Pozdrav svim forumasima.
Da nije u pitanju podmetnuta tema i da ima jos vozaca Citroena sa istim problemom, na moju veliku zalost ja sam zivi dokaz
Naime, proljetos sam kupio Citroen C4 (2005 god), provjerio izmedju ostalog nivo ulja u motoru (bio pun) i nakon 750 predjenih km, uglavnom gradske voznje upalila mi se lampica i signaliziralo mi je da fali ulja u motoru.
Otisao sam u servis i promjenili su mi filter ulja i usuli novo ulje.
Nakon 1300 km ponovila se ista stvar, opet mi je signaliziralo da mi fali ulja (na mjernoj sipki je pokazalo da fali 2/3) i tada sam dosuo oko 1,5l.
Ono što je stvarno nenormalno je to da ispod auta nema uljnih fleka (to sam u pocetku stalno pratio, probao sam da se parkiram na mjestima gdje je asfalt suv i cist), u zadnje vrijeme to ne gledam cesto, ali kad god pogledam uvijek je suvo, nema uljnih kapi), a motor je suv (nema vidljivog curenja ulja), a u voznji se s vremena vrijeme vidi plavicasti dim (nekada ga ima bas puno, a nekada samo povremeno).
Zvao sam ovlasteni servis u Mostaru i oni kazu da su to karike (pa valjda bi se vidjelo da curi ulje) u pitanju a da bi odradili "defektazu" kazu da moraju da otvore motor, da se tacna dijagnoza ne moze dobiti uobicajenom dijagnozom.
Jos jedna napomena, da motor tiho i fino radi a vuce fenomenalno (u odnosu na Golf2 koji sam prije vozio, ovaj auto ide kao lud).
Zona sumraka ili ipak ima rjesenje?
Naknadno cu dopisati koje sam ulje sipao (cini mi se Total) i koje su tacno karakteristike motora.