misa
Active member
To mi svi kazu,ali sta je onda ovo pored bobine,na slici zaokruzeno crvenim(ide dzek sa 7 pinova/zica koji su zute boje):PS. pitao si za ono prazno mjesto pored bobine. mislis na onaj sjajni utor? tamo tebi ne dode nista, ali na motorima s karburatorom tu dode mehanicka pumpa goriva!
Izgleda da tu ipak treba da bude nesto.Sta je to?
I cemu sluzi ovaj plavi ventil pored usisne grane?
Pa ozbiljno..dok sve ovo sredim trebace mi sigurno 250-300eur i to samo za delove pod uslovom da radim sam."Majstori"(nazovi majstori)ce me odrati zivog samo za ruku...i ne verujem da ce nesto uspeti da urade.He, he, vec si naucio zivjeti sa starim, velikim Citroenom!
Ovako kupim celog i imam sve sto mi u buducnosti moze zatrebati.
Jos razmisljam,ali mislim da bi to bila dobra investicija.
Upravo sam negde na netu procitao da tdc senzor,sem sto ima veze s obrtomerom,regulise i varnicu.Jel to vazi i za Xm?...TDC senzor ti ima direktne veze s obrtomjerom...
Evo copy/paste-a sa neta:
It is a Top Dead Center sensor. It is used to tell the computer on your car where the Crank rotation is at (Cylinder One). It then allows your ECM (computer) Adjust fuel mixtures and spark. Hope that helps
Moze li mi neko postaviti sliku lokacije tdc senzora na xm-u ili mi objasniti gde se tacno nalazi?
Ako je tacno da regulise varnicu,mozda je u tome problem koji imam.