C3 hdi by Krky zamijenio za 207 1.4 16v VTI LPG

Krky

Lakerski profesionalac
Filter kabine i filter zraka sam promjenil u 7mj prije mora.. :cool:

danas se je obloga ispod motora pričvršćivala, one kopče ništ ne drže, moral sam kupit kratke m6 pleh šarafe i šajbice kaj sam to kvalitetno odradil..

kda čovek nema grabu ili stupnu dizalicu svakak se mora snalaziti:cool:

evo kak se rešava problem kad ti obloga oko katalizatora dobi lufta i počne zveckati, obična grančica debljine 10mm se nabije između bloka i obloge :D

kad je hauba u zraku odmah da se izmjeri antifriz star gotovo ko i auto, kod mene je od 2011g ja ga nisam mijenjal, a po servisnoj koja je uredno vođena kod prijašnje vlasnice nikad nije mijenjan, već nadotakan KONCENTRAT-PENA 0,30L i to tek na 100tkm i na 119tkm kad je i rađen i veliki servis..
Razmišljam ga promijeniti slijedeći mjesec..

Yukio

Member
Stigla robaaa!!
sutra ide ščava van :D
Filter ulja PSA =50,00 Kn
ulje 1L = 49,00
hvala Anđelko!!

http://i.imgur.com/YjW7Sl0.jpg

vidim da je ulje poskupilo, koliko me sjećanje služi prije sam ga točio za oko 39 kn/L

filter zraka za motor nisi mjenjao ?

Ja bi trebao napraviti mali servis. Još nikad nisam na PSA autima mjenjao ulje osobno, što treba za skinuti filter i jel do njega lako doći.

Kod velikog servisa sam tražio da mi se rashladna tekućina promjeni, dobio sam u plavoj boji. Jel ta boja dobra za ovog citrića i motor (HDi)

Krky

Lakerski profesionalac
Otkri nam butigu po 39kn da i mi kupujemo.. :D
Napisal sam gore da sam prije mora u 7mj mijenjal vilter zraka i kabine..
jednostavno ti je zamjenit filter, makneš plastike od akomulatora i sijev od usisa, imaš 28 gedoru i odšarafiš poklopac kučišta filtera zvadiš stari malo pobrišeš deneš novi, prema dolje ti ide onaj pipac, gumicu zamjenoš na poklopcu izašarafiš natrag poklopac, dole ti je čep 24 gedora ili okasti..
Za antifriz ti neznam koji bi ti preporučil, najbolje koji ti je sad trenutno u nutra, ima tu i tema o antifrizima..

Konrad

New member
Krky filter ulja je gedora 27. A orginal cep kartera na dizelu je 21 kljuc. Treba pazit kad stavljas novu gumicu na poklopac filtera ulja da jednako sjedne po cijelom krugu. Kad ga skidas stavis krpu ispod jer se inace sve zasere sa uljem LOL

Krky

Lakerski profesionalac
Je 27 da, a za čep sam koristil gedoru za svečice :D
da gumica mi se frkala, bilo je malo igre dok sam ju namjestil, al je išlo..
dala mi je žena starog ručnika kaj sam natiskal pod kučište, prste sam si sve naličil, još i sad pod noktima imam crno :D cucek mi je nekam odnesel rukavice :gaah::gaah:

Konrad

New member
Ja poklopac djelomicno otpustim da ajmo rec ne brtvi i pustim da se cijedi unutra. Novi filter stavim u poklopac i lagano ga sarafim dok pipac ne sjednu u rupicu od nosaca. Gumicu stavi na poklopac, ubaci ispod nje tanki sarafciger i napravi saracfigerom krug da se gumica izravna.

Rukavice uvijek moras imat barem jedne rezervne

Krky

Lakerski profesionalac
To mi kolega radi u jednoj tiskari pa sam mu napravil jednu uslugu a on me iznenadio sa naljama..
pa mi je bed ga pitat koliko tak nekaj košta.

Krky

Lakerski profesionalac
Promijenil sam filter goriva, del sam Mahle, prije godinu i pol sam del Purfluxa i njegova skupoča me natijerala da vidim kak izgleda iz nutra, koliko ima u njemu smeča i prljavštine od prijeđenih 35tkm u godinu i pol dana, ako auto troši u prosjeku 5l na 100km, proračunato da je kroz njega prošlo najmanje 1750L dizla, u njemu nisam pronašel gotovo ništa smeča ni taloga..
možda ga bi se moglo terati dve godine i oko 50tkm?

charllie

Active member
Ma isel bi filter i sto jezer al motor ne, decki nejte piz-arije delati rajsi sparajte na gorivu da se vecpot prepeljate na koleslinu.

Posljednje uređivanje:

charllie

Active member
Krky pitaj ili starese persone ili si pogledni tu domaj na gruntu (v Koprivnici prek parka) TO TI JE IZUM STOLJECA cista eko stvar.:angel:

Na vrh