Javljam samo da sam bila u ovlaštenom, ispraznila se tekućina u FAP-u (filter čestica), to su ubacili, 100eur-a, i navodno je drugo ok. Nadam se da je.Puno hvala na informacijama. Javiti ću kako se stvar bude dalje razvijala.
Lijepi pozdrav
lp
Javljam samo da sam bila u ovlaštenom, ispraznila se tekućina u FAP-u (filter čestica), to su ubacili, 100eur-a, i navodno je drugo ok. Nadam se da je.Puno hvala na informacijama. Javiti ću kako se stvar bude dalje razvijala.
Lijepi pozdrav
Isključite ga dok je ispravan!Moj berlingo je 2016 isto je HDI motor nakon 4,5 godina isto je otišao adblue ovlašteni promijenio u garanciji iako je na auto garancija istekla. Sad kad ode isto idem na isključivanje isto ne znam nikoga da mu ad blue nije crkao.
Ne mogu na mobitelu urediti post krivo sam napisao 2017 je godina.
Prvo nema potrebe za persiranjem, a berlingo ostaje do kraja kod mene takav je plan. Tako da ide na isključenje kada crkne do tada neka radi.Isključite ga dok je ispravan!
Pa jedno dana nećete prodavati neispravne aute…
Lampisa se ponovo upalilaJavljam samo da sam bila u ovlaštenom, ispraznila se tekućina u FAP-u (filter čestica), to su ubacili, 100eur-a, i navodno je drugo ok. Nadam se da je.
lp
Izgleda da nema drugeIsključite ga dok je ispravan!
Pa jedno dana nećete prodavati neispravne aute…
Naravno da se upalila kad su to dva različita sustava, a ovlašteni je radio na krivomeLampisa se ponovo upalila
Izgleda da nema druge
Molim vas da li mi netko može poslati kontakt osobe za isključivanje adblue spremnika. Zagreb/okolica zg/podravina….Puno hvala!Jučer odrađen tehnički u registracija bez ikakvih problema . Ovo ljeto sam isključio ad Blue sustav.
Dizna čista?Da nije blokirana možda!U svakom slučaju to treba ugasiti!Imam prijatelja koji je isključio AdBlue,izbio DPF,i isključio EGR mislim.......,kaže auto LETI!Nakon 600 km smrad se opet javio!
Nisam još stigao priključiti DiagBox, ali sam stigao razgovarati s radionom koja softwerski isključuje AdBlue sustav (danas sreo čovjeka)!
Mislim da je jasno što slijedi…
Ne znam je li čista. Mijenjao sam i nju prije 2 god. A sad nemam ni vremena ni volje zavlačiti se pod auto. Dozlogrdilo mi to AdBlue sranje. Ide na map-out i gotovo!Dizna čista?Da nije blokirana možda!U svakom slučaju to treba ugasiti!Imam prijatelja koji je isključio AdBlue,izbio DPF,i isključio EGR mislim.......,kaže auto LETI!
Jel pun,ili m,ožda 97 pun!Ima li uopče mjerač unutra!Kako je bilo dobro na starijim Citroenima,hrpa toga ofline!Grešku NOX sonde sam pobrisao.
Ali ovu od pumpe FAP aditiva ne mogu jer traži spajanje na portal.
Tj. mogu je “zamijeniti” u njenom ECU-u, ali onda traži da se odradi zamjena i u BSM ECU (Popravak/Rezervni dijelovi/Zamjena pumpe aditiva), a to ne ide bez spajanja na PSA servere…
Diagbox kaže da je otkriveno propuštanje u sustavu, a sve je suho i spremnik je 97% pun??
Mislim da bi se to dalo riješiti onom “virtualnom“ metodom, kad bih se mogao spojiti. Možda uplatim onih 43€ pa probam…
Čestitke, odlično...., dobro je znati da još postoje zaobilazne gratis rute. Pamtim,i držim ti fige.Sreća je imati prijatelja. Osobito ako radi u Peugeot servisu!
Prema njegovom savjetu sam danas, nakon samo softwerske “zamjene” pumpe aditiva, u BSMu otišao u Popravak/Zahvat u post-prodaji/Odzračivanje-punjenje.
Nakon te radnje čulo se da pumpa nekoliko minuta gura aditiv u spremnik goriva i na kraju postupka (kad prestane “škljocati”) tlak je sa prethodna 4 došao na 10 mBara. “Reinicijalizacija uspješno provedena” kaže Diag.
So far - so good! Pola sata probne vožnje proteklo bez greške pumpe, NOx sonde ili “kvara morora”!
Nadam se da za koji dan neće opet onako pištati jer me fakat herc trefi kako je glasno to upozorenje! Obolit ću na žifce od toga!
PS: investicija od 50-ak € prije 4-5 god. u Lexia VCI i DiagBox je davno opravdala svrhu! Dakako, treba i malo truda i učenja oko toga (tj. volje i vremena), ali za ovo danas bi mi u servisu garant mijenjali FAP pumpu od nekoliko stotina €...
OK, sigurno će doći dan i za to, ali koliko puta sam do sad ovako DIY riješio razne stvari to već ne znam ni izbrojati!