Re: Slike moje Xantie
Koliko te je, ako nije indiskretno pitati, sve skupa koštalo ulaganje nakon kupnje?
Genijalna ideja!
Pa ovako, koštalo me gorivo u Rijeku i nazad 250 kuna (išli smo sa bratićevim cliom dizelom) autoput 120 kuna, kod rođaka u Rijeci smo jeli tak da mi to nije bio trošak a i njega sam vidio a i od svega najbolje on je umirovljeni policajac tak da se sve na brzinu rješilo bez lutanja i čekanja, platio sam poreza 695 kuna, platio sam obodve knjižice i tablice nekih 300 kuna, promjenio kuglu 200 kuna (polovna), litra LHM ulja 60 kn.
1600 kn do sad + šta sam natočio 300 kn goriva dok sam to rješavao.
Treba još škara i seleni, ako bude polovna škara i novi seleni računam na to još oko 100 € treba napravit servis hidraulike (punjenje kugli, zamjena ulja i čišćenje filtera) 100 € no to nije hitno, treba zamjenit zubčasti i španere i vodenu pumpu i to je otprilike 100 €.
Pa evo za otprilike 4000 kuna ču imat auto koji godinama neću morat dirat (bar se nadam). Jedino mi je za sad prioritet zupčasti remen jer neznam kad je mjenjan.
Zaboravi napisat da je i akumulator lošiji, nije mi htio jedno jutro upalit no spoio ispravljač, napunio ga i sad je ok.Pošto nevjerujem da će više bit jako zima a i ne treba mi auto svaki dan mišljenja sam da bi mogao izdurat ovo ljeto a najesen ili pred zimu uzet novi no ako ode i prije zamjeniću ga i dobro. To je investicija oko 400 kn
Davno sam vidio jednu 3.0 v6 i mogu reci da je zvijer, ovjes je Activa tj. ajmo reci full kod Xantie. Auto je tako udoban da je to prestrasno ali ima kugli na bacanje. Ove standard su isto udobne ali Activa ima naginjanje u zavoju ako se ne varam. Kako se tebi auto ponasa, udobnost i to?
Evo danas sam se uvjerio u xantijinu udobnost, vizio sam se oko 140 po jako lošem asvaltu (bez velikih rupetina) ali jako lošem gdje bi sa fiatom il zube brao po autu ili bi sletio jer cesta je užasno loša
Auto doslovno pliva, nema lupanja, udaranja, naglog poskakivanja, nevjerovatno. Osjeti se malo na volanu onaj nevaljali selen no zanemarivo. U zavojima se auto ne naginje.
Najprije sam prošao polagano da vidim da nema kakvih rupetina a nazad sam se vozio malo brže. Cesta nije prometna jedino je kakve divljači moglo bit al ni toga nema jer imamo puno (krivo)lovaca, ustvari samo lovaca jer oni i jesu najveći krivolovci.