Nece upaliti ako je napolju hladno, znaci minimalna temperatura na mojoj Ac je 16 stepeni. Ako je vani ispod toga, grejace, kompresor se nece upaliti.
Ako imaš elektro grijač, on počne grijati u roku od pola minute. Ako nemaš, onda te grije antifriz kad se motor zagrije.Znači kad se odvrne klima na grijanje i uključi AC ne grije auto klima nego elektro grijač ili šta god ?
To je tačno ali to ima veze sa zdravljem kompresora a ne sa grijanjem.Medi oduvijek govore da klimu treba i upaliti zimi za grijanje da malo odradi kompresor da ne stoji...
To sad ne znam kako radi tačno u tvom autu. Pitanje je kako je dizajnirana i šta su imžinjeri programirali u ECU. Mislim da nije problem u vanjskoj temperaturi, jer se klime normalno mogu koristiti i zimi za odmagljivanje.znači meni klima vjerovatno normalno radi samo posto je vani hladno nece da upali kompresor ni kada stavim na hladjenje ?
Točno, bolje isušuje stakla kada klima radi, ali ne zbog grijanje te klime već zbog hlađenja. Vlaga iz zraka i sa stakla kondenzira se na hladnome isparivaču i time smanjuje vlagu unutar auta. Ni jedan meni poznati auto ne grije uz pomoć kompresora. Prouči instalaciju auto klime i kućne klime i princip rada klima uređaja uopće pa će ti biti jasnije zašto je to tako u autu
Kućne klime su druga priča. U njima se nalazi (mislim) četverostrani ventil putem kojeg se mijenja uloga vanjskog i unutarnjeg hladnjaka/isparivača. Uloga kompresora ostaje uvijek ista, bez obzira je li klima podešena na grijanje ili hlađenje.Okej, sve jasno, hvala ljudi, istripovao sam sam sebe bezveze a bio sam ubjedjen da auto klima moze i da grije
Sto je najjace prilicno se dobro razumijem u inverter split klime
Pa i ne baš. U auto modu klima održava temperaturu koju joj zadaš. Za odmagljivanje ima posebno dugme kojim se klima i usmjeravanje zraka postavlja na vjetrobran.Upalis Auto mode i ne brines. Sve sama određuje, ti se vozis
jasno, mislio sam da i klime u autu imaju tu mogucnost - dva izmjenjivaca i da se moze mjenjati kada koji da grije a kada koji da hladi, my bad.Kućne klime su druga priča. U njima se nalazi (mislim) četverostrani ventil putem kojeg se mijenja uloga vanjskog i unutarnjeg hladnjaka/isparivača. Uloga kompresora ostaje uvijek ista, bez obzira je li klima podešena na grijanje ili hlađenje.
Tako je, ne treba isprika, ćevapi će biti dovoljniNišta, dođeš svima po ćevape i pivo i to je to.
ima u ZeniciTamo nema dobrih cevapa
Reče on i osta' živ!Tamo nema dobrih cevapa