C4 by La Marche

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

La Marche

Iskreni optimist
@Dalibor
zar postoje mobiteli bez kamere još danas?

A kad si već spomenuo... jako zgodan detalj, Nokia 1320 točno u milimetar paše u otvorenu ladicu ispod info-displaya. Utisneš ju "klak" i stoji kao da je dio auta.
Pritom nažalost pokrije info, no možeš handsfree razgovarati, ili imati pravu navigaciju na solidnom ekranu (mislim da je 6½ekran).

La Marche

Iskreni optimist
Evo još jednog broja, 112233

A dodatno mi veli brojač da imam još 2600 km do sljedećeg servisa. Ako na 112 imam 2 do servisa na 120, to znači da u prosjeku na servise idem (zaokruženo) svakih 19.000 km, oko 1.000 km ranije od propisanog.

La Marche

Iskreni optimist
Za vikend pojavilo se neko lupkanje s lijeve strane na 113.000 km.
Spona, pokazao je kratki pregled u utorak.
Pa me to otjeralo na malo raniji servis koji je inače na 120.000, pa je to sve izašlo ovako:
Dvije spone (odmah sam zamijenio obje, iako je lupkala samo lijeva), 4 litre Ineo, filter ulja i kabine, te litra onog nekog aditiva koji ide na 120.000, uz malo rabata kod poznatih je to sve zajedno bilo 1.150 kn. Pa još rad na svemu tome u servisu u kojem stalno radim 575 kn i... Samo dva sata nakon predaje auta u servis ništa više ne lupka.
Nemam razloga ne ponoviti:
I moj sljedeći auto bit će Citroen.
(još samo moram odlučiti C4, DS4 ili DS5)

La Marche

Iskreni optimist
Na 120.000 se prema servisnoj knjižici osim normalnog servisa samo dolije aditiv, provjeri antifriz i akumulator. Provjerio sam ih prije sedam mjeseci, prije prošle zime, sve ok, opet ću prije sljedeće zime.
Nema ništa više predviđeno.
Velikih servisa u nekadašnjem značenju te riječi više nema.

La Marche

Iskreni optimist
@hahehihoh
Ako se ne varam, pisao si da si ga kupio rabljenog sa 136.000 km?
Onda ako ti auto ima 150.000, ti si s njim prošao 14.000.

Da, da... tako je!
Moj sljedeći auto bit će Citroen. DS5 ili C4.
Kupovina se planira početkom 2017, za godinu i pol.

hahehihoh

New member
Da, u pravu si zato sam i pored dao :D . Presao sam oko 13-14 tisuca, auto je preslo malo manje od 150.000 km. :D

Veliki servis je kod e-HDI 115 na 180.00 km. Ja cu ga tad i raditi..Mozda 10 tisuca prije.

ZlatkoC4

Well-known member
veliki servis ne ovisi o km več o načinu vožnje. otežani uvjeti i redovni. otvorena cesta grad. puno parametara.
treba nekad jednostavno samo pročitati preporuke za održavanje koje pišu u servisnoj

La Marche

Iskreni optimist
U nedostatku velikih novosti, ipak danas ima malih novosti.

Prošlog ljeta lijeva, ovog ljeta, točnije danas, na oko 120200 km, pregorila desna žarulja dnevnog svjetla. 21/5W, zahvaljujući velikom prostoru oko zadnje strane svjetala, nije vrijedno spomena niti trošak žarulje (oko 5 kn) niti vrijeme izmjene (oko 2 minute računajuući i čitanje upute za zamjenu).

Danas sam isto tako primijetio da i na mom upravljaču ukrasna "kromirana" pločica u dnu volana više ne stoji sasvim čvrsto. Ni to mi baš nije izazvalo neko veliko uzbuđenje. Kako veli moj najmlađi nasljednik - nije mi to jako napeto.

Da, da...svakako.
Moj sljedeći auto bit će Citroen. DS5 ili ponovo C4.

La Marche

Iskreni optimist
Digla mi se kosa na glavi (dobro... to što je od nje ostalo) kad sam jučer shvatio da me ljetne gume voze već 67.000 km.

Mjerim hitno dubinu profila, 4 mm. Dovoljno, kaže zakon.
Jesam li primijetio ijednom slabije ponašanje na cesti, da brzo kupujem nove? Nisam.
Uskoro će zimske gore, a bojim se (ili radije - nadam se) da će me ove ljetne veselo voziti i sljedeće ljeto.

Ako bog da, to sljedeće ljeto bit će i zadnje ljeto mog prvog Citroena.
A pogodite koji će biti moj sljedeći auto!
Da, da...
Moj sljedeći auto bit će Citroen. Ili DS.
Vidite da sad više ni ja ne znam. Kako biste vi znali.

A pogodite gdje će završiti ovaj C4!

Damaj

Active member
Èudim se di je Deda sa komentarom, uglavnom nemoj biti u zabludi kao ja, kod Michelina se ripne skoro ni ne troše nego gume otvrdnu kao plastika i popucaju sa strane. Previše je to km za gume.

liberty

Well-known member
La Marche - nadam se da će i ovaj auto završiti u konačnici kod nekog od članova tvoje porodice:)
a tebi priželjkujem.....hm....DS5...:wub:

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh