Auto ne ide preko 140 km/h
Ljudi imam ogroman problem na autu.U pitanju je C4 1.6 HDI 90ksm 250 000km presao.Problem je poceo pre dva meseca kad nisam mogao sa autom da idem preko 140km/h.Otisao sam na dijagnostiku i nista nije izbacio.Vremenom se stanje pogorsalo, poceo je slabije da vuce, da dimi crn dim iz auspuha kad mu dam malo jaci gas.Isao sam kod nekoliko majstora i svi su mi rekli da je u pitanju turbina.Nju sam remontovao, 300e kostalo, stavio turbinu i opet ist
dneo sam turbinu na reklamaciju ali je turbina u redu i znaci da nije do nje nego sam bezveze dao tolike pare.Onda dsam otisao opet kod nekog drugog majstora i dosao do zakljucka da je prljav katalizator.Skinuli ga i otvorili kad unutra sve zacepljen
preao ga sredio namontirao i opet isto.Skinuo egr ventil i ocistio njega i nista.Zatim skinuo usisnu granu a tamo skoro skroz zacepljeno, postavicu slike da vidite.Ocistio sam to ali je prljavstina usle u one kanale u glavu motora.Kad je majstor hteo da skine glavu da to ocisti nije mogao da skine dizne jer su zapekle
Znaci nikad kraja malerima.I sad ne znam sta da radim.Isreno mislim da nije to toliki problem u glavi motora nego nesto drugo.Sumnjam na protokomer ili mozda egr ventil jer sta god da sam uradio ni malo nije pomoglo.Ako je neko ima slican problem nek javi jer sam do sad dao dosta para na to i nista nisam resio.