".....van grada ne troši ništa posebno za benzinca teškog 1.500 km ......" ???
1.500 kg, za turbo benzinca, automatik, visoke karoserije ne troši puno
grad hladno kratke relacije (manji grad) 9-10 litara
izvan grada troši od 5,5 litara na gore
autoputom sam iz zg kad je bio nov došao za 5,7 - 5,8 litara
lokalnim cestama može 6,5 litara
vrti se jako visoko, zasad nisam prešao 5.000 okretaja
miran, tih u radu
usporedbe radi berlingo 1.6 hdi koji je malo lakši, isto visok i nije automatik - grad 7 litara, van grada 5 litara nadalje
autocesta od 6 do 8 litara
nekakav prosjek je berlingu bio oko 6,5-7,0 litara
u istim uvjetima tiguan je 8,5-9,2 litara
van grada tiguanu pomaže što ima 7 brzina i na 120 kmh se vrti oko 2.100 okretaja, dok se na toj brzini berlingo vrti barem 600 okretaja više ako se ne varam
berlingo se lošije snalazi iznad 130 kmh (kome to uopće treba), a tiguan ne posustaje (nije vožen brže od 170 kmh), njemu je krajnja brzina u usporedbi s konkurencijom odlična, kao i ubrzanje do 100 kmh
u uvjetima u kojima ja koristim auto tiguan troši 30% više nego berlingo
kad bi ga netko koristio za vožnju npr zg-ka ili poreć-pula, onda bi razlika bila minimalna, vjerojatno 10-15%
tiguan je viši od poda na prednjem braniku za nekih 2-4 cm od berlinga koji je sam po sebi visok
i tiguan je model koji ima najviše odmaknut prednji branik od poda u odnosu na konkurenciju koja je na razini berlinga ili slabije (to mi je važno)
vrata prelaze prag vozila što pomaže kod izlaska, ali pretpostavljam da je loše ako se ošteti auto u visini praga
kvaliteta izrade je ok, osobno sam očekivao mrvicu više, ali s obzirom kako je to kod drugih novijih modela vw (lošije) ovdje je perfektno
vrata vozača bi mogla biti malo bolje postavljena (vjerojatnos e da podesiti) - to često vidim na novim autima, ali dobro, ja sve vidim, vjerojatno bi trebalo podesiti bolje ono na B stupu za što se zakače vrata, 90% ljudi to ne bi primjetilo ili išlo za time
zastarjelom, vrlo dosadnom dizajnu iznimno pomađe nightshade blue boja koja daje osjećaj skupljeg auta
na autu je nanesen brilliant wax sonax 1x (i na felge)
vanjski detalier od sonaxa 2x
unutrašnjost sam tek prvi put usisao i namazao pragove sonax detailerom
na stakla sam stavio ono da se manje prljaju - ne znam kako se zove
ispolirao sam ručno neku ogrebotinu koja je nastala prije isporuke vozila - nisam zadovoljan, treba još malo, ali to opet vidim samo ja
DSG je dobar, istina, nije tih kao nekad kad sam ga vozio, ali je manje nervozan i ne šalta suludo gore dolje
ventilacija je kao i na golf 7 - bučna za moj ukus, ok auto je tih pa svi zvukovi dođu do izražaja
čekam da mi stigne dodatan par felgi (Rial) sa zimskim gumama (Bridgestone)
treba mi savjet - ekran infotainmenta se (kao i svi) brzo zamasti
ovdje je integriran u konzolu i pod nagibom pa se još više primjeti
čime se to čisti tj što ga ne oštečuje?
vata + destilirana voda ili ima neko drugo riješenje