koji je bolji po pitanju izdržljivosti i kvalitete? (u praksi)
nešto sam čitao da je jedan od ta dva proizvođača pogoršao s kvalitetom?!
Odgovor je i za ono pitanje prije, vezano za razlike...
Dakle, kada govorimo općenito o kvačilima i tvrtkama koje ih proizvode, tu postoji najjači trolist (iliti sveto trojstvo, kako ih ja volim zvati), a to je LUK, VALEO I SACHS, dok za japance se još dodatno uključuju AISIN i EXEDY.
Svi su oni dobri, sa svojim prednostima, ali i manama.
Kako ih prodajem sve, ne mogu reći da je jedan bolji ili lošiji od drugoga, jer zadovoljnih kupaca ima u svim kategorijama.
Pa iako čujem razne priče, kao što je i ova da se neki od proizvođača pogoršao kvalitetom, to ne mogu reći, jer mi se nitko nije žalio na bilo koji od njih, a s druge strane, ovisno o majstoru i promijenom svih potrebnih pratećih dijelova (kao simering radilice, ležaj spojničke) možete biti 99% sigurni da neće biti mogućih problema u narednih, barem, 100tkm.
I ono što je još bitno reći, u kutijama svih ovih brandova, moguće je pronaći i konkurentske brandove, jer ih jedni ne rade ili nisu dobili licencu ili im se ne isplati ili im je njihova zaliha ispražnjena i slično, dakle... i jedni i drugi priznaju druge kao ekvivalent kvalitete, s time da moram napomenuti da kod Valea ima mogućih problema u nekim trećim kutijama (ne navedih brandova ovdje), jer se ne radi u tvornicama gdje i original Valeo, već po licencama i osjeti se razlika.
mislim da su isti ležajevi kod svih cx-ova
Imam po katalogu 13 mogućih vrsta CX-a, ali ništa ne prepuštam slučaju, a i kada sam išao gledati u svaki pojedinačno, bilo je razlika i da sad ne gledam svaki posebno i ne gubim vrijeme na traženje, svakako bih trrebao podatke vozila, lakše mi je i brže detektirati potrebni dio.
Èak mi se kod nekih modela gleda i mjesec proizvodnje, pa piše da je od 82 godine, a spada pod model do 79, tako da ima podataka puno, a neki su se dijelovi/ležajevi čak i prestali proizvoditi.
Idem na sigurno