Jel može malo dojmova oko tog Sportagea? Što to se najviše svidjelo, odnosno što je prevagnulo u odnosu na druge izbore? Ne znam za novu generaciju, ali o onom prošlom Sportageu nisam nikad ništa dobro čuo, čak i od ljudi koji su i prije i poslije njega imali neku drugu Kiu i vole tu marku
Došao pogledati xceed. Odmah na ulazu bili parkirani on i do njega Sportage. Vidio Sportage, vidio prostor, vidio cijenu. Razlika je bila minimalna u korist Xceeda. Međutim ovo je veći auto s više prostora.
Ja znam nekoliko vlasnika i novog i starog modela i svi su prezadovoljni. Nisam čuo nikad loše kritike. Kiu smo imali i prije i nikad problema sa održavanjem ili nekakvim većim zahvatima.
Nisam htio dizel jer mi se ne isplati i dosta je skuplji. Benzinac je bio super tih, izolacija je odlična. Mekan i udoban, vozio sam probni na 17". Očekivao sam sokove nakon C5 s hidroovjesom a sad onak, možda i taj hidro nije toliko brutalan koliko sam bio hypean oko njega. Da se razumijemo vozio sam i BMW1 sa M sportskim podvozjem i da, C5 je lada naspram onog tvrdog smeća.
Od opreme mislim da je bio Active, osnovni. Sve što mi treba. Viši paket je skuplji, dobio bi ono što imam u C5 a ne koristim. Sustave za parkiranje, LED dnevna itd. Osobno ne volim kombinacije jer mi to izgleda uzas. Uništava estetiku. Il' je full LED ili je halogen. Ono kad imam LED bijelo dnevno i halogeni kratki far, to mi je uzas.
Pozicija za sjedenje visoka, preglednost odlična. Čak i kroz zadnji prozor. U osnovnom ide kamera za vožnju unatrag tako da je super. Ja sam 188cm, kad namjestim sjedalo za sebe, iza mogu sjesti bez problema. Hrpa prostora za noge i glavu. Doista je glomazan auto. Lijepo vuče, lako je manevrirati s njime. Volan mekan i okretan. Nema govora o sportu ali to me ne zanima. Stvarno motor i mjenjač su super. Malo će mi trebati da se odviknem od automatike ali preživjeti ću.
Vrata zadnja su ogromna, doista ne sjećam se da sam negdje vidio takvu staklenu površinu. Izdužena su dosta, super za uci/izaci i drmnut auto do sebe na parkingu. Imam dojam da ima nešto manje pretinaca naprijed. Čak i onaj dio ispred suvozača, pretinac za rukavice mi je djelovao mali kad se stave njeni papiri tamo.
Prosječna potrošnja, frajer je rekao da računam oko 8l. Težak je, velik i to je oke. Ako ga umjerenom vožnjom na otvorenom dovucem na 7.2 - 7.3 super. Prosjek je 7.5 do 8. Grad i preko 8 al ja grada nemam. Ne živim u ZG i radim malu kilometražu.
Prosječno servis, prvi je jeftiniji drugi je skuplji (ili obratno). Ali da računam oko 1200 do 1500kn.
Mene je oduševio prostorom i voznim osobinama. Al ja vozim ko Penezić, preticem samo traktore a autoput vidim jednom godišnje i to od Sv Roka do Zadra.