Problemi sa dizelima HDi, gasi se, trese, pretjeran dim

Zmix

New member
Re: C4 1.6 HDI trza (opet) i gasi se...

U ovlastenom servisu original dio 75KM (290.50HRK) i ruke kod privatnog majstora 20KM (77HRK). Nemogu da vjerujem kako auto opet mirno radi i nikakvi problema. Iskreno bio sam skeptican u vezi ovog problema,mislio sam da ima jos nesto vise,ali poslije jucerasnjeg dana i preko 100km voznje sam se uvjerio da je auto opet ono "staro".
Teraj i boli te ku*ac! :cool:

linkres

New member
Re: C4 1.6 HDI trza (opet) i gasi se...

Poz,vec sam jednom (prije 2 god) pisao o svom problemu. Naime,prvo mi je auto trzalo,tj.u trenutku izgubi gas i onda dodje,da bi "cudom" prestalo i opet se vratilo,ali ovaj put uz to sad se i gasi.
Ovako,moje laicko,u trenutku kada vozim,u 2 ili 3 brzini,auto pocne da trza,ono na tren izgubi gas pa dodje,da bi u trenutku kada pustim gas on se ugasi. Kad se ugasi,mogu ga najnormalnije upalit i sve je u redu. Samo da dodam da sam isao u servis (provjeren privatnik) i rekao je da je ocitao gresku "senzora na radilici". U medjuvremenu sam i narucio,i dok sam cekao isporuku,desi mi se da kad se ugasi nemogu da ga upalim. Zavergla ali ne kresne. Onda ja upalim 4 zmigavca,izbacim trokut reko zovem slepu,vratim se u auto i da probam opet upalit,kresne od prve. Poslije 10min.opet ista stvar,trza,ugasi se,nemogu upalit,i onda opet upali bez problema. Juce mi je stigao dio,a tek u pon mogu na servis,pa sam mislio ako je ko imao slicno iskustvo ili savjet da podijeli.
PS
Zmix,nemogu vise da samo teram :)

Isto bilo kod mene na Golfu V. Promjenio senzor broja okretaja na radilici i sve 5.:angel:

Citru

New member
1.6 HDI 110 ks izgubio gas

znaci auto na autoputu bacio plavi dim i ugasio se, vucna ga dovezla doma

doma je upalio normalno

greske ima:
P138B - Napon sustava upravljačkog modula grijača
- Trajan

P0341 - Krug senzora položaja bregastog vratila A, /performanse (blok 1 ili
jedan senzor)
- Povremen

P0089 - Performanse regulatora tlaka goriva
- Povremen

P1180 - Dovod goriva - nizak
- Povremen

kad se zagrije motor ako ga se zesce vozi pocne trokirat na leru

filter goriva kao i svi ostali, remen razvoda itd mijenjani prije 5000km
motor je u fazi

senzor bregaste je stavljen novi prije 2 mjeseca

Posljednje uređivanje:

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma
Iste simptome sam vidio uz antipollution falut grešku, a problem je bio u senzoru pritiska goriva / kontaktima.

gospodinMO

New member
Ljudi imam slican problem . U toku voznje pri promjeni brzine npr iz druge u trecu da mi prekine na casak struju i posle sekunde se sve vrati kao da nista nije bilo :) I zatrza malo . Da li je to senzor radilice u pitanju ? I koja je sad cijena?Za par dana ga vodim kod majstora .

Na vrh