Re: C3 gasi se nakon paljenja
Pa evo ti onda brzi pregled moje potrošnje pošto je isti auto i motor, trenutno se približava 150 tkm
Prvih nekoliko godina je bilo malo više love pa ga nisam baš štedio i tu je bio na 8 litara prosjek...al s stvarno nisam obazirao na to.
Zadnjih par godina je malo prifalilo love pa je i noga lakša heheh a na 25tkm godišnje se osjeti heheh
Uglavnom po ljeti ga držim na 6-6,5 litara većinom po cestama PGŽ i Istre i pripadajućim većim i manjim gradovima. Klimu palim samo u ekstremnim situacijama pošto više volim propuh kroz prozore.
Trenutna potrošnja, po zimi - Zagreb 95% vožnje, 7,5 litara... i to sam baš u zadnjih par tankanja računao.
BC pokazuje 0,2-0,3 litre manje.
Sad sam se koncentrirao i pratim potošnju na mjestu (pošto se u Zagrebu često stoji na mjestu)... na oko 1l/1h je trenutno kad je zagrijan, 1,5 litre hladan. Al imam filing da će to mora ić na 0.6 - 0,7 l po ljeti.
I to ti puno govori... ako u sto kilometara koje napraviš provedeš sat dva stojeći na mjestu odmah ti je litra dvije veća potrošnja. U tom slučaju ti je potrošnja od 9L = 7L/100km + 2L/2sata (otprilike).
Tek tu u slučaju kad puno stojiš na mjestu ima smisla ova nova opcija koja je trend u auto industriji da se motor automatski gasi kad se staje. Ali i tu ima ALI. Sistem ne funkcionira dok je auto hladan (a ja najčešće napravim još možda 1 km nakon šta se ugrije) i ne funkcionira ako ti je recimo upaljeno grijanje (a ne da je upaljeno, nego je na maximum zadnjih par dana, BEZ klime, nije potrebna). Tako da sve to pada u vodu.
Eto raspričao se ja heheheh