niš.

coolis

New member

Da,to sam napravio,ali nisam kleme skinia sa svog auta. A sta cu kad nisam bas upucen,hehe :)

mirda69

Super Moderator
Uredništvo foruma

Hehehe..nisam samo ja posumnjao na aku, i drugi su :cool:

Važno je da je problem riješen..uostalom,zato smo i svi skupa ovdje :angel:

coolis

New member
Voda...ulje...benzin.

Evo mene opet ljudi :),sad iman Bogu hvala drugi problem. Sad kako mi je prije 10-ak dana javia da se motor pregrija iša sam prekontrolirat vodu i kad sam otvoria bilo je dosta ulja ili sta ja znam cega vec,uglavnom dosta tamno,onda sam to ispra i pogleda ulje,vidia da mi ulje debelo iznad maksimuma (totalni neznalica :-(,djelomicno nisam kontrolira prije ulje jer sam radia redovni servis u 8mj a nasi pametni citroeni samo kazu ...oil ok ) sutra odma otisa majstoru,iscuria mi jedno 1.5l,bilo okom5l,malo ispra vodu,vise nije bila tako tamna na vrhu,nakon onog sta sam je ja malo ispra,moje amatersko misljenje je da sad voda ono kad uskuva to skida sa posude pa budu samo male pjegice po vodi. Ulje kontrolira posli toga skoro svaki put i uvik savrseno na sredini kako sam i namistia,jer sam nadolia zeru posli majstora. E sad danas isa kod zenini na selo,130km vozia,vodu prije ispra,kad sam dosa nakon 1h isa provjerit,samo par pjegica na vrhu vode,ali sura (dosta se kuzi u aute) mi ubacia bubu u glavu,reka da mu se voda cuje na benzinu i ulje isto,btw probali malo upaljacem onu kontrolnu sipku,nije gorilo :).
E sad kako ste mi pomogli savjetima prosli put,bio bi zahvalan da kazete svoja misljenja i sad :).

Na vrh