Saxo 1.4 VTS by "2mario2"

2mario2

Well-known member
Ništa nisam još dirao na limariji. Polako sitnice rješavam doma koje mogu dok neke gluposti prvo ne riješim. Imam neke druge troškove trenutno koji su došli neplanirani. Top stanje serijsko bude ipak zasad. Htio sam neki volan, školjke i mašinu iz C2 VTS-a al to je jako upitno jer treba dosta € za to. Ako odem za Njemačku onda budem dalje planirao tek s ovim većim ulaganjima

2mario2

Well-known member
A iskreno nije mi se dalo i radio sam, pa ni vremena nisam imao

A imam pitanje. Jel bi se dalo i kako prebacit gps navigaciju iz Renault Espace-a u moj Saxo? Sve potrebno (kablovi, ekran itd) imam, ali neznam jel to izvedivo

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Zašto nebi bilo izvedivo? Trebaju kablovi od struje, zvučnika, antene i gpsa. Mora radit.
Najveći je problem gdje to i kako ukomponirat... bit će plastičarenja.

I da, sviđa mi se ideja :D

2mario2

Well-known member
Hvala. To plastičarenje mi i predstavlja problem jer neznam gdje bi bilo najbolje to ukomponirat da to poslije i liči nećemu

Nešto budem valjda skombinirao u glavi

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Pa taj ekran i nije nešto ogroman, jel tako? Ja bi ga puknuo da stoji uspravno negdje iznad ventilacije, centralne konzole. Nešto kao u A1, samo fixni

2mario2

Well-known member
Za tjedan dana ide auto na limarenje, a poslije na lakiranje pošto sad radim i mogućnosti ima napokon za kompletnu obnovu

Kroz zimu mislim sve sredit, pa onda na proljeće kad prođe snijeg itd ide na regu (možda i prije, ovisi dal budem trebao auto ili ne)

2mario2

Well-known member
Evo novosti. Promjenjenit će ovih dana mehaničar ulje, filtere i antifriz. Promijenit ću još nosać motora i kiler grijanja i to je onda što se motora tiće gotova priča zasad

Limarija ipak tek u 12. mjesecu jer zadnji limar nije htio s tim se igrati (dobio njemačku penziju i ne radi mu se više veće poslove) tako da na kraju ide auto skroz drugom limaru (lud sam već jer je trebalo biti gotovo, al eto nije do mene) i ako taj zakaka onda si idem sam radit!

2mario2

Well-known member
Nakon dugo stajanja auto stavljen u pogon i osim kaj me zeza bobina te stoga malo trokira je i dalje odlično se provozat u njemu

Uskoro nastavak radova. Kako bude sredstava naravno

2mario2

Well-known member
Danas mi je rekao nek ga nazovem i da bude digao i pregledao sve što treba i da budem znao cifru. Za sat vremena zovem i idem k njemu

Bio kod limara i pregledao je kompletan auto. Sveukupna cifra za komplet limariju plus komplet zaštita je 2800-3000kn bez lakiranja (to bude drugi majstor radio i to bude oko 1000kn) tako da je sve dogovoreno i auto ide uskoro na popravak

2mario2

Well-known member
Iz dosade sam išao špricat krov da vidim kak bi mu boja stajala jer se ionak lakira, pa nema veze ak se igram malo lakirera

Kak vam izgleda? Bi dao lakirat u bijelo ili ipak crnu?

tomica0308

Well-known member
ja bi da sam na tvom mjestu polakirao auto u jednu boju (to ce biti plava valjda ko i sad?) i onda po želji stavio foliju mozda bi crna ljepsa bila, pa se lako skine.

2mario2

Well-known member
Lakirao bi samo krov i desni blatobran. Krov nisam planirao u plavu nego u crnu da se razbije monotonija plave

Ovo sam sprejem bezveze tek tolko da vidim kako bi bijela stajala mu

Ako budem lakirao u plavu onda nebi foliju na novo lakirano keljio

2mario2

Well-known member
Nema potrebe cijeli lakirat kad je ok boja. Eventualno ispolirat cijeli nakon lakiranja ova dva komada. To mi je i limar rekao nek u crno dam polakirat da nebude cijeli plavi baš

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ja sam za crni krov, to mi je ljepše. Onda još i retrovizore i možda pokoji detalj.

2mario2

Well-known member
Retrovizori ostaju ovakvi osim kaj budem skinuo plave plastike s njih. Lakirat ih neću jer ako ide crni krov onda ide crni mat krov onda da nisu lakirani oni i istiću se

A drugo nebi dirao zasad

Molim da se tema ne samo zaključa ili sakrije nego skroz izbriše i da me se trajno ukloni s ovog foruma. Hvala

Na vrh