Pustilo je metalno crijevo klime

Damaj

Active member
Molim vas, ako netko ima kakvu konstruktivnu ideju, koja ne piše u UPUTAMA od automobila, da mi pomogne.

Ja sam ti imao isti problem sa smradom, samo što se smrad pojavio u 3. godini starosti auta. Kod mene je bio problem začepljenog ispusta kondenzata klime, voda se dugo zadržavala u tom ispustu (cijevi) , usmrdila se i od tada su počele nevolje. Problem sam riješio prodajom auta.

Konrad

New member
na starom C4 se cesto desava da se zacepi to gumeno crijevo pa kondenzat se skuplja ili curi u kabinu, treba pogledati crijevo s donje strane auta, nalazi ti se iznad ispuha tocno iza prednjeg mosta

Damaj

Active member
Zar se ne može taj ispust odcepiti? To bi mogao biti moj problem

Meni su propirivali i drndali po tim crijevima (navodno prežabi se) ali nikada to nisu riješili do kraja. Kod mene nikada nije kondenzat curio u kabinu nego se nekuda nakupljao.

B-Link

New member
Da, u tome je problem i kod mene. Testirao sam preko vikenda i vidio da ne curi kondezat.
Niti kod mene se ne skuplja u kabini. S čime je to najbolje propuhat? Kompresor? Zica?

Mrèela

New member
Da, u tome je problem i kod mene. Testirao sam preko vikenda i vidio da ne curi kondezat.
Niti kod mene se ne skuplja u kabini. S čime je to najbolje propuhat? Kompresor? Zica?
Nisam to radio nikada,ali mislim da može i kompresor to da odradi.Majstore ne bih komentarisao,ne mogu da uzmu pare za to jer to nije velik posao. Mišljenja sam da je najbolje sam to uraditi .;)

Damaj

Active member
Meni su propuhivali kompresorom i onda iscuri dosta vode, ali već sutradan isto. Došao sam do zaključka da bi to bilo najbolje uraditi kod nekog majstora koji se hoće zezati ili sam ako si u mogućnosti tako da se spoji neka kruća ali gibljiva cijev (npr cijev za hidrauliku) na klimu i provući je negdje gdje može izaći od plastične donje obloge. Definitivno tvornički je to jako loše riješeno i svi auti imaju isti problem - smrad klime.

B-Link

New member
Ma nemam 'grabu' niti dizalicu, a bez toga bojim se da neću moći ništa.
Probat cu se nekak navesti, pa se podvuci pod auto, da vidim uopće o čemu se radi, a onda cu ga odvesti majstoru i reci da stavi deblje crijevo

Na vrh