Tek sam sad vidio post.
Pa treba mi cca. 2000 kila, nemam u čemu voziti nego u kombiju.
Bi ste li opet išli na pelete da imate izbor iz početka?
Plin je najkomotniji ali je skup, drva su prezahtjevna, loža skupa, peleti su neka zlatna sredina.
Skuplji od drveta, jeftiniji od plina, komotniji od drveta, manje komotni nego plin.
No najveći minus je što moram bar jednom u sezoni raditi servis peći, znači rastavljanje peći i čišćenje svega. Jako fin pepeo koji se svuda razleti, a peć sam stavio u kuću da se vidi plamen, no ništa od toga. Plamen je kao na breneru, ventilator se čuje, puž za ubacivanje peleta se čuje, no bar ju mogu na daljinski paliti

Mislim, ok je, u kuhinji je koja je daleko od soba pa meni niš ne smeta.
Bojler imam kombinirani, struja/centralno, dakle nije protočni(na što sam se bio navikao, ali šta sad), radijatore sa termo ventilima + što peć ima 9 stupnjeva intenziteta rada i eco mod u kojem ostavlja vatru da jedva tinja, tj. gasi ju, ali ju može nakuriti u roku pola minute.
Sve u svemu sam zadovoljan. Peć je lijepa, ona grije, pepeo čistim(iz posude, tj. ložišta) svakih 5-6 dana, peć jednom u sezoni svako i onda preko ljeta reda radi, peleti ne zahtjevaju nikakav napor. Vreća od 15 kila je ništa za nositi, a uvoz u šupu odradim ja s frendovima i te dvije tone uvezemo za 10-15 minuta, sitnica.
Kompjuterizirana je peć pa se pali kad joj zadam, gasi kad zadam, s te strane vrlo komforno. Možeš namjestiti temperaturu vode(tipa da ne kuri previše peleta za previsoku temperaturu(65 zahtjeva dosta manje goriva nego 75, a isto grije, jedino je manje vode u bojleru) i temperaturu sobe, dakle koliko ventilator puše u sobu.
No opet, plin je plin. Sa plinom sam živio tokom cijele godine i to je komfor, zadaš temperaturu na termostat i miran si zauvijek.