Promjene cijene goriva

Pavel

Lepi™
8.80kn/l, jučer na CroDuxu. Iskreno nisam niti vidio dok nisam krenuo točit.

No kako god, htio bih i pohvaliti Citrača, mislim ne znam jel to dobro ili loše ali po putnom računalu (koje laže za 0.1 u prosjeku u odnosu na metodu papir i olovka), potrošnja mi je od 5.8 do 6.3l/100km. Osobno sam s time prezadovoljan s obzirom da radim gotovo 150km dnevno.

Mislim radi se o autu od 140ks i skoro 1800kg kad se sve zbroji. Uz to je još i automatik. Da mi je netko rekao da će tolika potrošnja biti, ne bi nikad povjerovao. Vjerujem da će biti i manja kad se školovanje završi pa se iz ZG prebacim u VG jer mi potrošnja obično podivlja na potezu Domovinski most - Radnička jer tamo nastane kolaps. Onda nekako odbijam gledati u putno računalo. :D

Dalibor

Dado Tornado
vlada RH planira kupiti 50% dionica INA-e,
znaci svatko od nas dati ce oko 2000 kn,
odjednom manje brine 20 kn vise po rezervoaru

vborovic

C5 modifikator
Nije istina, premijer je obećao da se nećemo dodatno zaduživati, znači da imaju potrebnu lovu negdje sa strane ... :whistling:

renco

New member
"Daljnja poskupljenja cijena zasigurno će dovesti do, ili do povećanja cijene usluge u prijevozu, ili ono što je najgore, a to je da cijene ostanu iste ali da se smanjuju plaće djelatnicima", poručuje Mario Crnković, predsjednik Ceha prijevozničke djelatnosti.

Koja je ovo manipulacija, kad je gorivo pojeftinilo s 11 na 8 kn, nitko nije smanjivao cijene, pa je sad poraslo za 1 kn i odma se prijeti s povećanjem cijena prijevoza. Ko tu koga? Riječ je o kratkom vremenskom periodu pa se valuta nije previše mijenjala da bi se na to izvlačili...

ZlatkoC4

Well-known member
Koja je ovo manipulacija, kad je gorivo pojeftinilo s 11 na 8 kn, nitko nije smanjivao cijene,
Tako ti to ide u lijepoj HR. niti Ugostitelji nisu niti lipe smanjili cijene kad im je bio smanjen PDV već su odmah nedugo iza toga digli cijene od 6-15% ovisno od područaja RH. sad kad su im digli oni pričaju isto ovo kao i prijevoznici. sve su to balkanska posla. Udri po narodu tko kako stigne.
Ljudi su jednostavno postali bahati i nezasitni.

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma
niti Ugostitelji nisu niti lipe smanjili cijene kad im je bio smanjen PDV već su odmah nedugo iza toga digli cijene od 6-15% ovisno od područaja RH.
Zašto bi smanjili cijene ako im nije pala potražnja?
Osim toga, zar bi ti, Zlatko, smanjio cijene dok ti je britija puna ko šipak? :D Da ti ne velim kako bi snizio cijene. :) :angel:

markan1000

Well-known member
to šta nisu smanjili cijene bi se preživilo, ali njihovo plakanje kad im se nazad vraćao PDV je bilo degutantno... mislim da je to i Zlatka najviše mučilo

tomica0308

Well-known member
danas poslikal dizel za minivas na poslu, vidi se sa strane u kanisteru plavo to je talog, a kanister koristen 2 puta, tek sad vidim da mi mob sje... sliku, od onda zeza dok sam ga updejtal. nekad su dobre nekad ne. :twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:

Spawn

Well-known member
1000km 250kn ako je prosjek 7l kao na mom c5 :)

Sjecam se tih cijena kad smo tankali automatike s 10 kuna i jugice sa 60-70. Toci i vozi po cijele dane :)

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma
Sjećam se i ja tih cijena. Evo i suza mi ide. :hm:

Da me ubiješ, ne mogu se sjetiti kolika mi je plaća tada bila. Pamtim samo da mi tad nije bilo loše s njom. :)

Na vrh