Citrać by '''ivan222''

Lix

Active member
dimi ti sigurno zbog wd-a i gluposti i dimit ce ti narednih 20ak kilometara to te ne mora čudit, treba tome dosta da izgori pogotovo ako si naljevao dosta toga, za cviljenje ti preporučam da skineš mikro remen, ako stane cvilit barem znaš da nije do distribucije, jeino ti alternator nece punit al za tih 10ak minuta mu nece ništa bit...

svaka čast šta si sam uspio sve posložit, kapa do poda, a šta se vida tiče ništa čudno da je sve banana inače se to sve kompletno promijeni kad se radi takav posao pa si na miru i ne događaju ovakve stvari :whistling:

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ma to su minorni problemi, urice, abs, strujica... moram promjenit desni ABS senzor i pregledat kontakte na centrali pa bi se i to trebalo smirit. (uz to za regu treba riješit auspuh, šoferšajbu i pragove zamaskirat)

Hvala na savjetima, danas ću još malo ''teoretizirat'' oko nega, al nema šarafanja... desni lakat me boli za popi*dit, jučer sam ga preforsirao izgleda :grin:

Lix

Active member
manje se igraj s "alatom" šta da ti kažem :twisted: :whistling:

ruske a kakav je to citrać koji nema nekih sitnih bolesti i problema.. to ti tako mora bit i gotovo, uostalom znaš i sam :D

Ruske

Active member
da, al takve probleme kao moje sam ocekivao od auta starog 15-20g, a ne 10g i 133tkm...da bi otrkio da mi anlaser vec bio vaden jednom, dakle kozna sta je bilo prije...NEZNAM!

ni neznam dal je ovaj original, mitsubishi electonics je, a po sasiji ili magneti marelli ili bosch...cak ni valea nema, sta mi cudno...mah

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Evo odradio je jedno uru vremena na mjestu na različitim okretajima... ništa ne curi, radnu temp je postigao, ventilator se pali sve super. I prestao je dimit konačno.
Cvilio je malo jedno vrijeme, pa je prestao... onda opet tu i tamo.

Sutra idem po natezač zupčastog, možda uzmem i od kanalnog odmah, moram vidit cijene. Kad to smontiram, nazad oplata i kotač, pa ćemo u probnu vožnju :D

Lix

Active member
Ruske na tvom je original valeo ugradnja to ti 100% tvrdim, imenjace mogla bi te iznenadit cijena spanera ako je onaj automatski na oprugu,

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Oko 270kn je u Auto Kreši, nije strašno.

Nego zovem iz zaebancije Ark Mihelić za lonac... 1500kn hahhahahahah gonite se u pi*ku materinu Mihelići :)

Ruske

Active member
i onda mi kazu da odvezem auto kod njih da mi ga srede, ma zaboravi...popravljat cu ga, makar mi trebalo 5x vise vremena...

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Danas je konačno stao na svoje noge i napravili smo krug po gradu. Kakva škatula :D
U ovih par mjeseci sam se skroz odvikao na njega i prilagodio drugom autu, kao da nisam s ovim prešao niti metar, a kamo li 200.000km. Sve mi je čudno, od pozicije sjedenja na dalje... a prije bih se zakleo da sam se rodio u toj poziciji.

E sad... motor radi uglađeno, ne trza, al iskreno neznam dal mu fali snage ili ne. Ipak je razrada u tijeku pa ga ne vrtim visoko, a guzicu sam naviknuo na dizela s duplo više konja... pa ono, stvarno nemam pojma kako stoji sa snagom. Na 2000okr. je, naravno, mrtva kobila.
No vidjet ću kako će se ponašat kad riješim taj O2 sensor problem kojeg javlja, koliko sam skužio to bi trebala bit lambda, i to ona na grani... moguće da je dobila po pixki kod pregrijavanja. (ako uspijem to riješit)

Najveći problem u vožnji su ipak kočnice, koje ne rade. Zamjenio sam desni senzor ABSa, ali 0 bodova... moram opet pogledat situaciju kod centrale.
Lako moguće da su ova dva problema iznad mojih mogućnosti, pa kad sredim što mogu, možda radi ovog odem i do servisa.

Zadnji lonac, oplata blatobrana i španer su naručeni, sutra je sve kod mene, a za četvrtak je dogovorena zamjena šoferšajbe.

:whistling:

Lix

Active member
Imam ti super sprint lonac, bio na puntu 75 skoro nov nisi trebao novi naručivat senzori od absa znaju bit i prljavi pa ne sljakaju kad se ociste rade, provjeri same kontakte na absu i tu zna bit problema

koja ti je oznaka na 02 senzoru ?

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
A jbga :D mogao si ga stavit u oglas... jel bi pasao on uopće na C3? Dal bi utjecalo na eko test, jel drugačiji zvuk?
Senzor ABSa sam davno još naručio iz kine za kikiriki... mislio sam da je i on dobio po p kad sam udario grotu i zeznuo ležaj. Al sutra ću prek sve kontakte do centrale... ako riješim super, ako se - servis.

Što senzora tiče, piše greška P0135, Bank 1 Sensor 1, ako si na to mislio.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ma rade one, al nemam dovoljno jake noge :D Ne radi servo od kočnica, ABS, brzinomjer... Javlja grešku signala u centrali.

Već me je to jednom zezalo, počistio sam sve konektore od kočnica do centrale pa je bilo OK. Pretpostavljam da se nešto slično dešava radi nekoliko mjeseci stajanja na mjestu.

Proć ću sutra sve mase i konektore, pa se nadam da bi to trebalo bit dovoljno.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
S auspuhom nemrem niš jer je zavaren... na service.citroen piše da nije, al eto. Ja bedak se nisam sjetio pogledat, tako da ću to morat dat nekom da mi riješi.
I elektronika 0 bodova... sutra na servis pa nek se oni s tim pozabave. Ostalo je sve više manje gotovo, povadio sam leće i ledice od naprijed, španer je novi gore, nova plastika blatobrana...

Lix

Active member
Ovaj moj paše kamo ga zavaris, zvuk je dobar ekotest je isti, ugl paše

Servo je skup novi, bar je za xsaru meni skup:/ nadam se da ćeš to riješit ... znači abs i dalje steka, jesi vadio senzore van?

Šta se o2 senzora tiče mislio sam na oznaku na senzoru koja ti je? Ako je bosch neki imam ti i to pa vidi Dal ti paše xD nemoras uzimat čisto da vidiš Dal je to prije nego novi uzmeš

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
A sve sam konektore počistio i posprejao, same senzore nisam vadio iz ležišta. Sad će na dijagnozu kod ozbiljnih majstora... pa javim stanje :D i pogledam kasnije za o2.
Auspuh je jbga već kod mene, ali hvala na ponudi ;)

Lix

Active member
Ti senzori imaju neki msgnetic dole na sebi kad ih izvadiš na njemu zna bit spene pa ne ocitava, to bi trebao vidit malo

Na vrh