Neobavezni razgovori (stara tema)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Nali

New member
Bok, ne znam di da pitam pa cu ovdje.

Jel netko u zadnje vrijeme isao produljiti registraciju, a ima ugradjen plin?

Danas sam isla i davala sam im one 2 knjizice od cvh u kojima su podaci o atestu i posudi za plin. To mi uopce nisu htjeli uzeti jer to kao vise ne treba.
Stvar je u tome da na tim knjizicama pise ime starog vlasnika, htjela sam da mi promijene to, ali kao ne treba, to se vise ne koristi bla bla.

Nekako sam skepticna, u radu sa drzavom sam puno puta iskusila da svatko provodi svoju filozofiju.

Pa me zanima, jel to zaista tako, da te knjizice vise ne trebaju. Nisam dobila nikakav papie, osim onih standardnih od tehnickog, za ceste i one puste naknade.

deda

New member
Piše ti u prometnoj,pod napomenom,broj atesta i to je to.Knjižice se od ove godine više ne izdaju i nepotrebne su,do ponovnog nekog ak se sjeti mjenjati pravila,pa ih nemoj hitit.Kod nas se stalno neki vrag mjenja.

Nali

New member
Hvala na ogovoru, znala sam da je forum izvor znanja i mudrosti :D

Nego, jel ima kakva tema za potuzit se i izjadat o citracima? Mij c4 i ja se druzimo vec 3 mjeseca i nekako si nismo sjeli :(

diegos

Well-known member
Vidio to, nadam se da ciljaju samo na skuplje aute hehe :grin:
Trebalo bi s unutarnje strane zaključat far lokotom :D

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma
"Tako je još tijekom 2012. u Amsterdamu registrirana prava poplava krađa ksenonskih svjetala, a Porsche Panamera bio je najčešća meta lopova. No, kad su stručnjaci izašli s informacijama da svjetlosni spektar ksenonskih svjetala nije pogodan za takvu vrstu biljaka, kao i da sadnicama indijske konoplje još manje pašu diodnih svjetala, krađe su naglo smanjile."

:D :D :D

Èini mi se kako urednik u Jutarnjem naruči od novinara tekst od XY kartica i onda ovaj stane drobiti sranja dok ne spuni kvotu.

Tanaja

"Max. utegnut za vozit"
Dobija san automatski mejl o tome kako mi je sve oprošteno. :angel:

A i ja san isto sve svakome oprostija. :angel: :angel:

vborovic

C5 modifikator
Preuzeto sa VL-a:

Jesu li se sve te nesreće mogle spriječiti i zbog čega se u zadnje vrijeme dogodio velik porast nesreća u kojima su poginule dvije ili više osoba, pitali smo prometnog stručnjaka i umirovljenog profesora s Fakulteta prometnih znanosti Ivana Dadića.

– Iako je nemoguće reći zbog čega je u zadnje vrijeme u porastu broj nesreća s dvije ili više poginulih osoba, to bi se moglo objasniti teorijom determinističkog kaosa. Najjednostavnijim rječnikom rečeno, ta teorija kaže da se isti događaji ponekad privlače i gomilaju, odnosno kako se u narodu kaže “nesreća nikada ne dolazi sama”.

Osim toga, iako na prvu možda zvuči čudno, na broj prometnih nesreća sigurno utječe i optimizam koji se pojavio zbog toga što napokon izlazimo iz dugogodišnje financijske krize – govori Dadić.
:wtf:

markan1000

Well-known member
na prvi pogled djeluje totalno ludo, ali mislim da čak i ima neke istine u tome. i ja sam imao jedno slično opažanje, ne tiče se izravno prometnih nesreća, a i ne mogu reći je li 100% točno ili je to samo moj dojam bio. prije par godina, kad je kriza krpala na najjače imao sam dojam da se ljudi po autoputu voze dosta sporije nego ranije (moja pretpostavka: štednja), a sad mi se čini, da se to opet promijenilo i da je sve više ekipe koja voli pošteno nagaziti po autoputu. veća brzina = veća vjerojatnost za nesreću. e sad, ne znam jesam li ja zabrijao ili je stvarno tako, ali takav sam dojam imao...

tomica0308

Well-known member
Poziv vozačima da se pridržavaju pravila
Iz MUP-a poručuju da su svjesni kako je aktivnost prometne policije samo jedan od čimbenika kojim se može utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i njihovih posljedica te da se primjerena sigurnost u cestovnom prometu ne može ostvariti isključivo i samo poduzimanjem mjera policije. Zbog toga su pozvali sve sudionike u prometu, prije svega vozače da se pridržavaju prometnih propisa:
- brzinu kretanja vozila potrebno je prilagoditi stanju i uvjetima na cesti, a naročito biti oprezan kod pojave prve kiše nakon dužeg suhog razdoblja (cesta postaje skliska i produžava se zaustavni put),
- poštuju ograničenja brzine kretanja (zakonska ili ona postavljenim prometnim znakom, uključujući pritom i ograničenja na promjenjivoj prometnoj signalizaciji),
- ne konzumiraju alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje,
- prilikom vožnje u kolonama drže dovoljan razmak između vozila,
- koriste sigurnosni pojas na svim sjedalima u vozilu,
- koriste zaštitnu kacigu,
- pobrinu se za adekvatan smještaj djece u vozilu,
- bez obzira na žurbu, ne ulaze u rizična pretjecanja,
- pješačkim prijelazima se približavaju smanjenom brzinom i povećanim oprezom
Kaciga u autu? Jer se motocikli nigdje nespominju pa mi cudno

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Pa zašto ne, spasila bi mnoge živote. Nek ju stave pod obavezno, 300kn kazna ako je nemaš i bok :D

vborovic

C5 modifikator
Pa zašto ne, spasila bi mnoge živote
U autu, nažalost, ne bi ... vrat, unutarnje krvarenje, da ne nabrajam dalje, ono što kaciga neće zaštititi, a u pravilu ide u paketu ako vozač nije vezan u vidu mogućih povreda (ne samo vozač, nego i bilo koji suvozač)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh