Uf, kolega, svaka čast, informativno, i čak duže nego ja...
Nego, možda nisam najbolje shvatio, kažeš da bi sa 4 glavna kanala pojačala pogonio sistemce naprijed, pretpostavljam u bi-ampingu, odvojeno visoke i midbass... Kako ćeš jednostavno doći do kabela od odvojenih visokih, gdje se kabel od visokih 'kači' u tvorničkoj instalaciji...?
I još par stvari, jer iako je tvoj post dug, nije moguće u jednom, pa ni u 10 postova, ma kako dugi bili, do kraja rasvijetlit problem koji je poprilično kompleksan...
Dampiranje vrata je nešto što treba radit sa mjerom i namjerom... Nije isto kao akustički tretman slušaonice, ali nije ni daleko od toga... Teško je to idealno odradit 'napamet'... I osim toga, nijedan sobni zvučnik nije projektiran da radi dobro u gluhoj komori, pa tako ni auto zvučnik...
Za ovaj tvornički HU koji nije nešto naročito snažan (nije uopće), čak i Hertz Dieci bi mogao bit 'too much', oni odlično rade na malo boljim i jačim HU, ali ovi što se nalaze po tvorničkim ugradnjama to obično nisu... Kad se stavljaju na slabašni tvornički HU, trebaju bar malo 4-kanalno pojačalce sa high level ulazima, koji bi ga u biti digli na razinu kvalitetnijih i jačih HU, da bi stvarno prosvirali...
Ono što bi ja kolegi MR47 preporučio, za prvi korak, su, opet, oni Mac Audio Mobil Street, 2 para za sve skupa 480 kn, i ništa previše dampirat vrata, samo iza zvučnika sa nekim CCF (closed cell foam) materijalom tipa armaflex... Pretjerano 'umrtvljavanje' vrata slabijem HU i zvučnicima za njega možda neće bit od onolike koristi koliko bi bilo za jednu ili dvije kategorije bolje zvučnike i pojačalo...
Znači, prvo tu kombinaciju, i ta kombinacija, ako se zadržavaju klasično front i back zvučnici, ima najveću šansu 'prosvirat' sa skoro pa dovoljno bassa da neće moža trebat razmišljat o sub-u...
Ako te ne zadovolji, onda ti ne gine daljnje dampiranje vrata, neko manje 4-kanalno pojačalo i recimo što je Cutac stavio Alpine SXE ili što kolega Lakii preporuča Hertz Dieci, 16,5 cm naprid sistemci a nazad koaksijalci...
Ili korak dalje, pa malo jače pojačalo i recimo što je kolega Lakii stavio Hertz Energy seriju, isto 16,5 cm naprid sistemci a nazad koaksijalci...
Kod tako dobro dampiranih i umrtvljenih vrata i takvih zvučnika i pojačala, najvjerojatnije će se pojavit želja i potreba za još malo bassa... Tu onda sub ne gine... I tu ću ja, ovako na neviđeno, navest 2 kombinacije koje bi mogle igrat, u one 2 klase ka šta sam gori napisa, sa sub-ovima koji su mehanički dobro zaštićeni, kompaktni i ne zauzimaju puno prostora, te nisu 'too much' tako da se cijelo auto drma i poskakuje, nego su više 'muzikalni'...
Ako se ide na one Alpine SXE ili Hertz Dieci zvučnike, dobro će doć malo pojačalo, može i ono ALPINE KTP-445 šta je kolega već spomenija, ali ono je namjensko za Alpine HU pa će tribat kidat žice i spajat, gledat di šta ide... Slična stvar je ovo Focal pojačalo samo nema dedicated konektore nego se kači na bilo šta, da digne malo HU na razinu koja će mrvicu boljim zvučnicima odgovarat...
https://www.ronis.hr/auto-pojacalo-focal-car-kit-impulse-4320-4-kanala/F/KINTIMP401-KO/product/
I uz njih onda odlično ide mali kompaktni Alpine aktivni sub...
https://www.ronis.hr/subwoofer-alpine-pwe-s8-aktivni-s-pojacalom/PWE-S8/product/
A ako se ide recimo na nešto kao Hertz Energy zvučnike, i tu će trebat sub, pa recimo dobra kombinacija sa jednim kompaktnim pasivnim subom bi bila ova...
Uzet slično kao kolega Lakii 5-kanalno D-klasa pojačalo, ali bez DSP procesora...
https://www.ronis.hr/pojacalo-hertz-compact-power-hcp-5d/78250400/product/
I još za 5-ti kanal uzet kompaktni sub koji bi bio na razini ostatka...
https://www.ronis.hr/subwoofer-hertz-energy-ebx-f205/78021041/product/
Te dvije kombinacije se obe mogu nakačit na bilo koji HU preko izlaza od zvučnika tog HU, znači bez puno petljanja i raskopavanja, samo je bitno doći do tih zvučničkih kabela koji izlaze iz HU, i tu se onda signal presretne, pa ponovo vrati na zvučnike... Ne bi bilo loše da ugradnju ili odradi ili nadgleda/pregleda netko malo iskusniji u tome, da se uredno odrade paljenja i gašenja dodatnih pojačala itd...
Iako, ja bi na mjestu kolege MR47 išao prvo na minimum dampiranja iza zvučnika, i Mac Audio Mobile Street zvučnike... Kolega, ako ti se ne svidi jer fali malo bassa, i na tu kombinaciju odlično može ići onaj aktivni kompaktni Alpine sub, a ako ti se ti Mac Audio Mobile Street zvučnici uopće ne svide, postoji realna, preko 70% šansa, da ti ih ja otkupim, po cca. nabavnoj, samo poštarina tvoja...