Neobavezni razgovori 💬

Milosh

Test
To će mi dobro doći jer police i stolce držim na plafonu u istom rasporedu kao i na podu :D
Nema to veze sa namještajem, šta misliš da su oni toliko glupi? Na osnovu oblika plafona skontao oblik prostorije i nekako na osnovu toga sve usisa po cik-cak šablonu. A pri tome uredno zaobiđe sve prepreke i usisa oko njih.

Koji?
Vacuum-Mop Essential

Ako to sve radim komotno mogu i usisati. To je kao da idem mijenjati ulje pa dignem auto, skinem šuspleh, pripremim alat, kantu, krpe i onda dam nekome da odvrne čep.
Nije bome, to je kao da neko drugi uradi sve a ti samo odvrneš čep i naspeš ulje.

Cutac

Prèkaroš
S obzirom da si ti našao taj link, pretpostavljam da ti nije teško palo :D

Meni vrijedi novaca. Ali ovih 10-20 posto nama u kući otpada na dijelove gdje se ne može ni sa običnim usisvačem proći četkom nego samo cijev dolazi u obzir.
A dobro, to i tako usišem rijetko.

Haha, nemoj. :) Bačeni šoldi. To je moja gospođa uzela. Dyson. 500+€ je koštalo to. Kao nema žice, praktičan, ovo, ono... Bačen svaki cent. Zaključak to je nešto na pola puta između onog 12V usisavača i normalnog usisavača. Sad u nas stoji u garaži. Za auto je izvrstan. Usiše top, al za po kući na dubljim tapetima, je to nula naspram običnog.
Tepihe nemam, samo parket i pločice.

šta misliš da su oni toliko glupi?
Šta ja znam :LOL:

A ne znam, hvala na savjetima. Moguće da ću uzeti robota, imam 2 tjedna da ga vratim ako nisam zadovoljan.

nero81

Well-known member
Donator foruma
Trebam brzi savjet.

Moram promjenit autostaklo prednje.
Original 1090eur i 7 dana
Zamjensko 840eur i 3 dana

Oba su navodno identicna kazu u carglassu osim sta nema citroen logo.
Po meni to nije bitno osim kod prodaje auta... misljenje?

Cutac

Prèkaroš
Nije isto jel zamjensko Pilkington ili ČingČong BigDong.

Možeš imati lošu obradu pa da ti je sve valovito, loše folije između, svakakve ****arije...
Ako je Pilkington, Saint Gobain, slobodno. Navodno je i Fuyao ok, to je kinez, ali OEM za neke marke, pa sad...

Nego, šta moraš raditi 7 dana za OE? Jel malo điđi miđi ili?

nero81

Well-known member
Donator foruma
pa vjerujem da je ili gobain ili pinkto. Tako barem pise na webu, nisam pitao. Vise mi je to sta moram cekat 7 dana za original. Ionako osiguranje placa , a ne ja.

visaluteju

Well-known member
Kada se koristi grijanje ili hladjenje preko kompresora/klime ventilator bi trebao raditi na najvecoj brzini (ventilator hladnjaka, kod mene je samo jedan, u pitanju je C4II) ?
Primjetio sam juce da kada sam tek upalio auto i grijanje na AC da se ventilator upali na najjacu brzinu na par sekundi i ugasi, pa opet pokusa za 10tak sekudni pa se ugasi i tako u krug... Ne znam ima li veze, temperatura je oko nule...
Ovo znaci ili da nema plina ili je kompresor u banani jel da ?

szahtila

Well-known member
Kada se koristi grijanje ili hladjenje preko kompresora/klime ventilator bi trebao raditi na najvecoj brzini (ventilator hladnjaka, kod mene je samo jedan, u pitanju je C4II) ?
Primjetio sam juce da kada sam tek upalio auto i grijanje na AC da se ventilator upali na najjacu brzinu na par sekundi i ugasi, pa opet pokusa za 10tak sekudni pa se ugasi i tako u krug... Ne znam ima li veze, temperatura je oko nule...
Ovo znaci ili da nema plina ili je kompresor u banani jel da ?
Koliko ja znam, ne možeš se grijati preko kompresora klime. Grijanje u autu radi preko tople vode tj. antifriza, a neki auti imaju električni grijač koji pomaže dok se ne zagrije motor i tekućina u njemu. Ovo što tebi radi ventilator, na ovim temperaturama, po meni je normalno

visaluteju

Well-known member
Koliko ja znam, ne možeš se grijati preko kompresora klime. Grijanje u autu radi preko tople vode tj. antifriza, a neki auti imaju električni grijač koji pomaže dok se ne zagrije motor i tekućina u njemu. Ovo što tebi radi ventilator, na ovim temperaturama, po meni je normalno
mislim da si pobrkao drug, grijanje na kompresor se itekako koristi, odmah pocne da grije bez da se mora zagrijati dobro motor, plus bolje isusuje kada magle prozori itd, svako auto koje hladi i grije na klimu

szahtila

Well-known member
bolje isusuje kada magle prozori
Točno, bolje isušuje stakla kada klima radi, ali ne zbog grijanje te klime već zbog hlađenja. Vlaga iz zraka i sa stakla kondenzira se na hladnome isparivaču i time smanjuje vlagu unutar auta. Ni jedan meni poznati auto ne grije uz pomoć kompresora. Prouči instalaciju auto klime i kućne klime i princip rada klima uređaja uopće pa će ti biti jasnije zašto je to tako u autu

visaluteju

Well-known member
Znači kad se odvrne klima na grijanje i uključi AC ne grije auto klima nego elektro grijač ili šta god ?
Medi oduvijek govore da klimu treba i upaliti zimi za grijanje da malo odradi kompresor da ne stoji...
znači meni klima vjerovatno normalno radi samo posto je vani hladno nece da upali kompresor ni kada stavim na hladjenje ?

Na vrh