INA bilježi rekordne prihode od kada je MOL došao, pitam se zašto
Ces da ti ja kazem?
1. prije nije bilo potrebe tj. nekada se lova mogla izvlaciti direktno iz firme raznim makinacijama. a i ruku na srce, malo tko od obicnih smrtnika je pratio poslovanje INE prije nego sto je HDZ podijelio dionice narodu za djabe. a i sada se, kao, zakoni malo vise postuju.
2. odkad je MOL u igri se namjerno "tocno" prikazuje poslovanje, tj veliki gubitci samo zato da bi se srusila vrijednost kompanije. Pod "tocno" mislim muljanje, isto muljanje kojim su prije poslovanje navlacili u pozitivu se sada koristilo za prikazivanje gubitaka.
zasto je bas prije nego sto je MOL krenuo u kupovinu zadnje hrpe dionica INA poslovala s rekordnim gubitkom? anyone?
i onda, kad su pokupovali sve sto se dalo INA cudom ozivjela. rekordna dobit, cak! pa zato sto se sada novac izvlaci. a kompanija se unistava iznutra. nista ulaganja, nista odrzavanja, unistava se i rastjeruje kvalitetan kadar, dovode razni rodjaci i mutavci na sve razine, ni nemaju pojma koju kolicinu stete rade, bitno da placa ide. o rasprodaju, gubitku i unistavanju osnovnih sredstava i resursa da ne govorim!
vrsni strucnjaci? na stranu pojedinci ali vjerujte mi sto se tice nafte i prerade za madjare smo astronauti. barem bili, sada smo se unistili.
sirija je tu posebna prica.
2 recenice u novinama i pol minute u dnevniku za nesto sto moze unistiti INU. katastrofa! bas me zanima tko ce dobiti koncesije za ono sto je INA izgubila.
Zapamtite, svima se u svijetu isplate naftne kompanije, samo nama nekim cudom ne!
Isto zapamtite da MOL-u INA ne treba! kupio si je konkurenciju, sad ju moze opljackati i unistiti. njima treba samo nase trziste (znaci benzinske pumpe i maloprodajna mreza, a INA ima monopol u HR) i ININi resursi (koncesije tako reci na cijelom teritoriju HR i nesto sitno sto je ostalo u inozemstvu).
Nemojte se cuditi scenariju za koju godinu da INA objavi da su rafinerije neprofitabilne, naftna polja neprofitabilna, da odustaje od toga i da ce ih dati na prodaju. pogodite tko ce biti spreman za kupnju toga?
Posebna su prica rusi koji sve ovo prate i kontroliraju i mogu sve ovo progutati u jednom grizu (INA, MOL, OMV, sve je to sitnis!). samo je pitanje vremena...