Općenita iskustva s kvalitetom i vrstom guma

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

ZlatkoC4

Well-known member
Ti testovi su zadnja stvar na koju treba uopće obračat pažnju.
upravo tako :palac-gore:
Al mene mami isprobati Conti, da vidim zašto pobjeđuje na većini testova
ti testovi su relativan pokazatelj gume, dakako da govore da je neka bolje od druge.
Ali ne i pozdano. To ti je isto kao i kad voziš pa bez obzira na ograničenje si dužan prilagoditi vožnju uvjetima na cesti. Tako i testovi ovsno o asfaltu uvjetima na cesti u trenutku testiranja.
Jer oni testriju gume večinom na poligonima i tek neki na otvorenoj cesti.
sad kad kažu o držanju gume na mokrom u vodi to je oprečno zašto? pa iz razloga razne granulacije asfalta. na nekim djelovima cesta je asfalt toliko gladak i sitne granulacije da se na vodi i najbolja guma jedva uspije održati. i sam sam znao osjetiti kod takvih situacija lagano proklizavanje.

u VK imaš kružni tok koji je pod nešto večim nagibom od po meni normalnog i tu redovno kad je minus ili mokra cesta proklizuju večina vozila. po zimi kad je snjeg sa odličnim zimuljama osjetiš gdje auto prokliziva odnosno ga vuče van. dok drugi kruži iste veličine i gotovo u 3mj su oba napravljena možeš profuriti bez problema. s tim da na ovom prvom je i asfalt ko staklo a na drugom je hrapavije. ima tu puno čimbenika.

conti su pohvalili i puno vozača tako da vjerujem da je dobra guma kao i GY i Michelin alpin 5 ali želim reći da ti testovi nisu do kraja pouzdani. osobito kod podataka držanja gume na vodi mokroj cesti.

deda

New member
Ma je,test je onakav kolko netko plati šušku.Èak je nema dugo bila afera sa ADACom da su pisali svašta jer su novinari tj. likovi koji to rade bili podmičeni.
U jednom testu je Michelin bio na zadnjim mjestima,možeš mislit.
Dakle čisti EPP,a vi vjerujte kome hočete.

dario.zg

Member
Donator foruma
ovih dana gledam zimske gume, a uzeti ću još jedan set čeličnih felgi za te zimske...Good Year Ultra Grip 9T mi je zapela za oko, a felge sam našao kod Furlana cca 260kn/komad (ako ne nađem kod nas nove za tu cijenu) :whistling:

Krky

Lakerski profesionalac
Nemrem vjerovat da je UG9 na vrhu..
mislil sam stalno da ga Conti šiša..
prošle godine uopšte nije bilo testova za UG9, valjda jer je na friško izašel..
ja sam ih uzel prošle zime u 11mj, i nemrem se nahvalit na njih..

Jose

predsjednik države
Ima li iko iskustva sa ovim Yokohama V905 gumama? Vidim da ih nahvališe po ovogodišnjim testovima, a ima i neka akcija 3+1 za njih, pa ne znam da li se isplati?

Jose

predsjednik države
Napokon sam prelomio da ću uzeti Continental ts850 (205/55R16), koštaju 165 KM po gumi.
Međutim, danas dobijem ponudu za Michelin Alpin A5 za 147 KM i sad sam u nedoumici.

Dalibor

Dado Tornado
pogledaj i fuldu kristall montero 3, košta skoro kao sava, a u razini sa mišlenom, dunlopom i good yearom,
ako ih ima u tvojoj dimenziji

Ja sam danas narucio michelin crossclimate 205/55 16 v za 155km.Mislim da je to za Hercegovinu idealno posto je malo kada temp. ispod nule a na sluzbenom autu imam zimske koje se u 3 i 4 mjesecu kada zna temp. biti dobro iznad 20 nenormalno trose.

Krky

Lakerski profesionalac
Pajdaš mi je kupil fuldu kristall montero 3 195/65/15 na Opelu i razočaran je..
veli da po mokrom kolniku ne drži, da proklizava..
i da je poprilično bučna...
a ovo da se piše preko pp-a je ko da netko šapče u društvu :D

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh