Moj VTS :)

Cutac

Prèkaroš
Krajnici zdravi, spone zdrave, luft je u letvi.
U servisu kažu da se komotno mogu voziti, a sjećam se da sam čitao da je za C4 I normalno da letva ima lufta, ali ne znam u kojoj mjeri.

Budući da će me to kopkati, ide gore nova letva, ali ne znam kada, ne da mi se po ovom vremenu. kad to budem radio vjerojatno bi bilo pametno i kugle riješiti, a one su u vilicama, znači vilice...
Pretpostavljam da račun neće biti ispod 5k kuna...

---------------------------------------------------------------

Isus te hebo, TRW letva u intercarsu 5000 kuna, na autodoc 2300.

EDIT: zaboravio napisati, namješten je onaj prokleti komad heat shielda koji je rondao. Sad napokon ne zvrndam na 3000 okretaja, ne mora me bit sram voziti kroz grad. Odsad ću samo na 3000 okretaja voziti :D

Dobre vijesti, mogu probati još jednu stvar!

Èini se po ruskim forumima da to rješava probleme sa luftom u letvi.
https://www.drive2.ru/l/454145032589410977/

dekiiii

Active member
Ne znam kako je na VTS-u, ali znam da se na dosta starijih vozila taj luft dao podesiti (bio vijak, excentar, nešto...) na letvi. A na nekima se dao anulirao kalibriranim podložnim listićima. Istraži malo prije inače će biti
kad to budem radio vjerojatno bi bilo pametno i kugle riješiti, a one su u vilicama, znači vilice...
zima je duga, duuugaaa, ........:D

EDIT: e jesi me .......

Cutac

Prèkaroš
Budući da ne mogu nabaviti taj dio u slobodnoj prodaji, u ponedjeljak zovem CIB da se naručim da to zamijene.
Dio je 60 kuna u ovlaštenom, ruke ne bi trebale biti preko 500(rus kaže pol sata posla, cib da naplati sat, sat i pol), vrijedi za tih 500-tinjak kuna riskirati jer je nova letva sa rukama barem 4000.

dekiiii

Active member
Imaš sliku toga djela s druge strane? ovaj donji dio mi izgleda kao navoj. Ako je tako, onda se samo treba malo pritegnuti da se anulira luft uzrokovan redovnom upotrebom.;)

Cutac

Prèkaroš
Nemam, budem probao naci sliku. Izgleda kao neka vodilica za letvu.
Ma to je 60 kuna, nema razloga da ne zamijenim. Plus dobijem novo servo ulje.

Dado, ak se pripremim na 500 kuna, 200 ce biti kao besplatan popravak :D

Koliko ja kuzim, crni dio se uvrne u kuciste letve, a zeleni je na navoj na crni i onda se zeleni steze i otpusta tako da stisne letvu da nema lufta.
Tak se meni cini barem.

Cutac

Prèkaroš
Ali za svaki slucaj - ovlasteni :)
Nadam se samo da ce prihvatiti zamijeniti to bez da su dijagnosticirali. Ono, dobar dan, aj mi zamijenite ovo.

dekiiii

Active member
Ako te žele zadržati kao klijenta - neće. Mada, tko voli da mu se dođe u radionu
i veli: ja sam dijagnosticirao, imam svoje dijelove, vi samo pljunite u ruke i da je za čas gotovo za cijenu sladoleda. Ako su pošteni, bar će provjeriti dijagnozu, jer ako nije ispravna, koga ćeš naganjati da je za:cenzura::cenzura::cenzura:eek:?:kava: Da bi pravilno dijagnosticirao, potrebno je neko znanje (kojeg bdw. ima sve manje). Ali kao i svugdje treba imati mjeru:D Ali ne vidim ni razlog za kupnju i zamjenu toga "španera" (osim lijenosti i stvaranja otpada). Našao si kako se novi ugrađuje i podešava dakle na postojećem treba samo podesiti razmak. U krajnjem slučaju, ako se ne može toliko regulirati, pa i zamijeniti se može za 60 kn i ne treba ti neki specijalni alat ni doktorat strojarske struke (a te jesi zar ne):hmmm:

Cutac

Prèkaroš
Te sam struke :)
Problem je sto nema sanse da dodjem do toga bez dizalice. U serviceboxu stoji 0.75 sati rada, to je oko 200 kuna ruku, a lezanje pod autom po zimi i ogradjivanje od odgovornosti mi vrijedi i vise.
Nije mi problem dati tih 300 kuna jer mi je i na CFS forumas rekao da mu je to sredilo iste probleme. Ruke bi i ovako bile tu negdje, a 60 kuna za to je stvarno nista naspram nove letve.
A ovlasteni bi mogao reci da treba letva, dok zaista treba samo to zeleno.

U cibu sam i uzeo c4, isao dugo vremena, znaju me, mislim ds ce prihvatiti da to zamijene. A za odgovornost, sve pet ako se ne sredi problem, ali lijepo je znati da ako nesto podje po zlu, nece poci meni u dvoristu :D

dekiiii

Active member
Pa u dobroj vjeri - put pod noge.;) Upsss.. sad sam i ja dobio vritnjak. :eek: Možda se i sretnemo u cib-u (VG?). Moj mi pokazao da treba specijalni (nacionalni) alat
.Prođe godina...:whistling:

sir.Oliver

Well-known member
uzmi brate i malo dotegni . to je običan " podupirač " ... koji sprečava da letva ode od zupčanika .... kada ga pritežeš , guraš letvu bliže zupčaniku a time smanjuješ zazor izmedju letve i zupčanika . veoma jednostavno . na kecu , škodi .... sam to radio na licu mjesta , bez demontaže .....

Cutac

Prèkaroš
Sto tocno zatezem, zeleni dio ili crni?

Makar bih radije zamijenio da mi brtva ne bi pocela pustati kad se pomakne, ipak je star 13 godina.

Spaner pritegnut, problem rijesen! I sad je volan tezak ko na fapu, ali se samocentrira, znaci nije pretegnut!
Hvala sir Oliver na savjetu i Zozi sa srpskog foruma na ukazivanju na spaner!!

Na vrh