Ovaj tjedan sam na žalost morao ići na jedan sprovod na more, išao zajedno s jednim prijateljem. Prijevozno sredstvo: ganc nova Toyota Corolla Hybrid, karavan, cross verzija, cijena auta 230.000 kn. Možda je taj auto nekome zanimljiv, pa sam zato odlučio tu napisati par riječi.
MINUS:
Jedan minus, ali veliki - prostor. To je toliko loše iskorišten protor u kabini da je teško za vjerovati. Znači ja imam 196 cm. Bio sam suvozač u autu. Suvozačko sjedalo sam morao povući skroz nazad, i još uvijek su mi koljena udarala u armaturu i morao sam noge držati ukoso. Naslon sjedala sam morao prilično spustiti da mi glava ne udara u krov. Iza mene naravno u tom slučaju onda može sjediti samo dijete.
PLUSEVI:
za jednu Toyotu, unutrašnjost je prilično lijepo uređena, materijali su ok jer se radi o jačoj opremi pa je prednja armatura npr. presvučena kožom. Nažalost, tu je sveprisutan tablet, koji ima dobru rezoluciju i brzi odziv. Vozačeva kontrolna ploča je digitalna i jeftilen djeluje s tim nekim šarenilom i plavim bojama. Auto je star par mjeseci pa sve djeluje čvrsto i kompaktno.
Potrošnja jako solidna, brzi tempo autoceste, oko 140-150 kmh, potrošnja 6,4I/100 km. Po gradu je navodno potrošnja još i nešto manja, malo iznad 6.
Buka u kabini i na većim brzinama zadovoljavajuća. Sjedala dosta udobna, ako zanemarimo manjak prostora.
I da mogu i da planiram, kupio je ne bi nikad zbog tog manjka prostora. Iskreno, sjesti iz Picasssa u to, neću reči da je ko s konja na magarca, ali Picasso je dnevni boravak, a ovo je predsoblje. U ukupnu kvalitetu proizvoda ne mogu ulaziti, jer moj Picasso ima 7 godina i cvrčaka, ovo je novi auto još uvijek "maksimalno utegnut"