C5 HDI 180 by La Marche

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Pavel

Lepi™
Koristio dva puta, više radi radoznalosti. Jednom je doista mjesta bilo pa me nije nešto usrećilo, drugi puta sam bio uvjeren da neću ići ali on je procjenio da ide. I uspio parkirati. Korisna stvar, ali oba puta sam koristio u Sisku, oko 20h-21h kad nije baš bilo prometa. U nekakvoj gužvi ne znam koliko je efikasan (da se ne zaustavlja promet).

La Marche

Iskreni optimist
Èekaj, kako nije brz... pa nekoliko cm nakon što prođeš liniju parkiranja javi može-ne može. Kojih par sekundi, pa radi se o desetinki, praktički trenutno, kakve sekunde! Sekunde trebaju ljudima, a ne automatskim uređajima.

Evo danas ujutro, kod skretanja ulijevo vidio sam drugo mjesto s desne strane slobodno, još u zavoju stisnuo gumb, dao desni žmigavac da mjeri desnu stranu i dok sam došao do točke u kojoj bih morao stati da dam žmigavce i uparkiram se, već je pisalo Difficult i odustao sam, bez zaustavljanja mastavio dalje. Da je javio da može bez ikakvog problema samo daš žmigavce i uparkiraš.
Bez toga u toj situaciji u skretanju s autima iza sebe nema nikakve šanse da procijenim još i parking, ovako ja gledam promet, auto parkirališno mjesto i zajedno dogovorimo da li ide ili ne.
Sam to ne bih stigao ni u snu.
Kao i sa svim tim novotarijama. Ako probaš jednom ili dva puta, jasno da ti ne vrijedi ništa, ako ga naučiš koristiti redovito, onda upoznaš sustav i onda je odmah druga stvar.

Osim toga... Zagreb... sorry, ali promet u Zagrebu je uspavanka prema gradovima u bogatijim zemljama. Ovaj sustav je razvijan za Paris, za Nicu i ostale prometne užase, sad je odjednom prespor za Zagreb?

La Marche

Iskreni optimist
16740 km.

Unatoč katastrofičnim najavama snijega za početak sljedećeg tjedna (iako ne vjerujem da će biti baš tako strašno) ne mogu više izdržati hodati u kratkim rukavima, a voziti se na zimskim gumama - otišao sam u servis da mi zamijene zimske 17" sa normalnim 18".

Dobro da jesam, jer su primijetili da mi ne radi regulacija visine lijevog kratkog svjetla i pod jamstvom zamijenili sklop koji drži visinu svjetla. Da nije pod jamstvom, koštalo bi me oko 400 kn, što i ne bi bio neki silan trošak s obzirom na klasu automobila.

Javlja mi auto da moram za 3.200 km na servis, a za količinu ad blue tekućine piše da ima još uvijek za više od 5.000 km. Super da se to ne mora dolijevati između servisnih intervala, kako čujem i čitam da je na nekim autima potrebno.

Ma što da drugo kažem nego... sve mi izgleda da će i moj sljedeći auto biti Citroen. Postajem kao oni koji cijeli život voze samo Golfove. Bit će da sam ostario.

Još jedna crtica u temi Moj C5.
Sretnem se nedavno s rođakom, svjetskog glasa naftnim managerom (zbilja to jest, ne šalim se).
Pa mi kaže otprilike:

Uuu, C5 ste uzeli, to je odličan auto, najbrže što su me dovezli iz ZG u Milano, bilo je u C5, niti 5 sati.

Pošto kupio, poto prodajem.

La Marche

Iskreni optimist
Zaboravio sam spomenuti jednu stvar koja zapravo dosta može utjecati na korištenje automobila. Od 1.1.2017. više ne moram toliko ići u centar grada, što je značajno smanjilo stajanje na semaforima i u gužvama, te mi i start/stop dnevno nije aktivan više od 5 - 10 min. Nekad niti toliko. Jupiii!
A povećao mi se broj vožnji autocestom, gdje je C5 k'o riba u vodi. Još više Jupiii!
A za vikend jedno 500 km napravio sin u našem C5, a mi u njegovoj staroj Hondi. Rezultat: On zadovoljan, a mene već dva dana bole leđa nakon 300 km puta u Hondi :hm:
Razmazi taj C5.

La Marche

Iskreni optimist
obaveza po servisu da svakih 5000km prijeđenih u C5 probas vozit nesto drugo 2 dana
Daj bar na 15.000 razvuci taj interval.

Usput... jeste li primijetili da na ovom forumu većinom forumaši (hvala bogu) citiraju samo važne dijelove, a ne čitave litanije dugih postova?

vborovic

C5 modifikator
Citat:
Brruno: Pregled postova
obaveza po servisu da svakih 5000km prijeđenih u C5 probas vozit nesto drugo 2 dana
Daj bar na 15.000 razvuci taj interval.

Usput... jeste li primijetili da na ovom forumu većinom forumaši (hvala bogu) citiraju samo važne dijelove, a ne čitave litanije dugih postova?
Ma daj?

LOL

mamut

C5
Donator foruma
da, zato što na drugim forumima imaš tipku ''quote'' i automatski selektira čitav post

ovdje označiš tekst pa automatski označimo što je bitno..onak nam se nebi dalo :D

La Marche

Iskreni optimist
Ide vrijeme, idu i kilometri, 18.900 km, prvi servis.
Ulje i uljni filter sam ranije nabavio, ostatak servisa (adblue, filter kabine i rad) nešto ispod 800 kn.

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh