Moj VTS :)

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Zadnju rečenicu čekam cijelo vrijeme čitanja. Šteta, šteta... ovo bi za liveleak bilo :D

Cutac

Prèkaroš
Bi, ček imam na mobitelu teaser :D

A samo sam čekao da do toga dođe, ne mogu ti opisati taj osjećaj. Nije kao kad je odjednom sudar, nego na svaki auto iz suprotnog smjera ja sam si mislio "nemoj molim te ga udariti, makni se, makni se".
Još sam mislio policiju nazvati ranije, ali kao da bi se njima dalo ići tražiti ga.
I odjednom dum, prvi, drugi, pa dalje...

Možda sada napokon svo groblje pozovu na lječnički, a ne ovo...

Jel može netko ovdje provjeriti u policiji(preko veze) što je njemu bilo? Živo me zanima jel bio pijan, umoran ili samo na samrti.

To ti je ovako izgledalo.
[ame]https://www.youtube.com/watch?v=EKWiaLHG-x0[/ame]

diegos

Well-known member
Slicnu situaciju sam i ja imao kad je c3 bio cobra, samo sto drugi nije bio mrtav od godina nego od alkohola (ranojutarnji nedjeljni sati). Vozio sam po cesti gdje je lijeva traka bila zatvorena zbog radova (semafor je bio i pustali su izmjenicno oba smjera). Priblizavam se kraju radova, a iz drugog smjera priblizava se frajer i ne staje na crveno, nego skrene na moju traku. Srecom uz rub ceste samo trava pa sam ga izbjegao u zadnji cas. Okrenem se, i za njim (isao javit policijskoj patroli koju sam vidio 1.5 km ranije). I dok vozim za njim, ovaj opet pređe na lijevu taman kad dolazi auto, koji je morao do kraja zakociti. Nekim cudom pijanac se vratio desno, skoro frontalka. Javio policiji i kasnije sam ga vidio da je stao uz cestu
Mislim da imam to negdje i snimljeno s nekom fuš dashcam

Cutac

Prèkaroš
A baš mi je žao što nisam imao dash cam, baš je čudo bilo :D
Sreća da nitko nije ozlijeđen.

Zna netko stranicu po kojoj se može preko registracije(Njemačka) naći podatke o vozilu?

Cutac

Prèkaroš
Moram ga tražit da ponovi kad stavim kameru :whistling:

Budem naručio nove alu pedale, čisto jer su ove izlizane i nemam odmorište za nogu.

Cutac

Prèkaroš
Umjesto da spavam malo razmišljam.
Ovo ljeto bih rado otišao na Monzu i Imolu, a i na novoasfaltirani Grobnik i to bi mi vjerojatno pojelo gume. Budući da me gume dođu 2700 kuna, gledam da uzmem neki set sa njuškala(ili izbosne) za tipa 500 kuna komad(neka random felga i guma), to me izađe 2000 kuna, a imam gume za pojesti i felge na koje ne treba paziti i na njih nabacujem neke 5 godina stare njuškalo gume i imam za posjete stazi.
Jesam nešto previdio ili je ovo zaista super ideja?

2mario2

Well-known member
O Grobniku sam isto razmišljao ćim sam vidio sa su ga riješili tako da ja podržavam ideju. Neke polovnjače tek tolko da izdrže tih sat vožnje il kolko već ima, pa montaža svojih natrag po završetku i pravac doma. Morao bi ja frenda pitat jel ima kakve 15 cola trkače koje su njemu za ništa, a dušu bi dale za Grobnik i uzet si od njega (možda i za đabe) te napravit koji krug

Ruske

Active member
hej, uzmes lijepo 100kn gumu i felge neke najsocijalnije i na miru si. ja imam za cupru stock felge koje su onako...izgrebane tu i tamo, tako da mi ih nije zao toliko, na njih montiram zimske, a sad cu staviti za stazu gume (uzeo neke kineske BCT za 100komad, imaju 5-6mm profila, dot 14, profil ISTI kao 595SS) i peglaj!

ni ne razmisljaj o monzi jer ces raditi 1500km gore dolje, benzina ce ispast masu, pa pitaj boga koliko im je sat vremena na stazi, ako je na grobniku 70e, u monzi ce biti 200 minimalno...

moj savjet: nabavi si kanticu sa 100tinjak ks, laganu, skini sve zivo iz nje, stavi gore 15ke R888 (hvala bogu ih nades rabljene po ok cijeni), kocnice, ovjes i peglaj po nasim karting stazama (marof, smrika kraj rijeke, porec, pula, krsko u slo) - track dayevi su im jeftini, nisu uber-daleko kao monza i auto ce se trositi manje i gust je isto :) ja sam uzivao s meganom u krsku i na kraju skupio 3 bodova u prvenstvu :D

Cutac

Prèkaroš
Tako sam i mislio, bilo koje felge sa gumama i onda na njih jeftine gume i samo za silovanje da imam (ne mora nuzno Grobnik, i po gorskom kotaru vozim kao po grobniku :D)
Na monzu bih isao jer na monzu zelim otkad sam ju sa starim jednom gledao na eurosportu preko satelita (tako davno :)), a na asseto corsi ju znam bolje nego Sisak :D
Kako neki idu na ljetovanje, ja bih na Monzu :cool:

A ne bih neku kantu, radije neku RX-7, wankel, turbo, u pod, aero... :cool:
Ali nemam ja love za to. Da skupim da to napravim, ne bi bilo love da ju se pokrene :D

Moram potraziti felge negdje, za gume lako. A slazem se, mogu biti izgrebane, ruzne, bitnonda su ravne i da dihtaju, drugo nista bitno nije.

diegos

Well-known member
Sviđa mi se ideja, mislim da bi i Imola bila super. Mislim da bi Cutac iskoristio vts-a umjesto da kupuje posebno neki auto za takve stvari :D Gume i felge ne bi trebalo biti tesko nac. Idem i ja u monzu, ali ne vozit nego gledat F1

Cutac

Prèkaroš
Idem i ja u monzu, ali ne vozit nego gledat F1
:cenzura::cenzura::cenzura:se...
Šala, ali s cenzurom izgleda ozbiljno :D

Mislim da bi Cutac iskoristio vts-a umjesto da kupuje posebno neki auto za takve stvari
A ono, li la. Ipak je mehanički super i ne bih ga htio naprezati. Mislim da, vozio bih ga jer je za to napravljen, ali ipak ne bih do ibera gazio i obarao vremena(tj. pokušavao :D).
Ali neki track car bi bio čudo, ali izuzetno skup.

Da, danas je c4 ipak vožen i neki lik mi je išao u suprotnom smjeru na semaforu(preticao), skoro me lupio. Ja stao i lik iza meni :cenzura::cenzura::cenzura:e mater jer sam stao.
I tako njih dvojica nisu znali da ne volim da mi majku spominju, pogotovo kada imam kameru u autu :whistling:
Arivederči pola penzije :angel:

OCC je prije 2 sata strpan u "domaći" paket i nadam se da je sutra kod mene. :grin:

Krenuo u auto po nosače motora da ih slikam i skužim da se ključ neće otvoriti.
Raspao se mehanizam. Dugo je i trajao, smeće kinesko...
:D

diegos

Well-known member
Nikako na zelenu granu s tim kineskim kljucevima, i meni bi trebao jedan, vjerojatno ce me opet potrefit neki fuš kad narucim

Cutac

Prèkaroš
Ja cu otici kod ovog jednog u Sisku. Kljuc sa rezanjem 50 kuna(naspram 15), ali ima znak i ako ode, imam se kome vratiti.

Evo jedna na kojoj ne pozira i bez Lightrooma :D

Cutac

Prèkaroš
Stigao OCC, sutra montiram.
Došlo je i crijevo, ali smrdi ko kuga i bilo je stisnuto zip tie-om pa je izdeformirano.
Ako se pokaže dobrim, ide i u c4.

OCC i kamera došle, temperatura ošla i sad se to ide raditi.
Za početak sam oprao OCC čeličnom vunom i WD-om za slučaj da ima nečega što ne bi trebalo ući u usis.

Nista od occ moram dati istokariti novi priključak...

Cutac

Prèkaroš
Ma na mobu sam jos uvijek, budem veceras objasnio.
Kamera stavljena, moram staviti produzni USB jer su uticnice kod naslona za ruku.

E da, bio mi se odsarafio branik na vozacevoj strani, valjda od neke brze voznje autocestom :angel:
Pa sam sve skinuo dolje, stavio loctite na sve i vratio i dodao po jedan vijak gdje sam mogao (u plastiku ili sa maticom). Sad ako se otpusti, svaka mu cast.
Kamera je gore, budem stavio video danas ili sutra.

A nisam na samrti vise, uzeo sam.neke.konjske tablete i dobio se. Jedino. Mi se sada zamanta ponekad, ali to je dobar znak :disgusted:

Dakle, u čem je problem?
Tvorničko crijevo traži drugačiji prihvat nego što su prihvati koji su došli sa OCC-om.
Trebam naći nekoga tko može istokariti precizno i kvalitetno. Ako imate nekoga, pucajte.
Evo slika o čem se radi.

Javio mi se u snu nocas Scotty Kilmer(ozbiljno, to je valjda do ovih ljekova) i imam ideju kako probati zaobici tokara.
Jednostavno skinem konektor sa crijeva i napiknem ga. Bolovanje mi je omogucilo da to probam danas buahaha
:rolleyes:

Doomsday

U prolazu...
Èek, stani malo... :thinking:

Što ti taj konektor neće trebat na kraju drugog crijeva, izlaznog iz OCC, za ponovo spojit na motor...? :confused:

Valjda... :D

Cutac

Prèkaroš
Nije na motor nego na cijev koja spaja kutiju filtera zraka i klapnu gasa/motor. Na to mogu staviti gumeno crijevo sa šelnom, a tvornicko crijevo ne ide iz motora nego sa neke T spojnice i na spojnici je promjer dosjeda veci nego na usisu pa bih trebao izmisljati toplu vodu da to crijevo zamjenim + bih trebao skidati usisnu granubjer jer je "T" "unutar" nje.
A imam crijevo sa OCC koje je doslo i mogu ga upaljacem zagrijati, rasiriti, staviti šelnu i nema boga da ne dihta.

Doomsday

U prolazu...
Ma da, nisu neki veliki pritisci u pitanju...

Evo jedan interesantan video, tu ti negdje objasne i čemu služi ona čelična vuna za suđe ako ćeš je ubacivat unutra...

Valjda... :D

[ame]https://www.youtube.com/watch?v=2sx52W9CJug[/ame]

Na vrh