Milosh
Test
https://www.citroenforum.hr/showthread.php?p=144393Koliko?
Jer rado bih htio kopati po oba auta. Ima stvari koje nekada želim upaliti, a nekada ne.
Sent from my Ei-Nis E1 - using buggy and annoying Tapatalk
https://www.citroenforum.hr/showthread.php?p=144393Koliko?
Jer rado bih htio kopati po oba auta. Ima stvari koje nekada želim upaliti, a nekada ne.
Nemoj da ti opet linkam taj svoj post..Samo 60 dolara? I to radi?
Ajd super :grin:radi...meni stigla druga jer prva nije bila u redu...ova sad radi ok...sa mojim c5 ide bez problema a danas sam probao i jedan c3 i sve pet...
Koji post? :whistling:Nemoj da ti opet linkam taj svoj post..
Milosh je rekao:Obavezno instaliraj Oracle VM VirtualBox i onda u njemu napravi dvije zasebne virtuelne masine, jednu za Diagbox a drugu za Service i Sedre. Na tim VM mašinama instaliraj Win 7 ali obavezno 32bit-ni.
To ti je zakon zato što ne diraš glavni sistem na laptopu već u toj virtuelnoj mašini imas zaseban windows na kojem radis sta hoces, plus to ti ukupno manje mjesta zauzme. Ako nisi upoznat sa tim, možda zvuči komplikovano ali stvarno nije, samo prouci malo kako to ide. Jednostavan je softver. Onda da ti se nešto i desi jednoj od tih masina, druga nastavlja raditi normalno, kao i glavni sistem na laptopu. A da ne pricamo sto bekap cijele te virt. masine napravis za par minuta (cijeli hard disk od v. masine je u jednom fajlu kojeg samo iskopiras negdje).
Diagbox stavi na zasebnu masinu a ova dva mozes na istu.
Milosh je rekao:Da, na svaku mašinu po Win 7 32 bit.rakonja je rekao:Znači na svaku virtualnu mašinu Win7 32bit?A dali to sve može biti na kompu sa Win7 64 bit?
Može, tako je kod mene.
Paa, kad budeš pravio te vm, za Diagbox odredi da ti je veličina hdd-a 30 GB, a za Service+Sedre 40 GB. Kad sve to instaliraš, sami ti hdd fajlovi od vm će ti zauzimati samo oko 20 GB (oba fajla zajedno).rakonja je rekao:I koliko to cca mjesta zauzima na hardu,cca?Znači Windowsi+2xvirtualni+Diagbox?
Plus koliko ti treba za instalaciju osnovnog sistema.
rakonja je rekao:Pretpostavljam da drivere vuku iz pravih Windowsa,tj.da netreba svaki puta instalirati drivere!?I koliko takav laptop treba RAM-a,tj.jel dosta 2GB!I oni se dodjeljuju Virtualnoj mašini,ili?
Od drivera ti treba samo driver za dijagnostiku. Njega instaliraš u osnovni sistem i onda samo u vm klikneš da koristiš taj usb uređaj. Jednostavno je, prouči samo malo.
2 GB pretpostavljam da jeste dovoljno, mada ne znam hoće li biti sporo. Kad pravis svaku VM, pored hdd-a konfigurises i ram. Ako ukupno imaš 2 GB, stavi da ti vm mogu koristiti max 1 ili 1.5 GB (moraš ostaviti i za osnovni sistem).
Na tim VM, pored tih programa trebaš instalirati javu. Ja još imam Adobe reader i program za direktno printanje u pdf (otvorim šemu, idem na Print, i on mi šemu sačuva kao pdf).
*****************************Milosh je rekao:Moraš, ne može ga Win sam instalirati. Vidjeću da ti ga pošaljem, mislim da nije velik.rakonja je rekao:E SUPER,dosta je jednostavno,jedino taj usb uređaj moram skontati!Onda ču nakon VM instalacije,prvo Adobe i Javu,a onda softvere!Nabavit ču ja 2x2GB RAMA!Samo da provjerim,driver za dijagnostiku se instalira samim priključivanjem uređaja,nemoram ga skidati od negdje..........
Ma ništa to sa usb-om, samo kad ustekas dijagnostiku u laptop, u Diagbox vm imaš gore padajuci meni u kom ima stavka USB, i tu ćeš vidjeti sve USB uređaje na host sistemu (na glavnom sistemu) i onda samo klikneš na taj uređaj, i on je od tog trenutka dostupan vm sistemu a glavni sistem ga više ne vidi.
Snimam ja vas :whistling:Brzo čitaj dok moderatori nisu obrisali.
Èek da se malo dotjeram. :grin:Snimam ja vas :whistling:![]()
Od kud mi driver za dijagnostiku?Od drivera ti treba samo driver za dijagnostiku. Njega instaliraš u osnovni sistem i onda samo u vm klikneš da koristiš taj usb uređaj. Jednostavno je, prouči samo malo.
Za ovo moraš biti Bill Gates bokte nedo, ja niš od ovog ne uspijevam
Hebemti grob