Kamin za kuću

tomica0308

Well-known member
Kazes plin je plin, nema te topline koja stvara drvo, je s plinom manje brige, navines i boli te čuna, al znam po sebi, kod staraca u kuci griju se na plin, ajde je toplo al moraju na ful biti radijatori i nisu zidovi topli nego sami zrak je topli, a kad ja u kaminu zapalim, cca70m2 je 28 stupnjeva i potrosim na godinu 2500kn drva bukve (2klaftra). Imam svoju sumu al je pretezno lipa, sad moram lipu porusit za daske da prodam, a vidim da raste mladi grab i bukva po sumi da dam malo zraka.
A pec na pelet bi uzeo samo za noc, da nemam brige sa vatrom, vidio u bauweltu bukva 80% i 20%hrast 29.90kn vreča 15kg. Od frenda cuo da jedna pilana prodaje 17kn vrecu peleta al je sve mjesano, bukva-grab-jelovina..

Cutac

Prèkaroš
Kazes plin je plin, nema te topline koja stvara drvo,
Ma ja sam se grijao na drva, na kamin i nikada nije bilo toplo, hebeš to :D
Bitno da je centralno i da ne moram piliti i cijepati drva.

Ali i plin grije, ovo su dva citata frenda koji je bio samnom u tom stanu:
-tebi nije toplo dok se banane ne tope
-normalno da imamo račun od 900 kuna kad ti moraš bit u potkošulji cijele godine

Tak da, plin grije :D

Milosh

Test
Mmm, ne bih rekao.:angel:
Frend ima i da, toplo je, ali nemaš gdje osušiti cipele ili se ogrijati kada dođeš izvana.
To je sporedna stvar. Napraviš jedan pločasti radijator postavljen horizontalno, pod blagim nagibom u pogodnoj prostoriji i na njemu sušiš obuću. Ionako je nije dobro sušiti na 60-70 stepeni.

visaluteju

Well-known member
Pa jest struja je najgospodskija i najskuplja. Ja da sam lovator neki samo bi na struju sproveo. Moze proci sa skupocom i ko zivi sam pa zimi grije jednu prostoriju. Ili da se ulozi u bas bas BAS dobru izolaciju i onu stolariju sa 3 stakla da su minimalni gubitci toplote isplatilo bi se

tomica0308

Well-known member
Prije 2 godine bio u Poljski, lik ima cjelu kucu na 2 kata grijanje na struju, podno i one kamine ugrađene imitacija kako pojacas tako gori. Struju ima 400kn/mjs. Tu kod nas bi bankrot bio.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
A to ni ne računam jer je skuplje od bilo čega
Komocija košta. Al nema sjekire, kubnih metara, peleta, BiH, kombija, dima, čišćenja... samo dvije tipke :D

Treba solarne ploče ugraditi i koristiti sunčevu energiju, a ako je dobro mjesto, i vjetar.
E to tek košta, a uzalud. Kako ćeš se grijati po noći, kad je oblačno, kad ne puše... prevara.

Franz

Well-known member
Važem, važem, ali nisam izvagao koji od vas dvojice me više zahebava
Ne zaebavam. Stavio bi :) inače.
Ovo je stvarno kvalitetan komad obuće kojeg imam. Najdalje što napravim s njima nakon hodanja po snijegu/kiši je cijeđenje na kakvom novinskom papiru. Iznutra su uvijek suhe. Tu argument za sušenje cipela pada u vodu. ;)

Cutac

Prèkaroš
Ti reci sto hoces, ali BiH i kombi u istoj recenici zvuce kao nesto zabavno :D

Ma imam zimske cokule, ne treba, ali moram imati nesto za brzo susenje :)

Milosh

Test
Ja te isto ne zaj.., podno grijanje je budućnost, velika većina kuća u zapadnoj Evropi se gradi sa podnim grijanjem, i skoro uvijek sa toplotnim pumpama. Nema većeg komfora, zagrijavanje (i isušivanje) uglavnom vazduha i djelomično zidova radijatorima je puno manje ugodno i nezdravije.

Cutac

Prèkaroš
Ne poričem, ali meni nema do radijatora :D
Kad dođem frendu po zimi, toplo je, ali šugavo toplo, nije kao kod mene da je ona neka vrućina u zraku.

Jedino gdje bih htio podno je u kupaoni, nema ništa gore nego u sred ciče zime staviti bosu nogu na pločice.

A i sa podnim se moraju imati pločice ili beton/tepison, a ljepše je imati parket.

Evo, da imam love, kuhinja, hodnik i kupaona imaju podno, kupaona još dodatno lojtru, a ostatak kuće/stana da ima radijatore.

Hebo te podno kad ja u sred noći gurnem nogu ispod pokrivača i stavim na radijator, uh :D

Na vrh