Općenita iskustva sa C5 II

Spawn

Well-known member
Vidio sam 2 vrste volana s plastikama. Svjetlije plastike koje se habaju i malo tamnije koje se ne habaju. Na svakom sa svjetlijim plastikama se habaju. A na svakom exclusive i non exclusive autu sa malo tamnijim plastikama kojeg sam vidio nije imao ishabane plastike.na volanu. Ista stvar sa sredisnjom konzolom.

Pavel

Lepi™
Ja kad sam gledao rabljene C5, izbjegavao sam ove sa onim srebrenim dijelom na volanu (uz rub obruča). Niti jedan nije bio pohaban, čak ni oni sa 70.000km. Tako da je moj potpuno crn, obložen kožom i nema niti najmanjeg traga habanja sa evo, skoro 190.000km na satu.

Što se tiče retrovizora, nije mi jasan ovaj dio sa R. Kad je zaključan, oni su podignuti. Kada ga otključam, oni se spuste. Mogu ih ručno podignuti preko prekidača, ali oba se istovremeno sklapaju, tako da nisam shvatio baš ovaj dio sa jednim spuštenim.

Spawn

Well-known member
Srebrne (malo tamnije)se ne habaju zute (malo svjetlije) se habaju. To je razlika. A svi od 2012 nadalje nemaju skroz crni volan nego kombinaciju s plastikom. Farovi su drukciji u odnosu na starije tj. imaju ledice itd. Lagani redizajn.
Sto se retrovizora tice ne govorimo o samim retrovizorima nego o ogledalima u njemu.

Posljednje uređivanje:

vborovic

C5 modifikator
@ Pavel - na autima postoji varijanta da se kad ubaciš u rikver (R, ne) ogledala u retrovizorima spuštaju radi bolje preglednosti rubika, stupića i ostalih prepreka (kod nekih na tvornički podešenu poziciju, a kod nekih sam možeš konfigurirati kak ti paše - uključujući i na C5 X7, naravno, oni koji imaju ovu funckionalnost)

Pavel

Lepi™
Hvala na info, nisam imao pojma niti sam ikad primjetio da se išta pomiče. Baš ću obratiti pozornost da vidim događa li se išta po tome pitanju. Iako tko zna što sve radi ili ne radi, vjerujem da je bivši vlasnik sve što je mogao preko dijagnostike da je pogasio. Od paljenja sva četiri kod kočenja, TPMS-a nadalje..A nikako uhvatiti vremena da odem do frenda spojit ga i vidjeti što može ili ne može. Eto, svašta saznam. Nisam imao uopće pojma za ovo sa rikvercom, zapravo nisam nikad niti čuo za takvo što na bilo kojem modelu automobila.

ZlatkoC4

Well-known member
zapravo nisam nikad niti čuo za takvo što na bilo kojem modelu automobila.
Na C4 kod određenih modela također postoji funkcija koja spušta ogledala prema dolje da bih bolje vidio kad ideš u rikverc . a radi se tako da se auto ubaci u rikverc i onda poštimaš ljevo i desno ogledalo u položaj koji ti je najbolji za vožnju u rikverc i on taj položaj memoriše onda ga vratiš u prvu te to isto napraviš i onda on sam u buduće spušta i diže ogledalo ovisno o visno ideš li naprjed ili nazad. također kod c4 koji ima ovu opciju ima i opciju da pamti dva položaja ogledala za vožnju naprjed to ide u paketu sa elektro sjedalima i ima dva gumba za zapamtiti sjedala za vozača 1 i vozača dva te pritiskom na to dugme podešava sjedalo u memorirani položaj a također i ogledala.

Pavel

Lepi™
Onda to nemam. Hahaha

Confort ima podešavanje sjedala u svim smjerovima, te podizanje istoga. Kako kod vozača tako i kod suvozača što je pohvalno. Obično suvozač dobije nekakve jadne mogućnosti. Tako da sam i sa time prezadovoljan. Memorije i grijanja sjedala ili općenito elektroničkog podešavanja nema. :D Možda i bolje. Od tih grijanja jedino mi nekad zafali grijanje volana, ali sjedala mi nema smisla. Barem tkaninu, o koži bi se već dalo.. :D

Pavel

Lepi™
Mislio sam da grijanje ide samo u kombinaciji sa kožom, ovo sa tkaninom je sjajno. To bi svakako volio imati. :) Kombinacija tkanina i koža oke, ali čista kožna sjedala. Nekako nije moj štimung.

vborovic

C5 modifikator
Mislio sam da grijanje ide samo u kombinaciji sa kožom, ovo sa tkaninom je sjajno. To bi svakako volio imati.
Možeš ti i naknadno ugraditi, nije čak ni preskupo ... nabaviš namjenske grijače, oslobodniš sjedeću površinu, ubaciš unutra i ugradiš regulator negdje na sjedalo i to je to ... možeš čak i originalnu elektroniku/grijače nabaviti, rabljeno ... ili i cijelo sjedalo promijeniti ... :D

Pavel

Lepi™
Neke stvari bi mozda i ugradio kad bi znao cijenu. Ovako mi je glupo davit ljude po forumu ili zvati svako malo servis. Da ima kakav katalog oke, cak bi i narucio ga pa vidio. Mozda bi nesto i dao ugradit. Ovako ne znam ni red velicine cijene pa ono. Zasto ne ako je cijena oke? Ne znam jel postoji mogucnost dobiti od servisa nekakav katalog ili cijenik? Da probam nazvat, pitat i trazit ili?

vborovic

C5 modifikator
U pravilu teško ili ne, sve se provjerava po kataloškom broju, a i cijene ti se mijenjaju, tako da ih ovi i da žele, ne mogu negdje otisnuti, jer nema smisla ... postoji servisna dokumentacija, tipa service.citroen.com, gdje možeš vidjeti svaki šaraf na autu, i onda prema kataloškom broju s interneta možeš pokupiti i cijene (otprilike unutar 10% +/- kod nas za taj kat.br.)

Pavel

Lepi™
Uf, prekomplicirano. :D Ionako nemam nekakvih posebnih želja, iskreno sam zadovoljan sa količinom opreme i onime što imam. Jedine želje su mi zatamniti stražnja stakla, staviti kromiranu lajsnu oko prozora i eventualno jednog dana promijeniti središnji display ili ugraditi i navigaciju (iako mislim da zbog cijene bi radije ono prvo). Od ostale opreme mi doista ništa ne treba. I prva dva su zahtjeva ionako estetika a ne potreba. Samo neka on mene dobro i dugo služi, a nek si netko drugi grije dupe u električnom sjedalu. :p

vborovic

C5 modifikator
eventualno jednog dana promijeniti središnji display ili ugraditi i navigaciju (iako mislim da zbog cijene bi radije ono prvo)
Ne možeš imati veći ekran (i u boji) bez navigacije ... ako si na to mislio pod "prvo" ...

Doomsday

U prolazu...
Kod predzadnjeg modela C5 desni retrovizor se pomicao u drugi položaj kad ubaciš u R, ali samo ako je prekidač za namještanje retrovizora u položaju za namještanje desnog retrovizora...

Ako je prekidač u neutralnom položaju ili u položaju za namještanje lijevog retrovizora, kod ubacivanja u R nema pomicanja ogledala desnog retrovizora...

Znači, možda radi samo ako je selektor na desnom retrovizoru, i ubaciš u R... Onda namjestiš kako ti odgovara, obično niže nego inače, a kad izbaciš iz R vrati se udefault položaj, kako si inače namjestio...

Probajte... Inače, ovo je bilo i opisano u uputstvu za predzadnji model C5...

:cool:

ZlatkoC4

Well-known member
Ne znam jel postoji mogucnost dobiti od servisa nekakav katalog ili cijenik
Imaju kataloge i ako su im na stanju možeš ih dobiti ali su univerzalni za sve tri opreme na autu. a stvar je da recimo nešto možeš dodatno ugraditi ako imaš npr. auto klimu ako je pak ručna onda ne može. jer se neki paketi opreme vežu i ćine uz neki dodatak treču mogučnost. u katalogu češ vidjeti sve što može imati taj auto ali se ne može u svaki nakndno ugraditi več samo u neke ovisno o trenutnoj opremi.

ZlatkoC4

Well-known member
nije u katalozima dodatne opreme koje spominješ
nije ali ima dosta toga vezano uz razne stvari vezano npr za grijana sjedala koja također imaš u katalogu. izbore ekara retrovzora itd. i ne samo katalog dodatne opreme več cijeli katalog za c5 gdje je i dosta opširno opisano koji auto što ima ovisno o opremi i koji se tip opreme veže uz drugi.
naravno da neće tamo iskopati dali može stavit orginal navigaciju ako ima razred niži opreme.

Ali je fino vidjeti što sve ide u njih. ali dosta je to muzike. tako da je najbolje biti zadovoljan s onim ugrađenim. :grin:

Na vrh