Zaboravio sam staviti ove "baffle-ove", pitaj boga šta se tamo izdešavalo već
Zvučnicima sam zadovoljan. Èisti visoki, čisti srednji, bez distorzije kod tolerantno glasnog slušanja(nikada ih nisam "odvrnuo" jer mi je preglasno, ne idem preko 15, uglavnom na 5-6 držim.
No, fali im niskih tonova, točno se čuje i osjeti. Ima ih, i to u rangu ostalih kompakata sa tvorničkim(socijalnim
) zvučnicima, ali recimo u odnosu na VTS sa bombom u gepeku(koju držim na -1 i svejedno kada pustim recimo The Gambler od Kenny Rogersa cijeli auto vibrira, ali tada je količina vibriranja taman :grin: ), slab je bas, praktički nepostojeći.
Zanimljivost je da mi c4 ima zvuk kao takav bolji(iako fali niskih tonova) jer je puno čišći, dok VTS je bolji kada se odvrne. Podsjeća me na zvučnike doma. Na kompu imam Kurzweil KS-40A koji su poput slušalica(ATH M50x) i oni su čisti i skoro pa ravne linije tonova(dok slušalice imaju potpuno ravnu liniju) i c4 je takav, za precizno slušanje. A VTS je poput B&W 685 S2 sa Audissey "štimungom" kada tresu sve okolo(no ipak im VTS nije ni do koljena).
Sad sam i samom sebi zakomplicirao, ali recimo da u c4 bolje zvuče Dire Straitsi, Beatlesi i slični, dok u VTS-u bolje zvuče AC/DC, Iron Maiden, Deep Purple, ...
No više o tome kada se stavi sub u c4(a nadam se u skorijoj budućnosti)!
Makar bi za pravi zvuk trebalo staviti novi DAC, pojačalo, premjestiti neke zvučnike, dodati dva suba i cijeli auto dampirati pravim materijalom, ali to bi bilo skuplje nego što auto vrijedi