Raspadnuta izolacija kod motora i visi nekava lajsnica

Cutac

Prèkaroš
Da, em je ljepše, em dugotrajnije. Samo si stavi kanale od krep trake da imaš ravne rubove da ljepše izgleda.

Ja sam skinuo sve komade izolacije i zašio rubove da se ne rasipa, što se mene tiče može curiti zauvijek, ali sredit ću to da ne bi mimoza počela hrđati.

Problem je što se ona izolacija na firewallu napije vode pa se iskrivi i više ne naliježe. Ali nema velikog utjecaja na buku pa mi ne smeta. Tj. nema nikakvog utjecaja, i dalje je tiši od konkurenata.
A ako plane, nek plane kraj polja da mogu kukuruz peći.

visaluteju

Well-known member
Samo da izvjestim da sam nakon 2 dana konstantne kiše i kišnjenja auta danas ispipao izolaciju motora i onog prostora i nakon što su mi momci zaljepili tu kilavu lajsnu prilikom mjenjanja šajbe

(što sam pisao i spominjao ovdje: https://www.citroenforum.hr/citroen-opcenito-38/pukla-sajba-7478/)

sve je suho kao barut, nigdje tragova od vode (osim tamo gdje treba biti sa strana) Izolacija suha, ja sam sretan. Preporučujem svima da dobro obrate pažnju na ovo sve što smo pisali u ovoj temi i srede to ko ima problem,

skoro mi je pričao jedan momak da je na nekom renovu imao velikih problema sa stujom radi istog problema sa odvojenom lajsnom ispod šajbe (što nije ni vidio dok nije nastao belaj, kaže kad su mu u servisu zavratili onu vanjsku lajsnu nije mogao vjerovati koliko lufta ima bukvalno se sva voda sljevala u motorni prostor).

MR47

Member
Ja sam danas provjeraval ulje,jer je prekjucer napravljen veliki servis,hvala charllie i Krky;i idem rukom iznad filtera zraka pipat izolaciju i vidim da je spala dole,ali ne samo to,nego je sve vlazno i samim tim imam nekak osjecaj da mi se buka u kabini povećala.Mislim da imam isti problem ko i svi,samo mi se neda po ovom vremenu sve rastavljat.Razmišljam još da li bi bilo tu mjesta da se nagura komad armaflexa ili slično?To bi dodatno ublažilo buku u kabini.

Cutac

Prèkaroš
mjesta da se nagura komad armaflexa ili slično
Nop, nemaš na šta zalijepiti.

samim tim imam nekak osjecaj da mi se buka u kabini povećala
Ja probavao bez svog filca, nema neke zamjetne razlike. Moooožda malo, ali ja čuo nisam.

Mislim da imam isti problem ko i svi
Svaki c4 B7 koji je pokisnuo više od 8 puta ima taj problem.

Svaki c4 ??(prva generacija) koji je pokisnuo više od 6 puta ima taj problem.

MR47

Member
Pozdrav ljudi,evo mistične gume.Ja neznam da li meni kaj fali ispod toga,ali to je srednja žalost.Ja neznam kak to popraviti da funkcionira.Ne preostaje nikaj drugo nego zalijepiti tu zakrivljenu gumu za staklo,ne?Ali opet ako i voda ode kroz one mrežice,isto pada na izolaciju,ili se varam?

MR47

Member
Jesi siguran,ja lepo vidim poluge od brisača ispod,Ja bi najradije i mrežice poljepio kolko me to nervira.Kakva je ta zaštita ispod mrežica?

visaluteju

Well-known member
Meni su to zaljepili ljepilom za sajbu prilikom mjenjanja sajbe (ja gledao -ljepo ocistili i zaljepili) i skoro mi se odljepilo po onim zakrivljenim dijelovima gdje je plasticna mrezica pa na spoju prema sredisnjem ravnom dijelu. Sredina jos kao drzi. Ljepilo ostalo jako cvrsto na staklu ali sa gumene lajsne se skroz odljepilo. Ja ne znam ima li tu ikakve dugotrajne pomoci...da li se ljeti siri od vrucine ili sta pa se uvijek odljepi... Imam osjecaj da svaki c4 stariji od 3 god ima problema sa ovim...ja sam zavukao komad cvrstog najlona za plastenike (zbog moguce vrucine i dugotrajnosti) ispod i smotao ga tako da voda koja i prodre ispod odlazi u uglove tamo gdje bi i trebala da curi ispod mrezica...malo je nezgodno zbog mehanizma za brisace ali izvodivo je... Volio bi naci neko "ljepse" rjesenje

MR47

Member
OK,vidi se što je pjesnik htio reći. I funkcionira dobro kad je ovak silikonirano? Bil sam kod dva staklara već i nijednom se neda izgleda pomučiti s tim.Svakome je to dobro i bok.To se tak danas radi.Ja velim, pa čovječe,izolacija trune od prokišnjavanja,i onda me pita,pa kakve to veze ima?Dođe mi da kupim konja i to je to,jer izgleda da je svakome najbitnije pobrati pare i ajde bok,čim prije dođi opet.

Cutac

Prèkaroš
OK,vidi se što je pjesnik htio reći.
:D
Ovo crveno što se vidi kroz rupice je kanal za odvodnju koji vodi niz blatobran, a crno je ta plastika koja usmjerava vodu da ne ide po motoru nego po blatobranu.

I funkcionira dobro kad je ovak silikonirano?
Funkcioniralo je neko vrijeme dok radi širenja i skupljanja nije opet počelo. Curi znatno znatno manje, ali opet da.

MR47

Member
Ajd probaj s Pattex Crystal.To je ljepilo u kartuši,mene je u Bauhausu uvjeraval trgovac,imal je one uzorke zaljepljene pa smo probali malo kak sila funkcionira i mogu ti reći da sam ostal zapanjen.Spoj je elastičan i mislim otporan na temperature do 70 C.E,sad,ja sam ovo danas gledal dok sam bil kod staklara da li bi se kakvi lim mogao spigati pa da se ugradi ili kakva plastika, neznam ni sam.Na svakom autu koji sam imal dosad, nikad nisam obraćal pažnju na to,ali ovo je stvarno žalosno.Ako nikaj, za vikend skidam brisače pa lepak i udri.

Na vrh