Ima li kraja ovom dizel spinu?
Znači aktivan sam vozač od 2006. godine i bio sam osuđen na benzinski auto i dok sam gledao sve oko sebe kako se voze jeftinije i ekonomičnije, ja sam pazio da ne teram preko 100, vozio po "jajcima" i ko zna što sve ne, da ne bi spalio tank benzina u tri dana.
Ovako ispada da u Europi više nitko ne putuje, svi žive u gradovima i voze se 10km dnevno. Super, sve od jedne tone i tri cilindra stvarno troši ko upaljač, ali što je s nama koji tučemo 20 000km godišnje i ne stanemo u Fabiju ili Upa?
Kad pomislim da isto ovo vozilo koje sad imam, da sam kupio u benzinskoj varijanti, točio bi ko prvo 50 do 80lp skuplje gorivo, a trošilo bi 8 do 10L, a ne 6 ko sada, jer na 1500kg+putnici/gepek i aerodinamika = kako bi to imalo uopće smisla?
S obzirom da smo u EU, mislim da će nam prije il kasnije nabit sve te eko standarde, koji - ruku na srce - jesu korisni i imaju smisla, ali mi nismo još na ekonomskom nivou da bi to pratili.
Mnogi se raduju jeftinim rabljenima, a ne bi se čudio da dizelska vozila kroz desetak godina postanu vrlo tražena roba, pogotovo ako cijena goriva padne za dizel u odnosu na benzin znantno, uzevši u obzir ekonomičnost vozila, naviku naših ljudi da ih nije briga za planetu, bit će bitno da što manje troši i da što jeftinije se toči...
Ostatak europe će drndat na tri cilindra, a ovdje?
Nadam se da ću doživjeti budućnost u kojoj ćemo se voziti na struju ili na nešto treće, skoro pa Star Trek budućnost za mene.
Koji je sljedeći trend?
PLIN na velika vrata? :thinking: