Prijedlozi i pitanja vezani za forum

Spawn

Well-known member
Ajme sta si kupio. Ta marka je Tapatalkproof :). Inace je poznato da Tapatalk ima problema kad je u pitanju kompatibilnost s uvjetno receno slabijim tj. manje zastupljenim brendovima. Nije samo Tapatalk u pitanju. Napravis upgrade,nista vise ne radi kako treba :)
Inace je mob odlican.

Sale

cfh
Uredništvo foruma
Drago mi je da si riješio.

Tapatalk je nužno zlo za stariji forumski softver koji ne podržava web 2.0 i responzivni dizajn.

Milosh

Test
Grrr, evo opet je pukao! A ništa nisam radio.

Sale, ja ga ne vidim kao nužno zlo već kao daleko najpraktičniji način za korištenje foruma na telefonu. Sa Tapatalk-om je neuporedivo lakše uraditi sve što se može uraditi na jednom forumu, nego preko browsera.

Ako nekoga zanima, mogu napisati šta je to sve toliko dobro u vezi te aplikacije, i bio bi to poduži post.

Bez njega se na telefonu na forumu osjećam hendikepirano, jer mi je s njim 10 puta lakše sve uraditi, zato i p***im što ne radi.

Pakra, mislim da je to nemoguće na mobilnoj verziji stranice.

Sale

cfh
Uredništvo foruma
Sale, ja ga ne vidim kao nužno zlo već kao daleko najpraktičniji način za korištenje foruma na telefonu. Sa Tapatalk-om je neuporedivo lakše uraditi sve što se može uraditi na jednom forumu, nego preko browsera.
Zato što je ova verzija foruma neprilagođena za mobilni prikaz.
XenForo je potpuno prilagođen. Imam namjeru i složiti aplikaciju za forum s push notofikacijama jednom kad pređemo na njega.

Tapatalk jest nužno zlo. :) Prvo mi se ne sviđa da netko treći ima pristup bazi foruma. Drugo, alat je prepun rupa (ti se suočavaš s jednom, upravo), a mnoge njih znaju biti i sigurnosni propusti.

Nevezano za to, iritantno je što su administratorima forumâ ukinuli opciju gašenja 'poptisa' Sent from XX using Tapatalk

Kako dodati nekoga citirati i dodati sliku preko mobilne verzije foruma?
Ne može se. Kad pređemo na XenForo, moći će se sve i puno više. :)

Milosh

Test
Zato što je ova verzija foruma neprilagođena za mobilni prikaz.
XenForo je potpuno prilagođen. Imam namjeru i složiti aplikaciju za forum s push notofikacijama jednom kad pređemo na njega.
Slažem se sa skoro svim što si napisao. Mobilna verzija jeste neprilagođena i nezgodna, a vjerujem da je taj Xenforo bolji kad se toliko teži njemu (nisam se još susreo sa forumom na toj osnovi). Inače, meni najbolji forum što se tiče tih tehničkih stvari i lakoće upotrebe je FoC koji je napravljen na nekoj Invision Community platformi. Taj forum takođe ima i svoju mobilnu aplikaciju, sličnu Tapatalku.

Tapatalk jest nužno zlo. Prvo mi se ne sviđa da netko treći ima pristup bazi foruma. Drugo, alat je prepun rupa (ti se suočavaš s jednom, upravo), a mnoge njih znaju biti i sigurnosni propusti.
Razumijem zašto je za administratore nužno zlo, ali u svijetu punom foruma neprilagođenih mobilnim telefonima, dođe kao blagoslov. Jer da nije njega, dobar dio postova ne bi nikad bio napisan ni pročitan, jer ljudi sve manje imaju vremena za forume na kompu a sve više na telefonima. A slažem se da je prepun rupa i mana, ali opet, uglavnom odrađuje posao. Meni kao krajnjem korisniku je najgore to što svakih 15 dana izbace novi update i nešto poprave a nešto pokvare, a uvijek nešto grafički izmijene.

Nevezano za to, iritantno je što su administratorima forumâ ukinuli opciju gašenja 'poptisa' Sent from XX using Tapatalk
Potpuno se slažem. Takođe je jako iritantno što na aplikaciji sva podešavanja tako sakriju da se čovjek mora baš potruditi da ih nađe, a većina ljudi to ne urad.

Nego, slijedi nastavak moje sage o Tapatalk-u..

Vidjeli smo sinoć da radi (tj. u tom trenutku je barem radio) na telefonu od Cutac-a. Danas, da isprobam, instaliram ga na ženin telefon (Xiaomi Redmi 3). Logujem se na Tapatalk, on me automatski bez problema loguje na jedan forum (to je njihov Sign On servis koji te automatski loguje na forume koje pratiš a za koje si mu dao šifre), ali na ovaj opet neće. Kaže sledeće:

Kao, ne radi trenutno Sign On servis, a sekundu prije toga me uspješno logovao na drugi forum.

Kad se pokušam manuelno logovati sa usnm i šifrom ovog foruma, on kaže sledeće (isto što i na mom telefonu):

Isto sam zatim pokušao i na tabletu (Samsung Galaxy II), i ista stvar.

Tako da ipak nije do telefona, već do nečega drugog, ko će im znati.

Edit: evo ga proradio... :grin:

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

Milosh

Test
tita ti jel ovo i kod tebe sifra 18 tackica?
Kod mene su zvjezdice. :grin:

Evo jedne novosti vezano za Tapatalk...

Otkrio sam kada ne radi. Ne radi kad mi je telefon spojen na kućni wifi, a radi bez problema kad netu pristupam preko mobilne mreže.

Ima li neko dovoljno pametan da kaže zašto je to tako?

Milosh

Test
Radi li drugi telefon na tom kucnom wifiju?
Evo sad sam probao i situacija je sledeća (govorim o dva telefona, moj i ženin):

Ni na jednom telefonu Tapatalk neće da radi sa ovim forumom kad su povezani na kućni wifi.

Na oba telefona Tapatalk radi sa ovim forumom kad su povezani preko mobilne mreže.

Sa druga dva foruma rade preko obe konekcije.

Inače, preko tog kućnog wifi-a sve ostalo radi normalno, i surfanje, p2p download, pristup https i ftps sajtovima, i ostalo sve što se radi na netu.

Sinoć sam bio na poslu i tamo sve normalno radi preko wifi konekcije.

Spawn

Well-known member
Ja imam kuci 2 linije. Na jednoj sve radi na drugo pola toga steka. Ja bih rekao da su postavke routera u pitanju. Ovaj forum vjerojatno ima nesto sto ne prolazi kroz router. Vjerojatno je to stbar samog foruma a ne tvoje linije. Trebalo bi cackati po portovima,pitanje je koji port treba otvoriti. Probaj ako u routeru imas opcije,otviriti nekakve gotove servise, ili jos bolje iskljuciti kompletan firewall. Tobje prvi korak,pa ides dalje.

Milosh

Test
I meni je palo na pamet, ali najzanimljivija stvar je što je do prije par dana sve radilo bez problema, a niko nije dirao ruter..

Ma dobro, ovo mi je super, drago mi je da sam otkrio kako ga mogu koristiti, a pošto se problem manifesuje samo ovdje, nije mi toliko bitno. Mobilni internet inače koristim puno kad sam vani.

A ostalo, kažem ponovo, sve radi.

ZlatkoC4

Well-known member
molim administratore da mi pojasne ove dvije fotografije zašto mi se sinoć forum mjenjao, čak u jednom trenutku na xenforoo mi pisalo administrator uz ime :confused:

Ne kužim što se događalo?

Na vrh