Promjene cijene goriva

mirda69

Super Moderator
Uredništvo foruma
Ne zamaram se sa cijenom :whistling:
Ak se želim/moram vozit, moram i tankat...bez obzira kolko košta :p

La Marche

Iskreni optimist
he,he...
kako smo svi različiti.
da meni plaćaju svaku litru, ja bih se maksimalno štedljivo vozio iz uvjerenja i zabave, kao što stalno radim uostalom.
mirda... dobra ti je ona slika gore! kak smo ono nekad rekli, bolje da ljulja!
ali to je druga tema.

Franz

Well-known member
Vožnja cijelu noć. :)

Cijena nafte na svjetskim tržištima potonula je za više od sedam posto. Radi se o najvećem padu u gotovo šest mjeseci, pa su ulagači zabrinuti zbog veće ponude u odnosu na potražnju.

Na londonskom je tržištu cijena barela prošloga tjedna pala 7.1 posto, na 46.76 dolara, dok je na američkom tržištu barel pojeftinio 7.3 posto, na 45.41 dolar.

Od sutra će gorivo u Hrvatskoj biti jeftinije. Eurosuper 95 bit će jeftiniji za 22 lipe po litri, isto kao i Eurosuper 98. Cijena eurodizela bit će 9 lipa niža.

Promjena cijena goriva u Hrvatskoj posljedica je kretanja cijena naftnih derivata na takozvanom Mediteranskom tržištu i kretanja tečaja dolara u odnosuu na kunu.

ghorvat

Well-known member
Donator foruma
na takozvanom Mediteranskom tržištu
Baš je takozvano. :) Sam koncept mi miriše na podvalu kojom se pljačkaju Hrvati. ;) Interesantno je kako dok cijene na svjetskim tržištima padaju, na "Mediteranskom" su postojane, ili padaju s ogromnom zakašnjenjem. Međutim, kada cijene na svj. tržištima rastu, onda iste minute rastu i na "Mediteranskom"

Nisam ekonomist nego pravnik, pa ako netko, tko se razumije bolje u to tržište, može objasniti, cijenio bih. Hvala! :angel:

deda

New member
Tko nam kriv kad smo prodali industriju nafte i sve bušotine po svjetu.Sad nek nam drugi određuju cijenu.Kak i sve ostalo,tako i to.

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma
Hajde, ovaj put su nas barem zavaljale profesionalne kurbe, ne nekakve uličarke sa tzv. "mediteranskog tržišta". :)

"KAKO neslužbeno doznaje portal cijenegoriva.info, u ponoć nas čeka poskupljenje goriva. Najprodavaniji Eurosuper 95 i Eurodizel trebali bi poskupjeti za dvadesetak lipa po litri, a autoplin za desetak lipa, što je najveće poskupljenje goriva od početka rujna.

Tako će za prosječni spremnik od 50 litara Eurosupera 95 građani platiti 10,5, a oni koji koji kupuju Eurodizel čak 12 kuna više.

Vlasnici vozila na autoplin plaćat će 5,5 kuna više.

Bivši ministar gospodarstva i naftni stručnjak Davor Štern za Index je prokomentirao nadolazeće poskupljenje goriva.

Štern: Ruski i turski potezi utječu na cijene

"Došlo je do poskupljenja nafte, prvenstveno je do toga, ono nije veliko, ali eto, Saudijska Arabija najavila je da će smanjiti opskrbu. Nije u prvom momentu došlo do velikog skoka, a u obzir treba uzeti i razgovore Rusije i Turske oko izgradnje novog plinovoda, koji su Putin i Erdogan danas podržali.

Putinova najava o ograničavanju proizvodnje nafte mogla bi imati značajan utjecaj, Rusija je za Europu i dalje veliki opskrbljivač. To je značajna promjena, očito je da su se Rusi odlučili na drastičniju promjenu, to će za sobom povući i poskupljenje.

Cijena nafte bi se trebala kretati između 40 i 60 dolara po po barelu iduću godinu-dvije, kakva su bila i moja ranija predviđanja", zaključuje Štern"

markan1000

Well-known member
rezervar skoro pa prazan, pumpa u blizini, pročitala se ova vijest, pa se sinoć, ne budi lijen, u 10 skoknulo natankati rezervar do vrha. za jednu kavu ostalo u džepu

tomica0308

Well-known member
Natočio danas auto na KTC bengi, cak ima pored eurodizela i obični dizel plavi :wub: (mislim da je 5,40kn :cool: ) mogu reč da sam zadovoljan, naprije bio u KTC trgovini i dobio 5% popusta na benzinski, dojdem na bengu natočim za 350kn (-20kn popust) i dobio papiric sa štambiljima (10litara - 1 štambilj) kad skupis 10 stambilja dobijes 5l goriva gratis. Nije nekaj al dok gledas, tocis na ostalim bengama za nikaj, ovo bar nekaj :weeabooface:

vborovic

C5 modifikator
S time da, ta akcija bude kratkog vijeka, do 31.1. 5% popusta na tankiranju ako se potroši 100 kn ili više u trgovini, a do 28.2. 10 litara 1 pečat, 10 pečata, 5 litara gratis goriva ... nakon toga, pretpostavljam da budu išli na gablec foru, tipa, za svakih X kn dobiješ jedan gablec kupon u restoranu Barok (tak funkcioniraju u Ivancu)

Na vrh