Tekućine u novom C4

GocC4

Member
Bas i ja tako mislim,radje koncentrat od onog koji je unutra nit je zuti,niti zeleni skocit cu do servisa nek samo vele ciji je,ili koji oni stavljaju

liberty

Well-known member
Uh, na ovim temperaturama u unutrašnjosti, ne bih se kockao samo s destiliranom. :angel:
ma znam - ali često se dopuni samo s 0,5 dcl jer ako treba dopuniti s više onda je u nećem problem
e sad, kako rashladne tekućine u autu ima sigurno više od 3 litre, a ima je vjerovatno bar 4 litre, dopuna s 0,5 dcl destilirane je dopuna s 1 ili malo više % a to ne mijenja stvar u nićemu

npr. od donje crte do gornje crte na rezervoaru rashladne tekućine je možda 1,5-2 dcl razlike kod berlinga
a na motociklu u kojem mi ide 2 litre rashladne razlika između min i max je cca 0,5-0,8 dcl

tko će se kockati s različitim bojama tih antifriza

+ jako važno za onog tko dopunjuje
koliko znam dopunjuje se kad je motor topal nakon par minuta koje su dovoljne da te ne zaspe tekućina iz ekspanzione posude
jer ako se dolijeva na hladnu mašinu veće je šansa da će kasnije tekućine biti previše

ante66

Active member
Nemoj destiliranu jer vise hlapi , a i radi temperature.U C3 je bio zeleni( isto nedefinirane boje) , a u Picassu 12 godiste je nesto nedefinirano ali vuce na zeleni.Pitao sam u servicu i njima lici na zeleni i oni dodaju zeleni.
A destiliranu nevolim jer sam skoro nalio destiliranu , kad je u njoj bilo kao peluda od lipe.Pitaj Boga sta prodaju pod destiliranu vodu.Ima u Tokica cisti i samo nadolijes .To sta ti godisnje izgubi pola deca je nista.

radojkta

Member
Ja kad sam kupio auto uzeo u servisu litru ulja i litru antifriza za rezervu onako po starinski ali nije mi ni jedno ni drugo trebalo već tri godine.Znam da je antifriz Totalov al koji je točno ne znam pogledam sutra jer je hladno za ići mi sad van!

gule

Active member
Citroenov originalni antifriz šifra 9735K1, ovo je pakiranje od dva litra, cijena u maloprodaji cca. 6,5 eur...cca.48,30 kn...to je taj zelenkasto-plave boje, a ide u sve nove Citroene, osim onih koji su nastali u koprodukciji sa drugim proizvođačima...

radojkta

Member
Ja konačno pogledao koji sam antifriz kupio u servisu.Total Glacelf Classic bijelo pakovanje od litre!!!Sorry šta nisam prije valjda si već saznao jer tko bi mene dočekao!

markan1000

Well-known member
dakle, i ja jučer otkrijem da mi se razina antifriza jedva drži minimuma.
e sad, šta točno činiti?
1. doliti samo destilirane?
2. doliti antifriza ili omjer 1:1?
3. s obzirom da boju ako nije crvena ne možeš 100% odrediti, je li problem ako se promaši boja i pomiješaju dvije vrste?

liberty

Well-known member
stavi destiliranu ne možeš fulati
ali prethodno provozaj auto nek se zagrije na radnu temperaturu
zatim ugasi auto, pričekaj minutu-dvije
oprezno skini čep rashladne na ekspazionoj posudi (nemoj se poprskati)
i onda dolij destilirane
tako ćeš izbjeći da zrak uđe u sistem + znati ćeš točno koliko treba ići destilirane unutra jer je pravo stanje razine kad je motor topal (po meni)
kladim se da ti neće ući više od 1-2 dcl
zato lijevaj iz čaše, a ne iz boce da se ne preračunaš
javi rezultat:)

markan1000

Well-known member
može. jučer nakon vožnje od 15-ak min razina je bila centimetar - dva iznad minimuma. jutros kad je bio skroz hladan bilo je nešto malo niže.

liberty

Well-known member
e baš zato zbog tog centimetar-dva napravi (oprezno) to kad je motor topao:)
uostalom u ekspanzionoj posudi je tek višak tekućine i to manji dio svega što je u sistemu - tako da nemaš brige što se tiće manjka tekućine

gule

Active member
Zlatko u pravu si obična voda ni slučajno. I ne znam kako se uvijek nađu fenomeni koji za auto odvoje 20.000 eur-a, a onda šparaju tri eur za litar originalnog antifriza? Ili kupuju protekt gume? Balkan...

ghorvat

Well-known member
Donator foruma
I ne znam kako se uvijek nađu fenomeni koji za auto odvoje 20.000 eur-a, a onda šparaju tri eur za litar originalnog antifriza?
Neće mu ništa biti od malo kamenca. :D :D I tako ga neće voziti idućih 10 godina. :rolleyes:

Na vrh