Prvi auto C2 VTS

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Nikakva varenja ni bušenja. U ovlašteni i nek zamjene šarafe. Ili kod svakog boljeg vulkanizera.

Pare možeš dobiti za autu, ali dugoročnije si na gubitku. Ako ćeš ipak prodavati, čekaj barem sredinu ljeta kad klinci sezonci počnu zarađivati.

bricha

Member
zvao servis i rekli mi 1000kn da dodje saraf i jos se mora cekat dost tako da mislim da ću ići na bušenje ili varenje.

ma neću auto prodavat ostaje meni još ću si ga malo srediti i popravit ako će kaj trebati i to je to..

uglavnom za sad me ispao ispod 6000 sa registracijom tako da mislim da sam ok prošao..:)

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ma kakvih 1000kn šaraf? Hahah ko tu koga nešto se niste shvatili.
Šarafe kupi u Vulkalu ili negdje, 20kn komad, 4 ti trebaju za zamjeniti te sigurnosne, jel tako?

Taj sigurnosni je orginalni Citroenov, bar pretpostavljam? I ja sam ih dobio na C3.
Ako je... u ovlaštenom imaju nastavak za ključ. Trebao biš ga i ti imati u gepeku. Opcija ti je još bilokakav normalan vulkanizer, obično imaju sve adaptere.

tomica0308

Well-known member
Nebi bas rekel da imaju. Nije na svakom c2 isti sigurnosni kljuc. Znam dok sam na praksi bil, svaki auto imao svoj kljuc sigurnosni. Majstor koji je nutra delal je imal c2 i dosao je drugi c2 na zamjenu guma, imal je taj kljuc al falil je jedan zubic u tom sigurnjaku a od majstora nije pasal. Odma smo busili i s imbusom odsrafili i stavili 4 srafe obicne.
Tak izgleda to, al svaki je drugaci, jer da su svi isti kamo bi to dovelo?
https://postimg.org/image/fz5vh5r1f/0ce3ba49/

gambler072

C5 enthusiast
Koliko sam ja saznao svaki lopov saraf je unikatan, i cijena od 1000 kuna u ovlastenom je tacna jer ga narucuju po broju sasije, pa se i ceka koji mjesec. Isto tako, nisu bas dugovjecni.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Aha, onda mislite na 1000kn za taj ključ. Ja bi svejedno prije bušenja ili varenja probao vidit kod kakvog vulkića.... još ako ima ovako neki alat, moglo bi i šljakati:

bricha

Member
bio sam kod 3 vulkanizera al su rekli da ne ide tj probali su i nekakvim automatskim aparatima i ovim alatima sa slike te su mi kao zadnju opciju rekli bušenje ili naručivanje po broju šasije..

Milosh

Test
Taj alat sa slike nema šanse da izdrži moment potreban za odvrtanje tog vijka. To je ok za neke lagane poslove ali ne za ovo.

bricha

Member
ma izbušili su mi već nije mi se dalo s time zamarati puno..:D

uglavnom sad si trazim gume pa jedino što sam našao da ima na lageru je nekakve aplus(nikad čuo), toyo proxes t1r i pirlli nero pa sad imate kakve savjete/iskustva/dodatne prijedloge?

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Šta ono imaš, 16 cola felge?

Uniroyal RS3 ti je ispod oko 490kn na mall.hr-u, best buy ako hoćeš ušparat koju kunu

2mario2

Well-known member
Kupi gumu, nikakve Aplus i Aminus da nebi poslije bilo jao. Ivane ako izdvoji 500kn za gumu onda barem neka je prava guma ili doloži još koju kunu i kupi kvalitetnu gumu

markan1000

Well-known member
Nemoj molim te nikakve Aminokiseline za gume kupovati, stvarno nije vrijedno par sto kuna uštede. Na Ekupi sad imaš 205/55/16 neku akciju, Bridgestone Turanza i Pirelli P7 za 470kuna, Dunlop Blueresponse 479, Goodyear 489

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
195/45... neide na sve ista dimenzija :D
Ako se ne ganja neznam kako RS3 će biti dobre, sigurne što je najvažnije... no ako se nađe bolja guma, zašto ne.

Cutac

Prèkaroš
Vidi sto mozes upisati, koja bi bila najjeftinija, a da ne odstupa puno.
Ja sam kao budget gumu odabrao Savu UHP2 nakon istrazivanja i raspitivanja. Nemam iskustva, ali da nisam isao na Dunlop, isao bih na nju.

2mario2

Well-known member
Upisati ako sam ja dobro zapamtio može 195/55/15, original je naravno 195/45/16 i ako se ne varam 195 ili 205/40/17. Bez atesta naravno idu te dimenzije. Možda sam fulao koji brojček jer sam zaboravio što mi je striček na tehničkom točno izlistao na kompu. Za sve ostalo mora atest kao ja za svoje 195/50/15, a samo 1% odstupaju od originalnih (dozvoljeno inače oko 2-2,5% max mislim)

Na vrh