bilo bi zanimljivo ulje mijenjat i kvacilo a da ga ne gasis ROFLPrvi put čujem...
Znam da je loše za motor (ako je turbak) kad se voziš na autocesti, staneš na benzinsku i odmah ugasiš; tada je bolje čekati minutu-dvije da se turbina malo uspori i ohladi.
Ali da treba čekati da se motor zagrije da bi ga mogao ugasiti.... nikad čuo...
Isto tako, navodno, kad se motori auta ne bi nikada gasili, mogli bi odvoziti 1'000'000 Km
Pročitao negdje, nisam testirao :thinking:
nije sala nego pitanje?Ima li netko stručan tko bi to mogao objasniti kako treba? Ja kao vozač amater znam da se kod hladnog motora dijelovi brže habaju, kod benzinaca benzin ulazi u ulje i smanjuje mu vrijednost - motor se ne zagrije dovoljno da bi izbacio benzinske pare, mješavina goriva u hladnom motoru nije optimalna pa onda nije ni izgaranje, u motoru se skuplja kondenzirana voda... sve u svemu kratke relacije s nezagrijanim motorom su štetne.
A Tec, tvoj "primjer" je ipak šala, nadam se.
Ima , ima jedan strucnjak, ime mu je dr. sc. Djast Fakin Gugl-It dipl. ing i dosta toga zna, posebice o tehnici. Mozda budes imao srece pa ti koji forumas napise ako mu se bude dalo.Ima li netko stručan tko bi to mogao objasniti kako treba? Ja kao vozač amater znam da se kod hladnog motora dijelovi brže habaju, kod benzinaca benzin ulazi u ulje i smanjuje mu vrijednost - motor se ne zagrije dovoljno da bi izbacio benzinske pare, mješavina goriva u hladnom motoru nije optimalna pa onda nije ni izgaranje, u motoru se skuplja kondenzirana voda... sve u svemu kratke relacije s nezagrijanim motorom su štetne.
A Tec, tvoj "primjer" je ipak šala, nadam se.
:aplauz::aplauz:LOLIma , ima jedan strucnjak, ime mu je dr. sc. Djast Fakin Gugl-It dipl. ing i dosta toga zna, posebice o tehnici.
Zašto to ne možeš skužiti? Nemoj trošiti gorivo, kako kažeš bezveze, to je tvoja stvar ali onda štetiš motoru. Pa ti biraj. Bez obzira što to smatram korisnim, ja volim napraviti koji kilometar više jer volim voziti, volim biti u autu. Zato sam, uostalom, na ovom forumu.znaci ja idem do punca i morma cekat da se motor zagrije da ga ugasim? i pritom trosim gorivo bezveze?
Napisao sam možda ide bolje od tvojeg.e a ovo da tvoj ide bolje od mog...tesko...