Saxo VTS by platon

platon

manijak
kitanje i farbanje, ali uvijek postoji pozitivna strana svega!...ima dosta točkica od kamenčića pa će mi usput to riješit... :)

platon

manijak
zanima me di si kupija farove i koliko su novcica ako nije tajna?
prije oko 3g sam uzeo farove preko neta s neke njemačke stranice izašli me oko 200 E, a xenone sam nedavno stavio...300kn h1 8000k, a H4 bi-xenoni 6000k su bili 400kn

platon

manijak
Hvala Ciki, opet malo šarafanja ;)

Glanc ala pasja kesa :)

Ispuh riješen, rezultat jako dobar...fin zvuk, bolji odziv na gas, malo je življi i kao da mi je malo jači u nižim okretajima...check engine lampica mi se ne pali, jedini problem pravio uljni filter jer je pre blizu cijevi. Mislio sam ga ukloniti i postaviti sa mk1, ali onda bi mi smetao za oem granu. Riješio s malo azbestne trake, a razmišljam cijelu granu omotat da smanjim grijanje ispod haube.

Marko

Well-known member
Dobar posao u Našicama... ;)

To s uljnim filterom si dobro primjetio, stavi mk1 filter onaj ja ga zovem "traktorski" metalnim a s oem granom si nemoj zadavati muke. Fino stavi katalizator neki univerzalni na donji dio ispred prvog lonca. Naravno, da bude sve tehnički ispravno i gas! :)

Ah da, još bih ti preporučio dovod hladnog zraka do filtera zraka jednim lijepim kućištem ili pomoću crijeva. Znam da znaš ali da te malo motiviram da to napraviš. Na kraju dok sve to posložiš, odpoji akumulator na minimalno pola sata da se obrišu trenutni parametri (dovod zraka, ispuh). Nakon toga spoji kleme natrag i upali auto neka radi u leru nekih 5-6 minuta - pri tom NE DIRAJ papučicu gasa, znači da radi tih pet minuta sam. Poslje pet minuta ga ugasi i ugasi kontakt i ostavi ga 5 minuta, tada sjedni u auto i odi na cestu i vozi ga max. koliko ide - ubrzanja, agresiva. Vidjet ćeš razliku -potpuno DRUGI auto!!! Divljak!

Probaj to pa javi dojmove!!!

platon

manijak
a još si gruntam šta ću s tim filterom, žao mi rezat cijev i ubacivat univerzalni katalizator kad sam ovo sad fino složio direktno cijev do zadnjeg lonca. Gusena grana mi se raspala od temperature tako da kad dođe na godinu tehnički morat ću ili kupit drugu gusenu granu ili tvoj prijedlog sa univerzalnim katalizatorom...Air filter inače ne stoji tako, ima svoju cijev, ali i to bi drugačije postavio jel mislim da može bolje.

Na ovo uopće nisam razmišljao u vezi resetiranja kompjutera! Moram to probat napravit, znači razlika ludilo?! hvala care! :)

platon

manijak
Danas napravljen „reset“ kompjutera! :) Znači, odspojio klemu na sat vremena i za to vrijeme riješio gljivu da vuče hladan zrak…poslije spojio klemu, upalio ga i „nema diranja gasa“ kako reče drug Markan! Radi on, zvuk ko u pezejca i nakon cca 2 min rada „prk-prf-prh“ krepa! Iščupam ključ i pričekam cca 5 min i upalim ga ponovo…radi on i opet počeo „prk-prk“ i ajd pipnem mu malo gas da ne krepa i nakon toga normalizirao se i radio normalno. Nakon 5-6min ga ugasio, pustio ga 5min ugašenog i onda na probnu vožnju! Razlika je stvarno velika… auto ide ko sotona, totalna razlika sada i prije resetiranja! E sad, dali da ostavim tako kako je sad, pošto mi je krepo pa sam ga ponovno palio i dirao gas dok je on postavljao nove parametre ili da nanovo klemu na sat vremena i ponovim postupak? :confused:

Marko

Well-known member
Danas napravljen „reset“ kompjutera! :) Znači, odspojio klemu na sat vremena i za to vrijeme riješio gljivu da vuče hladan zrak…poslije spojio klemu, upalio ga i „nema diranja gasa“ kako reče drug Markan! Radi on, zvuk ko u pezejca i nakon cca 2 min rada „prk-prf-prh“ krepa! Iščupam ključ i pričekam cca 5 min i upalim ga ponovo…radi on i opet počeo „prk-prk“ i ajd pipnem mu malo gas da ne krepa i nakon toga normalizirao se i radio normalno. Nakon 5-6min ga ugasio, pustio ga 5min ugašenog i onda na probnu vožnju! Razlika je stvarno velika… auto ide ko sotona, totalna razlika sada i prije resetiranja! E sad, dali da ostavim tako kako je sad, pošto mi je krepo pa sam ga ponovno palio i dirao gas dok je on postavljao nove parametre ili da nanovo klemu na sat vremena i ponovim postupak? :confused:
Meni nije nikad trokirao pri tom postupku, ali ak veliš da ti sad radi normalno to je super! Možeš ponoviti postupak ako želiš da budeš "miran", bitno je da si osjetio koja razlika je! Dalje sve znaš... :D

Na vrh