Općenita iskustva s kvalitetom i vrstom guma

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

vborovic

C5 modifikator
A ozbiljno bi uzeo u razmatranje i Uniroyal Rainsport 3..izvrsna guma za po mokrom jedino se malo brže troši
Ne bih se složio, vozio ih na svojem, troše se možda čak sporije nego druge navedene ... iznenađujuće

Posljednje uređivanje:

Cutac

Prèkaroš
Osim Michelina bih preporučio sljedeće odlična guma a kako drži cestu to je neopisivo
http://www.goodyear.eu/si_hr/tires/p...tgrip/?from=tf
To je i moj izbor bio, ali nije mi jasno koja je razlika između Eff.Grip i Eff.Grip Performance.
Kod Lašiča je Performance jeftiniji, a to mi se nekako kosi s logikom nazivlja :D

Moj izbor bi bil ( ako pričamo o premium klasi ) :

1. Dunlop Blueresponse
2. GoodYear Effi.Grip
3. Michelin Primacy 3
4. Pirelli P7 Cinturato
5. Bridgestone Turanza

Uglavnom, sve ove sa "eco"/nešto oznakom ispred bi zaobišao u širokom luku jer su to u principu plastik-fantastik gume
A ozbiljno bi uzeo u razmatranje i Uniroyal Rainsport 3..izvrsna guma za po mokrom jedino se malo brže troši

A ak hočeš linglong i tak neke gume, pitaj Krkya...on je ekspert za takve
Ma samo i takve "premium" dolaze u obzir. Za tih 600 kuna po setu razlike, na 4 godine mi se ama baš nikako ne isplati uzeti po pretpostavci lošiju gumu. :whistling:

A i bome neću više na eko gume. Ove Michelinke imaju ripne kao prvog dana, ali čim malo zapada kiša, kretanje je nemoguća misija. Samo se vrte u prazno, a i sve su ispucale pa je red da nestanu :D
Ove Dunlop imaju dobre reviewe, budem još proučio.

A di preporučate da idem po gume? Da pičim za Sloveniju?

Krky

Lakerski profesionalac
Ovo kaj Mirda veli je na mijestu..
Imam UG9 sad su odradile drugu zimu, i jednom 2mj u ljeti kad nisam imal ljetne..
Kad sam ih sad u jesen stavljao, del sam one kaj su bile nepred otraga a one otraga napred.. kao da mi se ravnomijerno troše.. Deda me je savijetoval isto ovo kaj Mirda veli, vozil sam se tak par tijedni, kad je lupil snijeg imal sam kaj za videti kad sam se po zavojima vrtel kod veče brzine sa kojom sam inače prolazio zavoj..
Odmah sam doma zarotiral kotače i druga pijesma je bila..
Razmišljam za drugu zimu prodat ove dvije koje su na prvom kraju, potrošene nekih 20% i kupit 2 nove i stavit ih otraga a ove kaj su iza naprijed one su potrošene max 2%, praktički su nove..

konaroast

Citroenist
Donator foruma
Ja sam bio jako zadovoljan sa Dunlop BluResponse.
Tiha, drži cestu i kroz dvije ljetne sezone sam napravio 42kkm sa njima.
Na sredini su još imale mesa do one oznake, ali na rubovima su bili pobrušene jer sam eksperimentirao sa niskim tlakom...

Na sivom autu sam ljetne imao Hankook Kinergy ECO. Isto OK guma po suhom, po morkom tak-tak. Sa njima sam napravio 29kkm.

S obzirom na razliku u cijeni Dunlop-Hankook, vjerojatno ću uzeti Hankook Ventus Prime 3 preko najjeftinije gume com.

Zimske su mi Alpin4 na bijelom i Vredestein Snowtrac 5 na sivom. Taj Vredestein sam uzeo jer je cijenom kao Sava Eskimo S3, a po testovima je puno bolja. I stvarno je. Eskima se sjećam kao vrlo plastičnog po kiši. Jedino što se Vredestein troši. Do sada sam napravio 13kkm sa njima, i recimo da su na 3/4. Nisam rotirao osovine već idem na to da ove prednje podrapam do kraja a druge zime uzmem samo dvije nove.
Alpinke A4 su na snijegu i suhom super, a na mokrom su prosječne. Sporo se troše. Profil je recimo na 50% a već imaju 17kkm i druga sezona im teče.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Nisam srel još nikog da mu guma nije dobra... znam ih par koji su ih mjenjali stalno marke pa stali na Uniroyalu. Tako da sumnjam da možeš pogriješit...
Ja ju vozio, al po suhom... nemam zamjerke.

charllie

Active member
Bok,heroji evo trazim gume i naletih na Michelin CrossClimate ,ljetne gume s oznakom za zimu 3 pahuljice tj. cijelogodisnje,dobijem ih na kucnu adresu po 99,80€ po komadu plus 20€ bon za tankanje pri kupnji 4kom.
Ovo je ponuda za Austriju i dimenziju 205/65/15,ima li ko kakve spoznaje za ovu gumu a po eko tablici je oznaka B za potrosnju,A za perfomanse i jos 68 db.:confused:

Krky

Lakerski profesionalac
Charlie pa de si ti?
Kaj su te zaprli u Steiermark-u :D
Pa si nam zaboravel i po međimurski :D:D
Niš ne zoveš vu gorice :D
Gume su odlične, samo malo pre skupe :D

charllie

Active member
Krky ptico stara,sam ti saku sobotu v goricama,ovu takodjer mores navrnuti,mej se ne cini cudaj 380€ za se stiri ktomu ih vozim celo leto i zimu.:angel:

darko

Member
Sad vidim da su ove (rainexpert3) T oznaka brzine (do 190km/h)..jel to ok?
Idem na otvorenom do cca 170 km/h.
Do sad su bile ContiPC2 sa oznakom 88H.

Ili bolje kupiti ContiPC5 isto T oznaka brzine (cca 50kn/kom skuplje)?

Posljednje uređivanje:

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ako se ne približavaš toj brzini onda se nemaš što sekirat, vidi još dal ti nosivost odgovara.

A dali dat 200kn više za Conti? Pa mislim da nema potrebe, samo mi negdje u glavi zvoni da se Uniroyal brže troši, pa bi ti se kroz to cijena izjednačila. Al ovo nisam 100% siguran, mišljenje mi je bazirano na tvrdnjama drugih...

Ja na C3 imam Uniroyal rain expert 3 165/70/14, zadovoljan sam sa gumama za razliku od Savinog S3 smeća.
Kruške i jabuke. Nemožeš s kruškom napravit dobru pitu od jabuka, nikako :D

Nali

New member
Bok svima. Ima li netko iskustva s contiseal tehnologijom? Prema onome sto pise, guma se sama zakrpa ako je rupa manja od 5mm. Treba li svejedno otici vulkanizeru na krpanje ili je taj seal permanentan?

Na c4 sam upravo stavila conti sportcontact 5 pa sam vidjela da guma ima to svojstvo pa se interesiram u slucaju da dodje do puknuca.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Pa ovisi o oštećenju... ako je stvarno malo, nećeš niti znat da se desilo. To će se zakrpat i nastavit ćeš dalje.
No ako primjetiš da se guma prazni, to će ti bit dovoljan znak da moraš vulkanizeru.

Dobar izbor gume, smijem pitat na kojem autu su?

mirda69

Super Moderator
Uredništvo foruma
@Nali

Za svog novog ljubimca, samo najbolje, a ? :p:D

Kao što ti je Ivan već napisal, sve zavisi od oštećenja..:whistling:
I sam Conti veli da ako se naleti na kakovo "ekserče" da nije odma potrebna demontaža i izmjena gume, ali da bi bilo svakako zgodno što prije otić vulkiću da to provjere

smijem pitat na kojem autu su?
Ne pratiš na času,a ? :D

C4 coupe 1.6 16V

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh