Profiler07
Well-known member
provjeriti 1.senzor fap-a jer zna uci vode i praviti probleme,pa tek onda sve ostalo
Za svoj C3 sam nekoliko puta tako činio pa se uspostavilo da board kompjuter pokazuje sasvim tačno tj. identično. Doduše, izračunato na drugu decimalu board kompjuter je pokazivao veću potrošnju jer skraćuje/prikazuje na prvu decimalu (npr. prosek potrošnje od 4,26 L/100 km se prikazuje 4,3 L/100 km).Jedina ispravna kontrola je uvijek tankirat do vrha, uzet koliko l je uliveno i podijelit sa pređenim km
trebaš resetirati pa ponovno pratiti tek onda češ znati dali je to ispravno ili je vezano uz potrošnju prije servisa.Dugo vozim citroena.. od xantije pa c5 2008 2 model i sad 3 model. Ni jedan nije prelazio 7.5 litara
Pa nemoj ju nositi u auto sa sobom, napravi ovo kaj trebaš u miru ... LOLrazumite beba od 6 mjeseci pa bash i be dozvoljava da se naspavam
moje bebe su sve punoljetne tako da te razumjem ali nemoj samo zaboraviti bebu na zadnjem sjedalu :grin:razumite beba od 6 mjeseci pa bash i be dozvoljava da se naspavam
Trenutna (i uopšte) potrošnja zavisi od gomile faktora, a generalno jeste pouzdan podatak koji izbacuje racunar. Ako pustiš gas na istoj brzini ti može prikazivati i 0. Stvari se drastično menjaju u zavisnosti da li je npr. nagib veci ili manji (napumpane gume, radi klima, duva vetar...).Drugo mislio sam na trenutnu potrošnju koja se prikazuje iznad kilometar sata. Gdje mi trenutno pokazuje ako vozim u 4 brzini na 2000 obrtaja da auto troši 11 litara. Da li je to pouzdano ?? Mislim da je to puno..