racunaj da je ovih dana bilo hladnije, vedre veceri i auto se zato i sporije zagrije, primjetio sam to i na mom brekuna senzor temperature sam i ja pomislio ,ali sad nisam pri parama i neću ga davati na daijagnostiku.
On od početka troši podosta mnogo u gradskoj vožnji ali sada kao da još i više.
Otvorena cesta je ispod 5 ali po gradu je to preko 9 lit,koma.
Dalibor-kad se zagrije okretaji su dobri ali dugo mu treba da se zagrije,dok ih spusti ispod 900.
A na forum hr sam isto postavio pitanje o pumpi goriva da čisto čujem mišljene onih koji nisu zaljubljenici u citraće
Sad odkada sam imao ove probleme sa pumpom čini se da pušem i na hladno pa tako radim problem di ga nema,možda....![]()
Jel tako radi kada se ugreje?Pozdrav svima.
Bio sam jučer do Trsta i natrag i auto radi sve ok,sve je 5,prešao oko 250 km,vamo tamo,gore,dole itd..
Potrošnja goriva kao i obično odlična na otvorenoj cesti,po računalu ispod 5 lit. (4.7)
Međutim odkada sam promjenio pumpu goriva čini mi se da mi auto na male relacije po gradu dok je još relativno hladan potroši više goriva nego prije.
Dok je auto hladan broj okretaja u leru je ravno 1000 a kada se zagrije je oko 850-900.
Ovih zadnjih dana sam se vozio samo po gradu (osim jučer kad sam bio na duže) i čini mi se da mi auto stalno radi pod čokom tj okretaji su stalno u leru 1000 ,a obično je malo niže od 1000.
Zanima me dali se možda može nekako vidjeti dali auto predugo radi pod čokom,tj po nekoj logici mi je da se to jednostavno vidi po broju okretaja u leru??
Ako me je tko shvatio neka odgovori
Nije neki strašan problem ,ali eto možda netko nešto zna o tome
Hvala
vjeruj mi i ti bi bio prestrašen da si u tjedan dana bio 2 puta kod mehemeni se cini da si ti sav prestrasen s tim autom :grin:
opusti se :whistling:
Ne prodaj.Od elektronike-sonda,potenciometar,senzor radilice se blesira (rijetko ali hoče).Prije oko 2 godine mijenjao sam termostat ,nevjerujem da je on u kvaru ,ali tko zna.
Mijenjan je tada i senzor temperature iako nije bilo potrebno,kriva dijagnostika.
Ulijem 100 kuna goriva i napravim jedva 100 kilometara,potrošnja mu je stvarno živa koma..
Jedan kolega ima citroen saxo 1,5 dizel i sa 200 kuna napravi preko 500 km a ja sa 200 kn 200 km
Opet mi se danas čini da više troši...
Nekad mi se čini da imam auto od 200 konja koliko guta benze
Najrađe bi ga prodo
ne možeš usporedit škatulicu od saxa 1.5d sa time šta ti voziš, nikako.Moj način vožnje je krajnje lagan i vrlo rijetko ga nagazim upravo zbog potrošnje goriva.
U gradu se broj okretaja kreće uglavnom između 1500 do 2500,uglavnom je to oko 2000.
Uvijek lagana ubrzanja,rijetko kada nagla kočenja,puno puta kočenje motorom,ma pazim na svaki korak.
Na autoputu nikad iznad 3000.
Po mom načinu vožnje itekako bi trebao malo trošiti po nekoj logici,ali on i dalje guta. Da imam normalnu potrošnju tjerao bi ja to kako spada,ali ovako moram pazit jer inače bi to skočilo preko 10 lit.
...
Uglavnom auto troši oko 9-10 litara što je jednostavno previše.
Sad nisu tolike zime da je tako velika potrošnja.
Auto mi više stoji na parkingu nego ga vozim,a to nema smisla.
Za nekoga kome pare nisu problem ovo je idealan autić.