Citrać by '''ivan222''

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ma preslatki :D

Inače u ovlaštenom servisu ne prodaju samo gumice, dolaze u paketu s cijevima... i naravno košta puuuuno više od 1 kn.

Krky

Lakerski profesionalac
Aaaaauuuuuu :shock:
Nadam se da je on kriv, i da češ dobiti novi branik, i da ga budem ja farbal :wub:

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Gospođa u poznim godinama mu je skinula osmijeh s lica :D
Jednosmjerna ulica s dvije trake... ušla je iz lijeve preko pune crte u moju traku. Dal sam se desno, zakočio, ali svejedno zapela za moj branik i počupala sve. Tvrdila je da sam se ja zabio u nju, ali sve je bilo toliko očito da nije bilo problema s policijom. Dobila je uplatnicu i vozi dalje.
Mehanički mi se čini da je sve ok... jedino opet imam zahebanciju s policijom i tehničkim pošto su mi table skinuli.
Navodno nije tehnički ispravan bez branika :whistling:

A što se radova tiče, vidit ćemo, u srijedu tek idem do osiguranja, zapisnik stiže za nekih mjesec dana (21. stoljeće i te šeme).
Mislim da ću dat zajedno i pragove odradit da se ja ne zahebavam s time. Makar sam kupio već nešto materijala.

2mario2

Well-known member
Ma daj ajde. Neznam iskreno ko daje nekima vozačku, a ni za štake nisu ili bicikl ovisno o godinama. Zvuči glupo, al šta kad je u dosta slučajeva tako. A vele da mi mladi neznamo i nekulturno se ponašamo za volanom. Bitno je da nitko nije nadrapao, a plastika i lima bude uvijek

Franzg

New member
ajooj jadan citrač :( ali budeš to sredio pa ćeš i ostatak limarije rješit znam da si često spominjo te pragove
Ovo me podsjetilo na onu situaciju di je meni deda s alfom uletio pa isto tvrdio da sam ja kriv, stvarno ima svakakvih ljudi na cesti

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Sve se sporo odvija... nije u prvom planu citrać. Uglavnom, kod limara je, svi dijelovi su došli... Novi prag, branik i oplata nekih 1300kn, lakirat će se to + zadnji branik i riješavanje drugog praga.

Nakon ovog mu idem skinut 100tkm i u prodaju :D

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ma ne, zezam se... kao sad ce bit ko nov, generalka motora i karoserije :D Pa je šteta da piše 200tkm.

Makar bilo je upita.. dva ove godine. Al vec sam napisao da se nece prodavati. Vozit ce ga brat kad je u Hr, cura sad kad polozi, a i meni je za po gradu savrsen :D

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma

Vratija se Šime. Ebateled tri mjeseca mi je prošlo u sekundi.
Novi prednji branik, novi grill branika, nova oplata blatobrana i novi prag. Lakirana oba branika, oba praga, pr.l. blatobran. Oko 3/4 je pokrilo osiguranje.

Još uvijek nije ko nov, ali je u puno boljoj formi :D Danas sam ga skoro pola dana glancao, stajanje je ostavilo traga. Još sutra par detalja i ako sve bude po planu, u ponedjeljak idemo na tehnički i po table.
I onda polovicom 9. mjeseca opet na tehnički :D:D:D
A nakon tehničkih će opet bit malo radova, nema stajanja

Puknuti prsten oko mjenjača... polijepio ga, prelakirao. SUper je ispalo samo sam ga telac uspio strgat kod montaže. Mislim da ću na otpad potražit drugi.

Farovi su u očajnom stanju, apšisali i odlijepilo se staklo od plastike. Pa su prljavi i iznutra i izvana. Za početak sam ih izvana ispolirao koliko ide.

I za kraj fensi šmensi krom poklopci šarafa:

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Nije hehe tu di sam lijepio je puklo. Požurio sam i eto mi ga... strpljenja mi fali. U biti zahebao sam se što sam sa superatakom počeo. Trebao sam odmah sa lemilicom.

Šta te točno zanima oko osiguranja?
S njima sam išao na nagodbu za kešovinu, pa potom pregovori sa limarom. Uvijek postoji manevarski prostor između njih dvoje :D
I na kraju je za ekstra radove (zadnji branik, pragovi) trebalo doplatiti cca800kn na cifru osiguranja.

Phantom

Drajver
Farovi su u očajnom stanju, apšisali i odlijepilo se staklo od plastike. Pa su prljavi i iznutra i izvana. Za početak sam ih izvana ispolirao koliko ide.
fino odrađeno, kad se polira auto, da li je neki poseban postupak za farove ili je sve to isto?

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Još se nisam bacio na poliranje laka, makar planiram pošto su mi mačke ostavile tragova na haubi. Tako da neznam jel isto :D

Farovi idu sa 800,1200,3000 pa spužvica i polir pasta. Sve na čičak i bušilicu. Nakon toga premazat sa zaštitom.

Na vrh