Saxo 1.4 VTS by "2mario2"

2mario2

Well-known member
Našao sam crni sprej danas puni, pa budem ujutro s njim zasad pošpricao da se ne vidi hrđa. Barem dok ne sredim felge

2mario2

Well-known member
Našao sam si nešto za Saxa ako bude koja kuna viška. Nije ono što bi me izrazito veselilo, al bolje išta nego ništa (100% provjereno ravne itd)

2mario2

Well-known member
Svaki put kad sam digao haubu me bockao znak na poklopcu motora jer je od Peugeota, pa sam si nabavio od Citroena. Meni recimo je to bitno zamijenit

2mario2

Well-known member
Upravo se vračam doma sa skoro novim diskovima i disk pločicama, obrvom desnom

Veselo bude naredni tjedan svakako jer moja jurilica je skoro gotova mehanički i lakirerski!

NightSTALKER93

Well-known member
Donator foruma
Pitanje,

da li si ih išao/češ ići 'pripremati za uporabu' nakon instalacije?

Èitao sam o tome, na engleskom je to: "bed in breaks". Evo i LINK.

Sjećam se prije 2 godine kada sam na prošlog Saxa stavio nove diskove i zapelao se malo jače oko 90km/h i počeo kočiti malo jače, a kako sam ja pritiskao pedalu tako je i sve vibriralo ko lud (imao sam :cenzura::cenzura::cenzura:eno jak feedback pedale), ne znam kako bi to bolje opisao...možda kao da kotač/disk je išao u osmicu....u to vrijeme nisam znao ništa o tome, a kada sam pročitao gore navedeni članak sam zaključio da je to bilo to...

AX-ja

èudo jedno
nema nikakve pripreme.
normalno je kad stavis novi komplet ili plocice,da kocnicama treba da "legnu"
i zato je osjecaj drugaciji i slabije koci,treba napravit kilometara da to sjedne na mjesto.
svaki mehanicar ce te upozorit na to

2mario2

Well-known member
Btw. šajba je doma na sigurnom i samo otfuram auto do limara da poravna krov početkom tjedna (gotovo bude odmah skoro). Onda vračam auto do frenda koji bude montirao šajbu, promijenio kočnice, digao zadnji kraj (od njega budem kupio i prednju haubu u boji) i onda ide auto lakireru na završni dio radova i onda samo uživancija

2mario2

Well-known member
Eto veselja malo. Napokon otfuran auto na izmjenu te prednje šajbe! Danas negdje poslije podneva bude gotov taj dio, pa onda ide lakireru da se i to riješi ovaj tjedan nadam se (bar mi je tak obečano)

Eto idu radovi kraju. Krov poravnat, šajba u međuvremenu stavljena i sad je u toploj radioni da stegne ljepilo i za sat vremena sam opet na cesti sa čitavom šajbom

I eto, posao odrađen odmah s felgama i ja sasvim zadovoljan

Obrva isto u crnu jer je bila zelena (samo dok mi lakirer u boju auta rukne i da sakrijem rupu)

2mario2

Well-known member
Uteko! Skinuo sam oba kotača kad sam ih špricao i auto je bio na dizalici za vrijeme radova

Danas stavio orange žmigavce jer je s vozačeve strane otkazao poslušnost (strgan je bio i gubio kontakt)

2mario2

Well-known member
Danas sam se malo poigrao s prekidaćem za ventilator (stavio sam i spojio preventive radi ako se slučajno nebi sam pokrenuo da ga ja pokrenem)

Pokraj njega ide još jedan prekidač kad dobijem ideju za kaj ga koristit (kupio budem one "racing", al ovi su bili pri ruci)

2mario2

Well-known member
Odlučio sam lagano kako novčanik dozvoli složit, tj. pripremit auto za kronometar i slalom. Pa da se i ja ganjam legalno i zato je i ovaj prekidač za ventilator montiran najviše. Ako se kockice donekle poslože uskoro nakon rege idem po liječničku i licencu i učlanim se u klub i onda krštenje na prvoj trci, pa makar i zadnji bio (nadam se da bude ovaj put barem pola plana uspjelo pošto nemam ulaganja jer se sa serijskim autom vozi)

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Svaka čast na volji ;) Ja uvijek maštam o tako nečemu, al prioriteti su zayebana stvar.

Zwonko

Member
Svaka cast na ideji, ali pripremi se na hrpu nenadanih troskova sto se dijelova tice, na slalomu i kronometru ti nastradaju homokineticki, vilice kugle, lezajevi... za amortizere, gume i opruge necu ni pisati... :(

2mario2

Well-known member
Pošto je vrijeme nikakvo i nisam bio zadovoljan zvukom u autu riješio sam i to napokon

Prije Kenwood 110w

Poslije Pioneer 230w

2mario2

Well-known member
Danas sam farove podesio jer su mi nisko bacali svjetlo i sad je ok. Stao sam do zida i samo sam podigao na onom šrafu odozgo na faru i isprobao i sad je puno bolje (blicali mi nisu, pa se nadam da je visina ok prema drugima). A i 30-tog mi je rega, pa budu oni na tehničkom još podesili skroz kak treba. A i trebalo bude jer još iza moram podić auto, pa nebude skroz ok mislim

Danas smo ja i frend zamijenili diskove i za zub okrenuli torziju da podignemo zadnji kraj

Stari diskovi i pločice

Novi s novim pločicama

Zakretanje torzije i slikanje od ispod (stanje ćak i vrlo dobro)

I eto kak sad stoji zadnji kraj

Auto je i dalje tvrd i ne naginje se, ali ni ne struže više

Na vrh