A kaj bi sad reko na ovo? Još možeš biti sretan ak stane na tome ...
Troše puno ulja, imaju problem sa razvodom, varijatorom faze, rashladnim sustavom i elektronikom.
Nije što je moj, ali jedino od ovoga što ti vjerujem jest da piju ulje.
Problem s razvodom?
Varijatorom faze?
Rashladnim sustavom?
Elektronikom?
Sigurno su postojali primjerci sa tim problemima, ali ajd nađi 15 tema na forumima u kojima ti motori imaju te probleme i neka budu istih starosnih kriterija. Znači moraju svi imati cca. 5 godina sa 110 tisuća(+- naravno), da se može izvući neki serijski problem.
Znači kad napišeš "vti oil consumption" u geglo, dobiješ tisuću tema. Kad napišeš "vti phase variator" ili "vti solenoid" ne dobiješ ništa. Ali ti mi nađi. Ako može, neka ti auti budu pravilno održavani i korišteni, a ne rent-a-carovi.
Znači nemoj dati jedan post na forumu ili 3 lika u istoj temi. Daj 10 primjera. A i 10 na 500 tisuća motora je ništa, i to ne ništa, nego NIŠTA. Promili, a ne postotci.
Koliko znam, 2009.-2011. su ti motori bili redizajnirani i većina mušica je riješena. Èak bi mi bilo drago da mi daš primjere "serijskih" kvarova, čisto malo da se informiram.
A komentiranje nečega na osnovu ničega mi je bezveze. Ne samo pljuvanje nego i hvaljenje. I kažem, ne samo za ovaj motor nego općenito. Forumi su puni ljudi koji pljuju po nečemu, a nemaju(ili ne daju) konkretan dokaz.