Zato što je ova verzija foruma neprilagođena za mobilni prikaz.
XenForo je potpuno prilagođen. Imam namjeru i složiti aplikaciju za forum s push notofikacijama jednom kad pređemo na njega.
Slažem se sa skoro svim što si napisao. Mobilna verzija jeste neprilagođena i nezgodna, a vjerujem da je taj Xenforo bolji kad se toliko teži njemu (nisam se još susreo sa forumom na toj osnovi). Inače, meni najbolji forum što se tiče tih tehničkih stvari i lakoće upotrebe je
FoC koji je napravljen na nekoj Invision Community platformi. Taj forum takođe ima i svoju mobilnu aplikaciju, sličnu Tapatalku.
Tapatalk jest nužno zlo. Prvo mi se ne sviđa da netko treći ima pristup bazi foruma. Drugo, alat je prepun rupa (ti se suočavaš s jednom, upravo), a mnoge njih znaju biti i sigurnosni propusti.
Razumijem zašto je za administratore nužno zlo, ali u svijetu punom foruma neprilagođenih mobilnim telefonima, dođe kao blagoslov. Jer da nije njega, dobar dio postova ne bi nikad bio napisan ni pročitan, jer ljudi sve manje imaju vremena za forume na kompu a sve više na telefonima. A slažem se da je prepun rupa i mana, ali opet, uglavnom odrađuje posao. Meni kao krajnjem korisniku je najgore to što svakih 15 dana izbace novi update i nešto poprave a nešto pokvare, a uvijek nešto grafički izmijene.
Nevezano za to, iritantno je što su administratorima forumâ ukinuli opciju gašenja 'poptisa' Sent from XX using Tapatalk
Potpuno se slažem. Takođe je jako iritantno što na aplikaciji sva podešavanja tako sakriju da se čovjek mora baš potruditi da ih nađe, a većina ljudi to ne urad.
Nego, slijedi nastavak moje sage o Tapatalk-u..
Vidjeli smo sinoć da radi (tj. u tom trenutku je barem radio) na telefonu od Cutac-a. Danas, da isprobam, instaliram ga na ženin telefon (Xiaomi Redmi 3). Logujem se na Tapatalk, on me automatski bez problema loguje na jedan forum (to je njihov Sign On servis koji te automatski loguje na forume koje pratiš a za koje si mu dao šifre), ali na ovaj opet neće. Kaže sledeće:
Kao, ne radi trenutno Sign On servis, a sekundu prije toga me uspješno logovao na drugi forum.
Kad se pokušam manuelno logovati sa usnm i šifrom ovog foruma, on kaže sledeće (isto što i na mom telefonu):
Isto sam zatim pokušao i na tabletu (Samsung Galaxy II), i ista stvar.
Tako da ipak nije do telefona, već do nečega drugog, ko će im znati.
Edit: evo ga proradio... :grin:
Sent from my FRD-L09 using Tapatalk