Saxo 1.4 VTS by "2mario2"

Lix

Active member
slikaj mi daljinski od tog, isto sam imao i ja u saxu, na daljinskom ti piše marka slikaj mi to znam taj model ima na netu njihova komplet dokumentacija kako spajat

igor

New member
Sad samo neznam kud spojit žice da mi svijetle žmigavci kod otklj/zaklj?
Moraš na modulu nač žicu koja šalje struju (isprekidano kao da žmigaju žmigavci) i spojiti na nju dvije diode u y to znači na tu žicu oba kraja od dve diode spojit s luster klemicom i onda druga dva kraja spajaš na prekidač od 4 žmigavca jedan kraj diode na lijevu stranu i drugi kraj od druge diode spajaš na desnu stranu žmigavaca tj žice inače če ti bit žmigavci u kratkom spoju

2mario2

Well-known member
Na bivšem Bravu sam spajao na žice u pragu vozačevom, pa sam mislio da mi je možda lakše i na Saxu tako jer ovo mi je komplicirano dosta i nebi htio zeznut nešto pogotovo sad kad radi normalno daljinsko

Žmigavci zasad ostaju, tj ne spajam ih dok ne saznam točno koje boje žica su u pragu da se preko njih spojim

A ostalo je lijepo izolirano i zavezano vezicama kod nosača osigurača tako da ne smeta i ne vidi se nikako ništa

Btw. imam viška lijevi far (treba samo nosač zavarit jedan) koji mijenjam za stražnje lampe da su kontakti dobri

2mario2

Well-known member
Bilo je i danas radova. Napokon sam dokučio gdje je problem sa žmigavcima bio da nisu radili kako treba

Relej sam izvadio, malo popigao limiće tako da je teže sjeo natrag i zasad rade odlično (samo je gubio kontakt)

Sad mi ostaje još štopove riješit i tjt

A usput sam kupio sve komplet žarulje za farove, pozicije, žmigavce i tablicu tako da to sutra mijenjam da je i to riješeno

Imam doma LED žmigavce, ali oni će čekat ugradnju malo pošto neznam postupak montiranja

2mario2

Well-known member
Danas sam se malo poigrao s tablicama i skinuo okvire, izbušio rupe u tablicama, naljepio iza spužvu i zakeljio natrag jer meni osobno puno ljepše vidjet bez okvira

Skužio sam usput da mi ne radi osvjetljenje tablice, promijenio opet žarulje samo ne rade i dalje. Moram nać izvor tog problema i riješit jer naravno da se za to prije nije marilo nažalost

A i skidat ću oznake s auta jer ima frend na svojem tako i baš mi je onak sjelo super za vidjet

ghorvat

Well-known member
Donator foruma
izbušio rupe u tablicama
Zeznuo si stvar. Ako si htio tablice bez okvira, morao si uzeti onu samoljepivu traku (npr od 3M-a) i pričvrstiti ih. Svako prekrajanje, rezanje, pa i bušenje reg. tablica predstavlja kazneno djelo krivotvorenja službene isprave. Otprilike, kao da osobnu iskaznicu izbušiš radi stavljanja na privjesak. :)

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Prednje tablice su mi ušarafljene u branik preko 8 godina, nitko ih nikada nije pogledao. Doduše na mom se nemože drugačije jer bi i zaljepljene počupalo, ali i ja se svakako pridružujem preporukam 3M trake kao najboljeg riješenja.
No sad kad je gotovo, pusti kako je, jbga.

2mario2

Well-known member
Ma ionak ih budem dao na poništavanje možda ako skupim lovu za personalizirane tablice. A tad ih budem kako treba s trakom zaljepio

2mario2

Well-known member
Dogovorio sam za ovaj tjedan odlazak do frenda limara da mi poravna krov samo zbog stavljanja druge šajbe (bez kitanja i lakiranja odmah, nego drito da onaj rub samo dobro poravna da može šajba sjest di joj je mjesto)

S drugim sam isto dogovorio da riješimo napokon montažu te šajbe i da mi malo samo zadnji kraj podigne za 3-4cm (torzionka se zakrene za zub samo i time se podigne auto iza ako sam dobro shvatio)

Sa trećim sam dogovorio da mi pričuva desnu obrvu koja mi je polomljena i pošto ima seljo tuning prednju haubu koju nebih želio stavljat (ako baš nikako drugačije neću moć onda i tu) da mi proda samo pante dok ne nabavim drugu haubu običnu (ciljam najviše da je u boji, al i crnu bi uzeo za silu samo da je auto složen napokon), pa ako netko zna di bi nabavio plavu ko auto ili crnu barem neka javi

Kroz nekoliko dana bude velik dio tih pothvata gotov, pa stavim slike

Ide se sad u pravom smjeru, samo nažalost sporije puno nego kak bi ja to htio. Al bitno da se krenulo polako

2mario2

Well-known member
E reko danas da neće škripat više, pa sam i to napravio ;)

Pošto sam si nabavio malo Tarcovog šampona za aute sam i oprao i rezultat je mrak uživo i usput naravno i iznutra sređen

Usput sam skužio da mi nisu zatamljene šajbe, pa s vremenom bude i to :zloco

Felge uskoro idu na remont. Točnije ih farbam u bijelu

ZlatkoC4

Well-known member
Daj nekom da ti ispljeskari felne stavi špricgit vodobrusni 1000 pa boja u dva sloja između dva sloja možeš malo sa vodobrusnim 2000 poslije druge ruke boje dvije ruke bezbojnog laka i imačeš felne za careve. imaš u mojoj temi kako sam ja to odradio u Babylon crvenoj i crnoj kombinaciji.

2mario2

Well-known member
@ZlatkoC4 hvala na savjetu

Pošto mi je subota neradna rezervirana je za šraufanje itd

Iz tog razloga sam imao vremena bočne plastike sve zašraufat kak spada tako da je svaka sad na svom mjestu

Riješeno i struganje iza (skinuo plastiku, malo lim ispod iste "poravnao" i ne struže više)

Skinuo sam i posudu od tekućine za vjetrobransko staklo da ju pokrpam (nije bila na mjestu i guma je strugala i eto rupice) prije montaže nove šajbe

Felge idu ipak u zlatnu da se tolko ne vidi svaka točkica na njima ko na bijelima

Zwonko

Member
Zlatna zna pozeleniti s vremenom, ja sam jedne tako upropastio... Stavi bijelu s slojem chrome ili silver, to jako dobro izgleda... :D

Na vrh