Ne stari moj,nema tih para za koje bi ja prodal posel.Ako nisi te struke nemaš kaj majstoru govoriti kak da dela i kaj da dela.Imal sam takvih pacijentov i na kraju puhanja za v ratoma sam čoveku dal ključe i rekel ,,,kad vi to znate najbolje da si napravite sami pa si sami i za...ite.Uvijek velim ako nemaš povjerenje nemoj mi ni dojti.Možeš mi predložiti kaj hočeš da ti napravim i što smatraš da bi mogao biti kvar ,ali ja ga moram pre tobom utanoviti i dogovoriti kaj se bu delalo i kak.KAd sve dogovorimo nemaš kaj tražiti u radnom krugu.JEdnom mi došrl čovek i tražil da promenim bregastu jer jako tuče ,,,ja mu velim da nije bregasta a on sami ti nju kupi i zamjeni ,i to orirginal ne zamjensku .Dal sam 400 maraka za fiestu za bregastu promenil i naravno kad je čovek došel po auto dal sam mu savjet da promeni ležaj alternatora jer on buri.Nisi dobro ventile naštelal.Pred njim izvadil remen i gle čuda ,,ne buri,,e sad sam promenil i ležaje ali tko bu platil bregastu (o poslu ni riječi valjda se smatra da bu badava)jer sam ga zaj...ebo i nabil mu nepotrebne troškove .DA sad nr pričam ali takav je svaki peti koji dođe.Pošteno deda veli ak u nekaj nemaš povjerenja nemoj doći.Ljudi nekad nemaju uopće predođbu da se u mehanici svaki čas more nekaj zakomplicirati i posel otegnuti na dva dana.Odi mjenjaj kočioni cilindar za koji ti treba recimo jedan sat a lajtung zahrđal i strul pa čim ga pipneš pukne ako ne nađeš drugačiji pristup.Naravno nema ga tog momenta za kupiti i auto mora ostati.Problem je samo onaj da čovjek što plati treba i da dobije odrađeno ,a nažalost kod dosta mehaničara ne dobije .Jedni su jednostavno šlampavi ili neznaju (kod takvih netreba ići),a drugi te prvari s namjerom i to na tak jadni način da bi i mala beba skužila(brisnje filtera i sl).Zakaj da se ja mučim sa brisanjem ili kemijanjem kad pošteno odradim i za to bivam pošteno plačen i još dobijem popust na dijelove pa mogu u svemu biti nešto jeftiniji u poslu nek nekog oderati ili prevariti pa da mi neko poslije se...e za sto kuna.Mislim da svatko ko drži do svoje struke si to nebu dozvolili za svoju kunu tražim uslugu koju ja dirigiram
Moraš dojti prvi put ,e sad vidiš kak ti je posao odrađen ,kak cijena i kakav pristup ka autu i ktebi ko mušterji pa sa vremenom stekneš i povjerenje,to je normalno.Niti jednom mehaničaru ne treba pokazati povjerenje dok se ne dokaže
slažem se. ideš tamo gdje tvoj novac vrijedi više. to je tvoje pravo kao i onog, koji neće za taj novac ispuniti ono što tražiš, da te odbije.glete dečki, to je moj stav, i imam pravo na njega, svidlo se to vama ili ne..
Dok sam radio slične poslove, nije mi bio problem nit me "ponižavalo" da mi klijent/kupac puše za vratom. Nisam to doživljavao osobno. To je ipak samo posao kao i svaki drugi i ne treba biti emotivan oko toga i shvaćati odnos s klijentima/kupcima osobno.Moj ponos,poštenje i povjerenje neće nitko provjeravat, nema šanse da si to dozvolim,ak sumnja,daleka mu kuća.
Sa dobrim odvjetnikom, on bi potpisao da ti pristaje popraviti auto i isplatiti štetu.MORALA sam potpisat da sam zadovoljna sa naknadnim popravkom koji uopce nisam zeljela.jer su mi opet uzeti kljucevi vozila