Re: Prijedlozi za forum
Tu i tam je normalno da se skrene s teme
,nije to za zameriti.. al dobro i to dojde,tak da ljudi vide kaj sve mogu očekivat od zastupnika
Fala bogu. Mene užasno na nekim forumima smeta da se moraš striktno držati teme ko pijan plota samo zato jer se neki "moderatori" vole iživljavati virtualno.
Moderatora za čitav forum ili za poejedini dio topica/podtopica? Što se točno mora radit kao moderat? Znam da se ispravljaju imena tema, prebacuje, briše po potrebi, savjetuje malo više o forumu itd, ali jel ima još nešto? Hvala.
Uzevši u obzir veličinu i (za sada) mali broj članova, idealno je imati par
super moderatora, odnosno
globe moderatora. Dakle, moderatora s ovlastima uređivanja sadržaja na svim podforumima iliti sekcijama.
Poslovi se načelno odnose na održavanje tema preglednim, pretraživim i upotrebljivim. U užem smislu: prebacivanja postova u adekvatne teme, odnosno njihovo izdvajanje u novu temu ukoliko ona ne postoji, prebacivanje tema u adekvatne podforume, uklanjanja uvredljivih, "nelegalnih"
ili reklamnih (spam) sadržaja, zatvaranja tema ukoliko daljnja rasprava vodi samo i jedino u svađu,
itd.
Gox ja sam globalni moderator na jednom forumu i trebas pazit na teme, clanove, znati kad i sta treba napraviti a cesto moras imat dobre zivve
Je li taj forum opće ili specjalizirane tematike? Ako je prvi, onda zaista treba imati dobre živce.
Na jednom specjaliziranom forumu, uže tematike, poput ovog, takve stvari su manje izražene, da ne kažem da ih gotovo i nema.