Marko
Well-known member
Talijan možda?jer je dosta veliki potrošač ulja
Talijan možda?jer je dosta veliki potrošač ulja
nije, ford, ali ima 266 tkm i neprofesionalno odrađenu polu/generalkuTalijan možda?
što bi za auto bila normalaAuto koji ne troši ulje nije auto,isto kao muškarac nije muškarac ako ne cuga.
(naravno u granicama normale).
Opet teorija zavjere.Došlo je pet bačava i sve su bile neotvorene.Samo sam pročitao štaje pisalo na etiketama.Nemoj biti naivan;u servisima se toči svašta,ali nisu zato krivi mehaničari,bačva je jedno i oznake na njima,kao da je teško u nju prepumpati INA Super 3 ili 5,Valvolin Turbo 5 i prodavati pod Total.
Ovo potpisujem u potpunosti !Ulje se najviše uništi gradskom vožnjom.A ako su velike relacije i veće brzine,onda se i više troši,pa ga više nadoljevaš,tako da ima više friškog ulja u motoru,nego ako ga u 10 000 km ni ne treba nadoljevati.
To kaj ti se ćini da je ulje rijetko je zbog multigradnog viskoziteta,tj kad je hladno nije zgusnuto kao ona nekad monogradna,pa si po zimi morao stavit manje gradacije jer je hladno bilo tolko zgusnuto da ga je motor jedva okrenuo i teško je tako gusto dolazilo do svih mjesta koje treba podmazati.Velika je razlika u tehnologiji ulja nekada i danas,u materijalima i obradi dijelova,svaki puta se menja i filter,nekada nije,a neki auti ga nisu ni imali, nema više toliko prašine na cesti,prema tome ništa se neće desiti ako menjaš po preporućenim intervalima,ovako samo trošiš novce,ali ništa se bolje na motoru neće dogodit zbog toga ni sačuvati ako ga menjaš ranije,ali neće ni štetit,daleko bolje nego ne menjati na vrijeme.
Mene čudi da novi auti troše ulje. Moj Focus iz 2005. naprosto ne troši ulje. Koliko ga ulijem, doslovno ga toliko izlijem.6645 km dolio 0.3dcl 5W40 TOTAL ulja (100kn/L) da bude do pola između dva brežuljka na naranđastoj gumici mjerača ulja. Troši ulje - NE troši puno. Mogla bi otići litra, do servisa nagodinu
Isti slucaj i s mojom fiestom mk6 1.25. Peri-deri i skripi po zavojima alacgore:Mene čudi da novi auti troše ulje. Moj Focus iz 2005. naprosto ne troši ulje. Koliko ga ulijem, doslovno ga toliko izlijem.
ne mogu da ne komentiram sryMene čudi da novi auti troše ulje. Moj Focus iz 2005. naprosto ne troši ulje. Koliko ga ulijem, doslovno ga toliko izlijem.
Ice ti je upozorenje da postoji mogucnost poledice a Diped beams su kratka svjetlaEto danas dodao na hladno još 1 dcl ulja da bude cca 4mm od maksimuma. Sad ću vidjeti što će biti dalje.
Danas dobio poruku na ekranu ICE FROSTED (nešto mu se zaledilo) cca 2 sekunde a onda blinkalo cca 15 sek : CHECK DIPPED BEAMS . (Google prevodi: provjeri umočenu gredu) :hm:
Temperatura je bila viša od O stupnjeva.
Ova ti vrijedi! Da takav bez spužve parkira na livadi napravil bi Ekocid!eee kaže oni inače imaju spužvu ispod motora debelu cca 5 cm i auto uvijek suh ko barut
Opla! i što da shvatim iz poruke "check..." Istina imam aktivna dnevna svjetla. Sad bi citrać kao trebao znati da moram upaliti i oborena. A možda i zna. Jučer sam na semaforu čekao da ventilator u kabini proradi skoro 20 sekundi. Malo zamaglilo je ga na 4 a on ništa. Već sam pomislio crklo kad on zavrti. Ima ovaj auto neke svoje šeme. Pravljen za Nizozemsku a tamo to mora tako valjdaIce ti je upozorenje da postoji mogucnost poledice a Diped beams su kratka svjetla